USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hayat..

25-03-2019

*Erken kalkın. Güneş üzerinize doğmasın. Güneşi siz uyandırın. Pencereleri açın yahut balkona çıkın ve diyafram nefesi alarak ciğerlerinize bol oksijen çekin. Sabah ezanı vakitleri havada bulunan partiküller, en temiz ve faydalı olanlardır. Erken kalkmak berekettir.

* Kalkar kalkmaz dişlerinizi ve dilinizi fırçalayın ki gece boyunca ağız içinde biriken bakteriler temizlensin.

*Bir bardak limonlu su için. Hem zindelik verir hem sindirim sistemini harekete geçirir hem de toksinleri atar. Limonlu su zayıflatmaz, sizi canlandırır.

*Sabah erken kalktığınızda inançlıysanız sabah namazı kılın. İçinizden gelmiyorsa dua edin. Yahut şükredin. İnanmak en güçlü ilaçtır.

*Canınız istiyorsa kahvaltı edin istemiyorsa etmeyin. Kahvaltı olarak bir kase yoğurda 2 hurma, 1 kuru incir, 1 gün kayısı, çörek otu, 2 ceviz, 3 fındık, 3 badem, tarçın koyup yerim. Bir de mutlaka Türk kahvesi içerim.

*Erkekseniz tıraş olun, saçlarınızı temiz tutun ve güzelce tarayın. Kadınsanız mutlaka hafif makyaj yapın. Sadece allık ve ruj bile yeterli olur. Ama rujsuz asla hayata karışmayın.

*Asla ter kokmayın. Roll on'lar 10 TL. Ve sürünce 48 saat etki ediyor. Ter kokmak tüm donanımınızı yerle yeksan eder.

*Şükredin. Her şeyin mutlaka daha da kötüsü vardır. Şükredin. Her halinize, her vaziyetinize şükredin. 

*Kimseyi kıskanmayın, kimse için kötü düşünmeyin. Niyetinizi bozmayın. Safdil olun. Rızkı dağıtan ve miktarını tayin eden Allah'tır. O bilir, biz bilmeyiz.

*Elinizde oldukça paylaşın.

*Güzel kokun. Güzel giyinin. Bunu hoş kokulu bir kolonya ve isimsiz bir butikten aldığınız kıyafetlerle de yapabilirsiniz. İlla pahalı olmasına gerek yok. Hatta hiç gerek yok. Giydiğiniz şeyin markası değil, üzerinizde nasıl durduğudur önemli olan.

*Güzel konuşun. Mümkünse diksiyon eğitimi alın. Güzel konuşmak itibardır.

*Mutlaka bir hobi edinin. Yemek yapın, örgü örün, maket yapın, bir şeyler yapın.

 *Kilo almayın. Yaşınız kaç olursa olsun, kaç doğum yapmış olursanız olun ideal kilonuzu koruyun yahut ideal kilonuza yakın olun. Özellikle göbek ve bel çevresinden kilo almamaya gayret edin. Kilo hem estetik görünümü bozar hem de sağlığı...

*Hafif de olsa spor yapın. Kan dolaşımı hep hızlı olsun.

*Tebessüm edin, verilen selamı asla karşılıksız bırakmayın. Özür dilemeyi, teşekkür etmeyi, rica etmeyi, iltifat etmeyi asla unutmayın.

*Pozitif olun. Sorulmadıkça kimseye olumsuz eleştiri yapmayın. İnsanlara moral verin, moral bozmayın. Sizin tek bir olumlu kelimeniz bile belki bir insanı hayata bağlar.

*İnsanlara cevabını vermekte zorlanacakları, mahcup olacakları soruları sormaktan kaçının.

*Rafine şekerden korkun, alkol ve sigara hücrelerinizi öldürür unutmayın.

*Tanımadığınız insanlara bile olumlu ve güzel taraflarını söylemekten çekinmeyin. İltifat herkesi yürekten mutlu eder.

*Yardımsever olur. Dilsiz şeytan olmayın. Etrafı umursayın. Duyarlı ve hassas olun.

*Hayvanlara, çocuklara ve kadınlara karşı nezaketli, kibar ve şefkatli olun. Tüm insanlara ve canlılara karşı böyle olun ama özellikle hayvanlar, çocuklar ve kadınlara karşı daha da hassas olun.

*Yüzünüze illaki pahalı kremler sürmenize gerek yok. Meyve sebze kabukları, kahve telvesi, maden suyu, yoğurt ve daha bir sürü doğal malzeme var ve hepsi de çok etkili.

*Ertelemeyin. Şık küpelerinizi gündelik hayatta da takın, yemek takımınızı menemen yerken de kullanın, kullanmadığınız hiçbir şey kalmasın. Ölümün ne zaman geleceğini hiçbirimiz bilmiyoruz.

*Yüzünüzün ifadesini bozacak müdahalelerden kaçının. Saçlarınızı size yakışan bir renge boyatın. Kaşlarınızı ne çok inceltin ne de kalemle kalınlaştırın. Şişirilmiş dudaklar, takma kirpikler, oyulmuş ve ucu kaldırılmış bir burun yüzünüzü ve ifadenizi değiştirir. Oysa herkes orijinal haliyle güzeldir. Ve herkes güzeldir. Sadece kendiniz olun yeter.

*İnsanlar sizi ne kadar hayalkırıklığına uğratsa da insanları sevmekten ve onlara güvenmekten vazgeçmeyin. Düşmanınız bile olsa zor anında el verin, yardımına koşun. O anlamasa bile Allah anlar. Her şeyi Allah rızası için yapın.

*Merhametli ve vicdanlı olun.

*Okuyun. Güzel kitaplar okuyun. Okumak denilen mucizeden kendinizi mahrum etmeyin.

*Kendinizi beğenmeyin, kendinizi sevin. Beğenme işini başkaları yapsın. Ama sevme işini önce siz başlatın. Siz kendinize Allah'ın emanetisiniz.

Unutmayın tek taht musalla taşıdır. Oraya yatırıldığınızda ruhunuz müsterihse dünyadan kral ya da kraliçe olarak gidersiniz. 

Ve iyiler daima kazanır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?