USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“Müzikli Miras”

02-05-2023

Orta okul ikinci sınıfta Türkçe öğretmenimiz Sabit Bayıldıran’ın teşvikiyle kendimi sahnede bulmuştum. Her özel günde artık sahnedeydim. William Tell, Kızıl Reis Nasıl Kurtuldu?, Kurtuluş Savaşı Destanı hatırladığım bazı oyunlardır. Sonra sayısız skeç, münazara ve yarışmalarda hep sahnedeydim. Kişiliğimin gelişmesinde çok faydası olduğunu düşünüyorum.

O günlerde sahneye çıkmak beni öyle mutlu etmiş olmalı ki, “Sen ne olacaksın?” diye soran bir akrabama, “Tiyatrocu,” deyivermiştim. Hayat bizi işletmeci yaptı ama sinema, tiyatro aşkı içimden hiç gitmedi. Bir film çektiğimi, birçok tiyatro oyununu Bursa’ya getirdiğimi, destek verdiğimi yakın takip edenler bilir.

Geçtiğimiz yıl sonu öyle bir şey oldu ki bir oyuna sponsor olmanın dışında kendimi o oyunun repliklerini ezberlerken buluverdim. Hay Hak, hey hayat insanı nereden nereye götürüyorsun. Fikir annemiz ve oyun yazarımız sevgili Ayşe Alagöz’ü ve proje koordinatörümüz Sibel Bağcı Uzun’u kıramadım işte.

Bunca işin içinde bana da sürpriz olan özel bir rol ile tiyatro provasına da katıldım. Sevgili Ayşe güzel bir oyun yazmakla kalmamış adeta hepimizi tılsımlamıştı. Elli yıl sonra böyle bir şeye kalkışmamı başka ne ile izah edebilirim ki? Yorucu, meşakkatli ve bir o kadar da anlamlı yedi ay geçirdik ve nihayet sona yaklaştık. Artık sahne zamanı.

Sanatla uğraşmanın mutluluğu kadar başka bir anlamı daha var bu projenin. Minteks olarak kültür ve sanata olan bağlılığımızı bir adım öteye taşımak, sanatın gücünü her alanda hissetmek ve de toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla “MintekSanat” ve içinde hekimlerin de bulunduğu tamamı gönüllülerden oluşan Majör Tiyatro topluluğumuzu kurduk. İşte ilk oyunumuz “Müzikli Miras” ile “Gelecekteki Hekimini Destekle” diyerek, maddi yetersizliği olan tıp fakültesi öğrencilerine destek amacıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV)’in “Hekimler Söylüyor” burs fonuna bağışta bulunulacak.

ARTIK SAHNE ZAMANI

Bu vesilesiyle de bu anlamlı yolculukta 8 Mayıs’ta Nazım Hikmet Kültür Evi ve 10-11 Mayıs’ta Uğur Mumcu Sahnesi’nin kapılarını açan Nilüfer Belediyesi’ne ve de 12 Mayıs’ta sahnesi için Podyum Sanat Mahal’e katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Provalarımızda da sahnesi ile Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Şahinkaya Eğitim Kurumları ve Arena Sahne’nin de büyük destekleri bulunuyor.

Bu anlamlı proje gerçekten her zorluğa değerdi. Sizleri de “Müzikli Miras” adlı oyunumuzu izlemeye ve sosyal sorumluluk projemize daha da anlam katmaya davet ediyorum. Yeni oyunlarda yeniden görüşmeyi ümit ediyor, saygılar sunuyorum.

KÜNYE

Yazan: Ayşe Alagöz

Yöneten: Dr. Yaşar Can Bağatırlar

Oyuncu Yönetmeni: Özlem Özkoşar

Proje Koordinatörü: Sibel Bağcı Uzun

Müzik Tasarım: Tolga Ataç - Arda İrman

Kostüm: Aslıhan Pekün

Dekor: Halil Beysir

Ses ve Işık: Tolga Korucuoğlu

Aksesuar: İlknur Gürel

Afiş Tasarım: Arda İrman

Oyuncular:

Ayşe Alagöz

Hande Özemre Gençosman

Esra Akdeniz Mütevelli

Arda İrman

Sibel Bağcı Uzun

Ece Köksal Uyanıklar

Dr.Özlem Kaya

Dr.Enis Egel

Özkan İrman

Alpaslan Aşan

Dr.Şule Aydın

Selin İrman

Dr.İlknur Gürel

Aslı Âdemoğlu

Tolga Ataç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?