USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursa nasıl Bursa olmaktan çıktı ?

13-11-2018

Yeni Valimiz göreve atandı, hayırlı olsun. Şuan Bursa' yı tanımaya ve sorunlarını anlamaya çalıştığını düşünüyoruz. Evet, gelinen noktada Bursa' nın sorunlu bir şehir olduğunu söyleyebiliriz.Şimdi bazılarınızın'büyükşehirlerin hepsi sorunludur' dediğini duyar gibiyiz. Büyükşehirlerin genelinde bazı sorunların olduğu doğrudur,ancak Bursa çok farklı nitelikte sorunlarla boğuşmaktadır.
Başlayalım...
Bursa çok büyük bir göç aldı, hepimizin malumu.
Sözü edilen nüfus artışı kentleşmenin unsurları içerisinde karşılığını bulamadı. Kentlilik bilinci olmayan milyonlarca insanın, altyapısı olmayan bir arazide yaşamaya çalıştığı bir yer olmuştur Bursa.
Aklınıza gelecek her alanda altyapı yetersizliği yaşanmaktadır.Enerji, iletişim, kanalizasyon, sağlık,eğitim,su dağıtımı ve trafik v.b. her alanda Bursa' da sorunlar büyüyerek devam etmektedir.
Trafik sorunu hakkında konuşmaya gerek yoktur. Bir şey yapılamayan bu sorunun ekonomik durgunlukla bir miktar azalmasından medet umulduğu görülmektedir.
Bursa öyle bir şehir haline gelmiş durumdadır ki; paha biçilmez konutların önünden tırlar yirmidört saat geçebilmektedir. Bir sanayi kuruluşunun bitişiğinde konut, onun yanında tarla takiben ticari bir bina...
Bursa turizm, sanayi, tarım, kültür şehridir, ancak bunların hiçbirini tam olarak şehrimizde bulamayız.Yalın bir ifadeyle Bursa' nın nasıl niteleneceğini söylemek mümkün değildir.
Bursa kimliksiz ve tüm güzelliklerinden yoksun bir hale gelmiştir;Bursa, Bursa olmaktan çıkmış durumdadır.
Bu durumun başlıca nedeni, bu güzel şehrin Bursa' yı ve onun değerlerini bilmeyen kişiler tarafından yıllardır yönetiliyor olması olabilir mi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?