USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Problemsiz bir ülke yoktur...

13-12-2016

Süper Güç” olduğu söylenen ABD vatandaşları çok mu mutlular hayatlarından? Doğal kaynak zengini Rusya’da insanlar geleceğe çok umutla mı bakıyor? Hayır.
Bizim toplum olarak hayattan beklentimizin çok büyük olduğu anlaşılıyor. Hiçbir şey yapmadan devletten çok iyi bir eğitim, sağlık ve adalet hizmeti istiyoruz. Toplumun bize dolgun maaşlı rahat bir iş vermesini bekliyoruz. Konforlu bir evde ucuza oturabilmek, her gün yeni ve lezzetli yiyeceklerle beslenmek peşindeyiz. Kışın evimizde yaz sıcaklıklarında yaşamak, yazın 10 derecelerde kışın serinliğini hissetmek arzusundayız.
Toplu taşıma yerine, özel araçla seyahat etmek, yerli araç yerine ithal otomobilleri tercih etmekteyiz. Sanayide çalışmak yerine plazalarda bir iş hayatı talebimiz var. Hayattan beklentilerimizi daha uzatmak mümkündür. Peki bu beklentilerimizin gerçeğe dönüştüğü bir ülke var mı? Cevap büyük bir hayırdır. İnsanoğlunun her geçen gün hayatı zorlaşmaktadır. Hayat bizlere daha çok çalışıp daha ölçülü yaşamayı dikte etmektedir. Dünyanın hiçbir yanında hayallerimizdeki yaşam yoktur.
Aradığımız birbirine sevgi ve saygısı olan bir toplumsa o başka bir durumdur. Trafikte birbiriyle kavga etmeyen toplumlar var. Ticaret hayatında dolandırılma riski az olanlar ülkeler mevcut. Hayat tarzınıza müdahale edilmeyecek milletlerin olduğunu biliyoruz. Bireyi aşağı çekmek yerine ufak başarılarını öven toplumlar da vardır.
Yani sorunsuz bir toplum yoktur ancak insana değer vererek kendimize çok daha yaşanabilir hayat oluşturabiliriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?