Bursa Barosu'nda Gürkan Altun'un listesi hazır

Bursa Barosu Başkanlığı için uzun süredir çalışmalarını sürdüren Avukat Gürkan Altun, yönetim, denetim ve disiplin kurulları ile Türkiye Barolar Birliği delegeleri ve 0-5 temsilci yönetim kurulu adaylarını, dün akşam Ramada Çekirge otelde düzenlenen yemekte açıkladı.

Bursa - 8 yıl önce

Altun yaptığı konuşmada, avukatlık mesleği başta olmak üzere hukukla ilgili yaşanan sorunları dile getirdi, seçildikleri takdirde bu sorunların çözümü için hazırladıkları projeleri anlattı. Koşullar ne olursa olsun her durumda baroların, yargı bağımsızlığına inanan ve avukatlık mesleği önündeki her türlü engeli kaldırmaya kararlı tavır sergilemesi ve bundan da asla taviz vermemesi gerektiğini ifade eden Gürkan Altun, şöyle devam etti:

DEĞİŞİM VE GELİŞİM

“Bağımsız ve tarafsız bir yargının güçlü bir savunma ile mümkün olduğu bilincinde olan bizler, Bursa Barosunun evrensel ilkelerle uyumlu geleneklerine sahip çıkmakla birlikte, zaman ve koşullar gereği Baromuzun da yenilenmesi, değişmesi ve gelişmesi gerektiği inancındayız. Baromuzun bugüne kadar olduğu gibi Türk Hukuk dünyası içinde en önde olması için dinamik, yeni heyecan ve ruhla çalışacak yönetim kadrolarının işbaşına gelmesi gerekmektedir. Bu durum aynı zamanda katılımcılığı artıran ve çalışmalara yeni bir boyut getiren önemli bir unsurdur.

Siyasi veya toplumsal güç ya da otoriteye, avukatlığın ve baroların ana karakteri olan özgürlük ve bağımsızlık ilkelerini yok edecek hukuksal ortam sağlamayı görev edinen, boyun eğen, biat eden, bağlı ve bağımlı bir baro yapısına dönüştürülmesine ise her zaman karşı duracağız.”

KURULLARDA KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ

Avukat Gürkan Altun, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine içtenlikle bağlılığını her zaman gösteren, temel kazanımlarını koruyan, laik hukuk sisteminin savunuculuğunu yapan, üyeleriyle çağdaş, aydınlık ve tam bağımsız Türkiye ve hukuk devletinin en büyük güvencelerinden biri olan Bursa Barosu’nun bu misyonunu sürdüreceğini kaydetti.

Altun, yönetim ve diğer kurulları oluştururken, yönetim kurulu tecrübesi olan, baro komisyonlarında, hukuk dernekleri ile diğer stk’larda aktif çalışan en az ikişer kişi olmasına özen gösterdiklerini, ayrıca pozitif ayrımcılıkla en az 4 kadın düşünürken 5 kadınla eşitliği sağladıklarını ifade etti.

Ayrıca 6 yıllık kıdeme sahibi 2 genç üye ile 20 yılı aşmış 2 kıdemli üye olmasını da dikkat aldıklarını belirten Altun, disiplin görüşmeleri hariç bütün toplantılara doğrudan katılacak olan meslekte temsilci üye uygulamasına da, meslekte 0-5 yıl kıdeme sahip genç avukatlara seçilme hakkı verilinceye kadar devam edeceklerini söyledi. Altun konuşmasının ardından, ekip arkadaşlarını kürsüye çağırdı. Altun’un listesi şöyle:

YÖNETİM KURULU: Onur Yavuz, Atila Atik, Metin Öztosun, Yener Poroy, Hüsniye Altın Yeşil, Ebru Piri Kaya, Aslı Evke Yetkin, Sefer Bülent Yaylalı, Burcu Ergün, Buket Gülçin Özel...

DİSPLİN KURULU: Serap Akkul, Elif Yazıcı, Faik Vatansever, Nuray İmamoğlu, Onur İçer…

DENETİM KURULU: Hüseyin Avni Bayramoğlu, Adil Öztürk, Güngör Hatemoğlu...

BAROLAR BİRLİĞİ DELEGELERİ: Asude Şenol, Ekrem Demiröz, Fatma Arzu Sevgel, İsmail Metin, İzzet Boğa, Neslihan Aktosun, Nevin Palacıoğlu Canbaz, Nur Hilal Sarıkartal, Önder Asa, Zeki Kahraman....

TEMSİLCİ YÖNETİM KURULU (0-5): Aygül Arda, Berke Sarp, Tuğçe Dökmeci, Türker Sarnık, Fırat Cihan Güler, Burcu Nebipaşagil, Emine Asa, Dilay Kuşoğlu, Erhan Yaşbey, Halit Giray Ülker…

Haftanın Öne Çıkanları

Selin Demiratar: Proje okuyorum!

2016-09-09 17:34 - Magazin

Çağatay Ulusoy'un yeni tarzı

2016-09-08 12:43 - Magazin

TSK: "DEAŞ’in iki karargah binası imha edildi"

2016-09-07 21:23 - Gündem

Hande Doğandemir sinyali verdi!

2016-09-04 12:36 - Magazin

Yeşim Salkım'dan eski eşine sürpriz

2016-09-09 17:18 - Magazin

Burcu Esmersoy'dan makyaj yorumu!

2016-09-05 14:56 - Magazin

Yeşilçam efsanesi Cüneyt Arkın, 79'uncu yaş gününü böyle kutladı.

2016-09-08 18:52 - Magazin

Bursa Barosu'nda Gürkan Altun'un listesi hazır

2016-09-09 17:34 - Bursa

Bursaspor 3-2 Kasımpaşa

2016-09-09 16:52 - Bursaspor

Eski Ulaştırma Bakanı son yolculuğuna uğurlandı

2016-09-08 20:51 - Gündem

İlgili Haberler

Bursa’da alışveriş çılgınlığı

17:13 - Bursa

Yıldırım’da engelsiz şölen

16:33 - Bursa

BUYSAD: "Enflasyonun sebebi et fiyatlarındaki artış"

16:20 - Bursa

Tandırda çıkan yangın, depoyu kullanılmaz hale getirdi

15:52 - Bursa

Bursa Nilüfer’de seyahat konforunu artırmak için çalışmalara hız verildi

15:54 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursaspor Başkanı Enes Çelik: “Bursaspor büyüklüğünü hiçbir zaman kaybetmeyecek”

16:38 - Bursaspor

Bursa Nilüfer’de seyahat konforunu artırmak için çalışmalara hız verildi

15:54 - Bursa

Bursa'dan Eskişehir'e 1 kilogram uyuşturucu götürürken yakalandı

15:50 - Bursa

Bursaspor Futbol Okulunun Kış Dönemi Sona Erdi

15:44 - Bursa

Bulgaristan seçimleri öncesi HÖH Milletvekili Eşref'ten Orhangazi ziyareti

15:00 - Bursa