USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Trafik Bursa' nın değerini düşürüyor

28-03-2017

İnsanlar Bursa' dan kaçmayı düşünmeye başladı. Sebebi git gide çirkinleşen bu şehirde insanların artık hareket edemeyecek hale gelmesi.
Yeşil Bursa günümüzde insanları mutluluk vermek yerine mutsuzluk kaynağı olmaya başlamıştır. İnsanlar işlerine, randevularına, toplantılarına yetişemiyor. Üretim gün geçtikçe zorlaşıyor, verim düşüyor. Hemşehrilerimiz her an bir yerlere ulaşmak için uğraşıyor.
Ambulanslar yol bulamıyor, trafik kazalarına müdahale gecikiyor. Sonuç olarak Bursa yönetilmekten uzaklaşıyor. Bursa sürekli göç alan, her geçen gün rekor miktarda aracın trafiğe katıldığı bir şehir. Doğu-B atı, Kuzey-Güney aksında gelişmeyen ulaşım altyapısıyla milyonlarca insanı bir arada yaşatmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken şehir merkezindeki yoğunluk hesapsızca arttırılıyor.
Yerel yönetim maddi imkanlarını efektif kullanmazken trafik sorununa palyatif tedbirler almaktan öteye gidemiyor. Gerçekleştirilen projelerin kifayetsizliğini görmek için uzun zamana ihtiyaç duyulmamaktadır.
Ulaşım altyapısına yatırım gereksinimi sürekli artmakta ancak bu ihtiyaca cevap sponsorlu pansuman yatırımlarla verilmeye çalışılmaktadır. Bursa' nın bu kenti yaşanmaz hale getiren trafik sorununu çözmek için bir acil eylem planına ihtiyaç vardır.
Sözü edilen bu iş için yeni bir kentsel planlama ve sonrasında merkezi hükümetten alınacak destekle ihtiyaç olan devasa yatırımların hayatiyet kazandırılması şarttır.
Bu noktada trafik sorununa acil bir müdahale de bulunulmazsa Bursa' nın geleceği karanlıktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?