USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞAMPİYONLAR DA DÜŞER!

ŞAMPİYONLAR DA DÜŞER!
24-05-2024

Bakın, futbol denilen yarış öyle bir şeydir ki, geride kalan zaferler, ne bugüne kefil olabilir ne de yarını kurtarabilir. Ancak hoş bir anıdır onlar.  Nitekim Türkiye’nin en prestijli Süper Lig şampiyonluğunu kazanarak kupayı müzesine götüren o şanlı armada 14 yıl sonra amatör kümenin kapısına dayanıyorsa fazla söze gerek var mı?

Bu tür yaşanmışlıklar olur olmaz tekrarlanırsa, konusuzluktan askerlik anılarını anlatan tatsız adamların muhabbetine benzer...

Başa kakıldıkça tadı kaçar.

Bırakacaksınız, tarih yazılması gerektiğinde hatırlanacak veya başkaları anlatacak.
Dedesinin servetiyle övünen yolsuzlara dönmeyeceksiniz!  

Malum Türk futbolunun 2 numaralı kupası Ziraat Kupası’nı Trabzonspor’u saf dışı ederek sahiplenen Beşiktaş’ın bu başarısı çok taze. Şimdi gelin bir yakın geçmişe giderek trajik bir yaşanmışlıkla anıları tazeleyelim.

2017–2018 sezonuAkhisarspor Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek kupayı müzesine götürüyor. Sonraki sezon, Süper Kupa maçında Galatasaray’ı penaltılarla 6-5 mağlup ederek bu sefer de Süper Kupa’yı müzesine götürüyor. Üstüne üstlük o sezon hem UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ediyor, hem de Türkiye Kupası’nda bir kez daha final oynama şansı yakalıyor.

Çok değil, aradan sadece yedi yıl geçti ve aynı Akhisarspor bu sezon sonu oynadığı 3. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düşmeyi garantiledi.

2012-2023 sezonunda yükseldiği Süper Lig’de yedi sezon mücadele edebilen Akhisarspor, 2019-2020 sezonunda 1. Lig’de boy göstermiş; bir sonraki sezon ise bu ligden düşmüştü. 2. Lig Beyaz Grup’ta sadece bir sezon varlık gösterebilen Akhisar temsilcisi iki yıl önce düştüğü 3. Lig’e de veda etti.

Peki ne oldu da böyle oldu?

İddialar odur ki; Ege temsilcisi menajerlerin kurbanı olmuş. TFF’nin “Futbol Menajerleriyle Çalışma Talimatı”na aykırı bir biçimde, kardeşleriyle birlikte hukuk ve menajerlik şirketi işleri yürüten Evren Özbey’e verilmişti. Rekor bir ücretle transfer edilen futbolcu Alim Aykut Esgi kadro dışı kalmış, bu oyuncuyu yeniden takıma aldırmak amacıyla ailesinden 100 bin avro aldıklarını öne sürülmüştü. 2020-2021 sezonunda kulübe transfer edilen 26 futbolcunun 16’sıyla, menajer Özbey kardeşlerin irtibatlı olduğu para alışverişi yapıldığı ileri sürülmüştü.                                                                                        

  Gelelim bu sezonun son maçına... Kümede kalmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Darıca Gençlerbirliği ile Akhisar karşılaşıyor Körfez ekibi maçı 2-0 kazanarak ligde kalırken Akhisar amatör kümeye düşüyordu.                                                                              

Şimdi sıkı durun... Darıca Gençlerbirliği’nin sahibi kim miydi?

Menajer Evren Özbey ile akrabaları!

Ne söyleyebiliriz ki; tesadüf demekten başka?

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?