USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursa Kocaeli yakınlaştı

26-04-2016

Projenin Gemlik Altınova otoyol etabı geçtiğimiz hafta hizmete alındı. Açılışı takip eden gün bu yeni yolu tecrübe etme imkanımız oldu. Gemlik çıkışından Altınovaya trafik kurallarına uyarak yaklaşık 18 dakikada ulaştık. Yaklaşık 40 km. mesafe sözü edilen bu etabı gece karanlığında arkamızda ve önümüzde araç olmadan tek başımıza aldık. Yolun hizmete açıldığını bilen fazla insan yok henüz.
Otoyolun bu etabı virajlı, iniş ve çıkışları var. 2016da yapılan bir otoyolun daha konforlu olması beklenir.

Trafik yoğunluğu yaşanmaya başlandığı zaman riskli bir yol olacağı kesin.

Bir İzmir - Çeşme, Bursa Otoyolunun rahatlığı yok. Alınan bedele bakarsanız İzmir -Çeşmeden kat kat pahalı. Bursa Otoyolundan Körfez Köprüsüne (Osmangazi Köprüsü) mevcut şartlarda yaklaşık 45 dakikada ulaşmak mümkün, gayet iyi. Ancak Yalova İDO iskelesine de yaklaşık 50 dakikada varılıyor. Oradan makul bir sürede Yenikapıya ya da Pendike ulaşılabiliyor.

Bugün Osmangazi Köprüsünün bağlandığı nokta olan İzmit Dilovasından Kadıköydeki herhangi bir lokasyona ulaşmak saatlerinizi almaktadır. Şurası açıktır ki; Osmangazi Köprüsünün Kocaeli bölgesine ulaşıma çok büyük katkısı olacaktır. Eğer İstanbul a gidecekseniz en hızlı yol yine Mudanyadan yapacağınız deniz seferleridir. Marmarayın getirdiği kolaylık Anadolu yakasına transferi çok kolaylaştırmıştır.

Bu durumda Osmangazi Köprüsünün İstanbula ulaşımı beklendiği kadar rahatlatmayacağı iddia edilebilir.

Sonuçta önemli bir yatırımın bir bölümü hizmete girmiştir; ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

23 NİSAN DA HER BİNADA ONU GÖRDÜK

Eski 23 Nisanları hatırlıyoruz. Gerçekten her yer Atatürk posterleri ve ay yıldızlı al bayrağımızla süslenir, içimiz mutlulukla dolardı. Milli değerlerimizi her geçen gün yitiriyoruz, Milli Egemenlik Bayramı böyle ruhsuz mu kutlanır? Yazık...
Bu yıl dikkatimizi çeken şey şu oldu; ihmal edilebilecek sayıda binada bayrak asılıydı 2016nın 23 Nisanında. Binalarda daha çok asılan şeyse satılık veya kiralık dövizleriydi.
Tüketim toplumu sürecinin sonucu...
İleride bu konuda çok şey yazacağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?