USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YENİ YIL

02-01-2024

Yeni bir yıla giriyoruz. 2024 yılının tüm insanlığa ve Türk milletine sağlık başta olmak üzere, mutluluk ve başarı dolu günler getirmesini dilerim.

Yeni bir beyaz sayfa umulan bu güzel günde, dileklerin altının biraz daha dolabilmesi adına, bir siyasetçinin yaşadıklarını göz ardı ederek yalnızca sözlerini hatırlamak belki bir fayda üretebilir.

Sakarya Milletvekili sayın Ümit Dikbayır, çıkıp TBMM kürsüsünde şöyle demişti:

“Arkadaşlar ben yeni seçildim. Sizler tecrübelisiniz. Ama bir gerçeği unutmuşsunuz. Burası Milletin meclisi ve bizler sadece onların temsilcisiyiz. Sizler Milletten kopmuşsunuz. Onların dertlerine çözüm bulmak için buradayız ve bu nedenle onların vergilerinden maaş alıyoruz. Allah rızası için, Milletimiz tarafından size verilen yetkiyi ve görevi, milletin refahı ve çıkarı için kullanın, ahireti ve hesap gününü unutmayın.”

Bu sayın vekilimizin sözleri şu gerçeği de içinde barındırıyor. Bu vekalet süresiz değil. Tüm sayın vekillerimiz de aslında milletin bir parçası ve bu cümleleri net olarak anlamış, değerlendirmiştir şüphe yok. Sorulacak onlarca soru ise, daha önce de defalarca sorulduğundan tekrarı anlamsız.

Sadece farklı dönemlerde reddedilen önergelerin birkaç tanesini hatırlamanın belki bir faydası olabilir.

--Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye'de sentetik uyuşturucu kullanım yaşı 11'e düşmüş. Sentetik uyuşturucular araştırılsın' önergesi reddedildi.

- Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan hemen önce verilen “maden kazaları araştırılsın” önergesi reddedildi. -Çocuk istismarlarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önergesi reddedildi. -Bireysel silahlanma araştırılsın önergesi reddedildi. -Lösemi hastalarının ve ailelerinin sorunlarının araştırılması için verilen önerge reddedildi. Acaba pek çokları yanında bu önergelerin de Millet yararına olduğu düşünülmedi mi? Reddedilme gerekçeleri ne olabilir?

Bu ve benzeri onlarca soru defalarca gündeme geldi ve geçti. Milletin kendisine vekil seçtiği, Vatana ve millete hizmet için yemin etmiş sayın Milletvekillerimizden beklentisi bellidir.

Yeni yılda TBMM’de yapılacak tüm çalışmalarda, yasama erkinin Vatan ve milletin huzuru ve refahı adına güçlenmesini temin etmek.

2024 yılının bu umutları güçlendirmesi dileğiyle.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?