USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Alt üst olma süreci

10-05-2016

Sözü edilen tepe öyle birkaç günde oluşacak derecede değildir. Enlere yaklaşırken toplumsal boyutta her alanda bir alt üst olma süreci yaşanıyor.
Bunlar olurken birey tam anlamıyla gelişmelere kayıtsız kalıyor. Birey bir taraftan kendi derdiyle uğraşırken, sedatif almış gibi olanlara anlamsız bakışlar atıyor.

Bu da gayet normaldir, çünkü varlık değerleri beş yıldır bir kanal içerisinde gidip gelen toplumda enerji tükenmiştir. Tepkisizlik bir yana, her şeyi kabullenen bir toplum var karşımızda.

Önemli tepe oluşumlarında beklenen gelişmeleri burada birkaç defa kaleme almıştık. Alt üst olma sürecinin yaşanması ihtimalinden bahis etmiştik. Ancak bu kadar belirgin bir çalkalanmayı beklemiyorduk.

Kurumlarından, tarihinden, insanlarından bu kadar kolay vazgeçilmesi şaşırtıcıdır.

Anında yüz seksen derece değişen görüşlere adapte olmuş durumdayız.

Yaşanan sorunların kaynağının eskiye ait olduğunun kabul edilmesiyle, yeniyi meydana getirmek için uğraşılır. Yeni düzen kavramı karşımıza nerdeyse tüm toplumlarda çıkmıştır. Bu sebeple Yeni Türkiye arayış ve iddiası ortaya konan sürecin son bölümü için bir klişedir.
Yeni Türkiye dediğiniz zaman her şeyin alt üst olmasına imkan sağlarsınız.

Eskiye ait tüm değerleri bir çuvala koyup geride kalması istenir.

Toplumsal bu arzu ne kadar güçlü olursa olsun tarih yeninin kurulamadığını yazmaktadır. Böylesi süreçlerin sonunda çok büyük hayal kırıklıkları söz konusu olur, ayrıca gerçeklerden nasıl kopulduğu toplumsal boyutta eleştirilir.

Bu noktaya gelmeye daha zaman olduğu açıktır.

Bizim yeniyi yakalamak için gerçeklerden koparak alt üst olma sürecinde daha gidecek yolumuz vardır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?