USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Erdem Müzesi, Vefa Sokak’ta

04-03-2019

Artık evlere taziyeye gidilmiyor, whatsApp sağ olsun.

Artık bozulmuyor marketten alınan yiyecekler çünkü hepsinde katkı maddesi var.

Artık çoğu kadın yüzü birbirine benziyor, yaşasın medikal estetik. Çilekler artık mandalina kadar çünkü hepsi hormonlu. Ramazanlarda sokaklar dondurma yalayanlarla dolu, sen çok yaşa çağdaş ve modern hayat. Tüle sarılmış badem şekerlemeli nikah şekerlerinin dağıtıldığı nezih nikahlar yok artık; zira herkes borç harç da olsa düğün yapmanın peşinde.

Kızarmıyor yüzler, çünkü “utanma duygusu” babaanne işi oldu.

Artık özür dileme, hal hatır sorma, ince davranma yok çünkü bunların hepsi “ezik insan” özelliği oldu.

Artık yılbaşı gecesi saat tam 24.00’te tüm ülke dansözün ayva göbeğini izlemek için ekrana kilitlenmiyor çünkü crop top bluzlar çok moda.

Artık öğretmeni yolda görünce ceket iliklemiyor ergenler, onun yerine sınıfa almadı diye bıçaklıyor; çünkü saygı öldü.

Artık sahip olunan varlıklar ve yenilen içilen saklanmıyor etraftan; artık pişirilen yemekler değil yenilenler paylaşılıyor #yummy etiketiyle; çünkü artık instagram var.

Artık mutsuz insan yok herkes çok mutlu, çok güzel ve çok şanslı; çünkü selfie mucizesi geldi.

Artık güzel Türkçe konuşan pek kalmadı, çünkü TRT artık sınavsız spiker alıyor, örnek alınacak spiker yok.

Artık çok çalışmaya yetenekli olmaya lüzum yok çünkü mis gibi torpilimiz var.

Artık tırnaklar çok şık ve sağlam çünkü kazıya kazıya bir yere gelinen dönem çoktan geride kaldı. Çekingen, tutuk, saygılı insanlar azaldı çünkü özgüven moda. Çocuklar daha fazla çığlık atıp ağlıyor artık çünkü her istedikleri yapılıyor. Kalın kaşlar kalemle çiziliyor artık çünkü yoluna yoluna küstü hepsi, çıkmıyor. Saçlar çıtçıtlı ve sapsarı, burunların ucu göğe bakıyor, dudaklar arı sokmuş gibi şiş, kirpikler takma, bel ince gözüksün diye alt kaburga kemikleri aldırılmış ve herkes 34 beden. Çünkü güzellik ölçüsü bunlar zannediliyor. Halbuki dünyanın en güzel kadınlarından birisi Monica Bellucci 40 beden, kahverengi gözlü ve koyu renk saçlı. Üstelik burnunda çok hafif bir kemer var ve çok güzel bir kadın çünkü sadece kendisine benziyor.

Kimse kimseyi merak etmiyor artık çünkü herkes cep telefonu kadar yakın. Beklemek, özlemek, sabretmek, mücadele vermek, dayanmak, alttan almak, idare etmek, kanaatkar olmak, vefa göstermek, incelikli olmak, utanmak, mahcup olmak, biriktirmek, düşünmek, sevmek, saymak, başkalarının açığını görmezden gelmek, üzerini kapatmak, tecessüs etmemek, diğerkam olmak “Erdem müzesinde” sergileniyor artık.

İşlem görmüş, paketlenmiş, raf ömrü uzun ruhlar var onlardan verelim size. Şimdi onlar moda.

Erdem Müzesi, Vefa Sokak’ta. Nasıl mı gideceksiniz? Vallahi oraya giden araç pek kalmadı. Bulabilirseniz ne ala.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?