USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

'Takke düştü, kel göründü'

12-12-2017


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde görev değişikliği sonrası ortaya çıkan bilgiler bize 'Belediye nasıl bu hale düştü?' sorusunu sordurmaktadır. 2009'dan günümüze meğerse medyada çıkan propaganda haberlerinin tümünün doğru olmadığı anlaşılmıştır. Yaşanan tam olarak 'Takke düştü, kel göründü' sözüyle birebir örtüşmektedir.
Hesapsız, anlamsız yatırımlara Bursa' nın milyarlarca lirasının yatırıldığı yeni yönetim tarafından net bir şekilde beyan edilmiştir. Bu yatırılan paraların da borçlardan geldiği gözler önüne konmuştur.
Düşünün Bursa' nın bugün tam borcu bile bilinemiyor, bir ay çalışmadan sonra 4,5- 5 milyar TL arası borcumuzun olduğu açılanabiliyor.
Bu borcun 2032' ye kadar ödenmek durumunda olduğunu ve bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borç alamadığını da öğrenmiş olduk geçtiğimiz hafta içerisinde. Yeni başkan, 2018 yılındaki gelirin kredi faizi ve giderleri karşılamaya yetmediğini bu durumdan kurtulmak için hükümete başvuracaklarını söyledi.
'Bir belediyenin iflas edemeyeceği için iflas etmiş durumda olduğumuzu söyleyemem' sözü düşündürürcüydü. Diğer bir konu kentsel dönüşüm adı altında şehir içinde uygulanan ultra yüksek yapılaşmanın önüne geçilmesiydi. Şehrin dokusunu bozan, trafik olmak üzere altyapısının yetersiz hale gelmesine neden olan bu yapılaşma baskısının sonlandırılacağı anlaşılıyor. Şehrin batısının gelişmesinin önüne çekilen setin ortadan kaldırılacağı da açıklanmış durumda. Batıya doğru gitmeye çalışan şehri o noktada durdurarak şehrin içinde dikey gelişmede inat edilmesi yıllardır anlaşılamamıştı. Bir çok zarar eden sırf iddia nedeniyle yürütülmeye çalışan işlere son verildiğini görüyoruz.
Yüzün üzerinde personelin gereksiz olduğu için işten çıkarılması da dikkat çekicidir.
Sonuç olarak, yıllarca Bursa' nın geleceği karartılırken kimilerinin bu durumu görmezden geldiğini anlıyoruz. Bursalılara doğru bilgiyi vermeyen, aktarmayan herkesin bu iş içerisinde sorumluluğu vardır.
'Takke düşmüş, kel görünmüştür' Bursalılar yıllarca bu bedeli ödeyecektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?