USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ABD’de taşıma şirketleri kötü durumda

06-11-2023

Neden mi? Tüm dünyada yaratılan parasal genişleme ekonomilerin dengesini bozdu da ondan.

Emlak fiyatları anlamsız noktalara geldi. İnsanlar çalışarak bırakın ev almayı, kiralayamıyorlar bile. Sokaklar evsiz dolmaya başladı. Kartonlar içerisinde, çöpleriyle yaşayan binlerce insanın ekranlara yansımasının nedeni bu.

Evlerin değeri arttı ama alım satım, kiralama azaldı. Taşınma işleri durma noktasına geldi. Evlerin ihtiyacı olan eşyalar ve cihazların alımı da azaldı.

Öyle olunca da nakliye hizmetlerine gereksinim kalmadı. Taşıyıcıların bir kısmı işçi çıkarıyor, bir kısmı iflas başvurusu yapıyor.

Dünyanın süper gücü vatandaşını sokağa düşüren bir ekonomik düzenin sorumlusu. Sadece kendi vatandaşını mı?

İnsanlar ailecek çalışıp barınma ve beslenme ihtiyaçlarını çıkarabilir oldu.

Bu garip düzen sürdürülemez boyutlara ulaştı. Ancak bu çılgınlıktan nasıl çıkılabileceğini söyleyebilen yok. Bazıları artık yapacak bir şeyin olmadığı ve kamunun parasal genişlemeyi sonsuza kadar devam ettirmesi gerektiğini savunanlar var.

Diğer tarafta kıyamet günü senaryolarını seslendirenler var.

Uzun süredir ekonomilerde yumuşak iniş tartışılmaktadır. Yumuşak inişin sağlanmasının zorluğunu savunanlar kıyamet günü senaryosunun gerçekleşebileceğine inanmaktadır.

Zor bir durum…

Ancak esas zor durum artık insanların asgari ihtiyaçlarını karşılayamaz oluşlarıdır.

Önümüzdeki dönem bu dengesizliklerin nasıl giderileceği ve insanların bu sorunlarla hangi yöntemlerle baş edilebileceğinin tartışıldığı süreç olacaktır.

Dünyanın süper gücü vatandaşını sokağa düşüren bir ekonomik düzenin sorumlusu. Sadece kendi vatandaşını mı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?