USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TOP SENDE İSMAİL HOCAM

20-01-2023

Devre arası nedeniyle verilen kısa mola çabuk geçti ikinci yarı için geri sayıma geçildi. Bursaspor bu moladan ne kadar yararlandı bilemiyorum ama transfer tahtası başta olmak üzere onca olumsuzluğa rağmen ben halen güvenoyumu cebimden düşürmüş değilim.

Öyle veya böyle lig başlıyor ve de Yeşil Beyaz sevdalıları yeni yıldaki ilk maçta Afyon karşısında eski Bursaspor’u izleyecek...                                                                                                              

Şu bir gerçek ki; bir zamanlar, rakiplerini el ense çekip kündeye getirerek yere seren Timsah’ı sezonun ilk yarısında ‘ensesine vur, lokmasını al’ pozisyonunda seyrederken bütün camia kahroldu.

Kulübün idari ve teknik sorumluları başta olmak üzere 7’den 70’e her futbolseverin hem fikir olduğu gibi bu takımın takviyeye ihtiyacı olduğu açık ve net... Ne var ki, ekonomik ve bürokratik yasal koşullar transfere imkân sağlamadığı için şu ana kadar beklentiler karşılanmadı. 

Yeşil Beyazlı camia ara transfer döneminde ‘geliyor geldi, müjde sonunda iş bitti’ haberleriyle biraz olsun umut depolayıp bel bağladığı Özer Hurmacı’nın talihsiz sakatlığı nedeniyle sahalardan 4-6 hafta uzak kalacak olması da işin tuz biberi oldu.

Futbol işte böyle bir şeydir; bir kere işler kötüye gitmesin kambur kambur üstüne gelir! 

Bazen transfer yapmış olmak için yapmaktansa hiç yapmamak daha akılcı olur gibisinden örneklere dayanıp konuya ters mantıkla yaklaşırsak; sevgili taraftarlar için belki bir teselli mahiyetinde olabilir diye düşünmekten çare yok.

Şüphesiz iyi takım yapmak, seyirciyi mutlu etmek, hele de sonunda hedefi yakalamak futbolda tabii ki ‘büyük keyif’tir. Ama transferlerde yanılıp, kazanç hayalleri üstüne yanlış hesaplar yapmak bazı takımları öylesine içeri atar ki, sonraki yıllarda çık çıkabilirsen bu işlerin içinden...

Mesela, 2003-04 sezonu...

Ana ve ara transferde kadrosunu toplam 14 yeni isimle şişiren Bursaspor’u küme düşmekten 3 teknik adam bile kurtaramadı!

Yine Samet Aybaba döneminde Brezilya sahillerinden Bursa’ya getirilen bir uçak dolusu Sambacı’yı geri postalamak için Ertuğrul Sağlam az uğraşmadı.

Sözü uzatmanın bir anlamı yok; gerçek o ki eldekilerle vaziyet idare edilecek.

Top artık İsmail Ertekin, Yalçın Gündüz, Okan Yılmaz ve diğer dostlardan kurulu teknik kadroda.

Topla takımı sevgili İsmail Hocam...

Kurmaylarınla birlikte Bursaspor’u anlatın onlara.

Bunu sizlerden daha iyi bilen var mı?

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?