USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Stad bu haliyle olmadı

18-04-2017

Bursa' ye yeni bir stadyum yapılması gündeme geldiğinde ilk soru Bursa Atatürk Stadı'nın ne olacağıyla ilgiliydi. Bazıları şehrin merkezindeki bu büyüklükte bir yerde inşaat projeleri geliştirmenin derdine düşmüştü. Yerel yönetimin de bu fikirlere soğuk bakmadığı anlaşılanca bazı sivil toplum örgütlerinin tepkisi oluşmuştu.
Oluşan tepkiler toplumda karşılığını bulmuş ve tartışma ulusal boyuta taşınmıştı. Nihayetinde dönemin Başbakanı idareyi ele almış ve Bursa'ya yaptığı bir gezi esnasında helikopterden bakarak bizim önerimiz olan Stadın etrafının açılarak ve kapalı tribünün muhafaza edilerek parka dahil edilmesi talimatını vermişti. Timsah Arena'nın hizmete girmesi sonrasında Bursa Atatürk Stadı'nın park haline getirilmesine çalışmalarına başlandı. Stadın eskiden açık olarak adlandırılan bölümleri yıkıldı. Son hali açılıştan sonra görülebildi. Etrafta çevre düzenlenmesinin yapıldığı, pistin betonlandığı çevrede bazı yerlerin asfaltlandığı, açık tribünlerinin doğal zemin koşullarına bağlı olarak beton basamaklarının muhafaza edildiği görüldü. Hal böyle olunca yapılan açılış töreninde Cumhurbaşkanı' nın tepkisine şahit olundu. Stadın park olarak Bursa' ya kazandırılması çok önemlidir.
Ancak bu haliyle betonlaşmış bir parktan söz edilebilmektedir. Pistin yürüyüş ve koşu maksatlı kullanılabileceği için yeşillendirilebilmesi pek mümkün değildir. Ancak beton basamak halindeki eski açık tribünlerinin geniş bir şeve dönüştürülmesi yerinde olacaktır. Hatta bu eğimli yerlere ağaç dikilmesi daha doğru bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer taraftan tarihi bir eser olarak değeri olan ancak stadın yenilenmesi aşamasında ortadan kaldırılan yapının (kapalının) ortaya çıkarılması gerekmektedir.
Toplu açılış töreninin düzenlenmesi için harcanan para Bursa Atatürk Stadı'nın park haline getirilmesi nedeniyle ödenen bedelden daha fazladır. Demek ki yapılabilecek şeyler vardır.
Bursa Atatürk Stadı'nı daha güzel bir alan yapmak için herkese görev düşmektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?