USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TÜSİAD'dan 'buzlar eridi' açıklaması

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile olumlu bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Son derece açık diyalogla görüşlerimizi karşılıklı olarak paylaştık" dedi. Symes, bir gazetecinin 'Başbakan ile buzlar eridi mi?' sorusuna "Güldüğümüze göre, evet" diye cevap verdi.

TÜSİAD'dan 'buzlar eridi' açıklaması
17-06-2015 19:24
Google News

İzlenimleri sorulan Symes, "Erken seçimden ziyade herkes buradan bir koalisyon hükümetinin kurulabilmesi için ciddi çaba gösteriyor" diye konuştu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyeti, Ankara temaslarının ikinci gününde son görüşmelerini gerçekleştirdikleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile bir araya gelmelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ANA BAŞLIKLARI KENDİLERİYLE PAYLAŞTIK

Ankara'da iki gün boyunca Ak Parti, CHP, MHP ve HDP liderleriyle gerçekleştirilen görüşmelerin verimli geçtiğine değinen TÜSİAD Başkanı Başaran, iş dünyasının beklentilerinin liderler ile paylaşıldığını söyleyerek "Bütün görüşmelerimizi özetlersek biz iş dünyasının çok güçlü bir örgütü olarak, iş dünyasını temsil eden TÜSİAD olarak, iş dünyasının beklentilerini üç ana başlık altında tüm siyasi parti liderlerimizle bütün açılığıyla paylaştık. Bunlar tüm Türkiye'nin önümüzdeki dönemde kurulacak, Türkiye'nin önünü açacak hükümetten beklediği; demokratikleşme, bunun içinde hukuk ve özgürlükler son derece önemli, kalkınma konusundaki bütün temel başlıklar, Türkiye'nin yatırım ortamı ve sürdürülebilir büyüme için gerekli tüm ana başlıkları çok kapsamlı olarak kendileriyle paylaştık" diye konuştu.

İSTİKRARLI, KALICI BİR HÜKÜMET ARAYIŞINDA

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan görüşmenin detayları hakkında bilgi veren Başaran, liderlerin kalıcı hükümet arayışında olduğunu ileri sürerek "Sayın Davutoğlu ile AK Parti'nin dönüşüm programı üzerinde de kapsamlı bir görüşme imkanımız oldu. Biz TÜSİAD yönetim kurulu olarak seçildikten sonra, Bakanımız Cevdet Yılmaz ile İstanbul'da önemli bir çalışma toplantısı da yapmıştık. Dolayısıyla TÜSİAD olarak iş dünyasının acil beklentilerinin bu dönüşüm paketiyle de uyuştuğunu kendileri bir kez daha bize bildirdiler. Diyaloğun çok sağlıklı olduğu toplantılardan çıkıyoruz. Ben TÜSİAD adına bundan son derece memnun olduğumu sizinle paylaşmak isterim. Biz, siyasi parti liderlerinin büyük bir sorumluluk anlayışıyla Türkiye'nin hızla bir hükümete kavuşması için çalışmakta olduklarını gözlemledik. Şu iradeyi çok kuvvetli olarak gördük. Herkes bu güçlü temsilin olduğu parlamentodan hızla istikrarlı, kalıcı bir hükümet arayışında. Çalışmalar dolayısıyla bu ana objektif etrafında kilitlenmiş durumda. Bu hepimiz için çok güçlü bir mesajdır. Şimdi bu mesajın içini doldurmak tekrar siyasi parti liderlerimizin görevi. Burada ciddi bir iradenin olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin gündeminden erken seçim tartışmalarının hızla uzaklaşarak bütün enerjimizin kurulacak, uygun bir pozisyondaki hükümete kenetlenmesi gerektiğini bir kere daha biz de altını çizdik. Bu iradeyi görmüş olarak İstanbul'a dönmekten son derece mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"BUZLAR ERİDİ, OLARAK YORUMLAYABİLİRSİNİZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan görüşmenin ardından 'Buzlar eridi mi?' şeklinde yöneltilen soru için Başaran, "Gayet olumlu bir görüşmemiz oldu. Onu size söyleyeyim. Bunu sizler buzlar eridi, olarak yorumlayabilirsiniz. Ben buz muydu, onu bilmiyorum ama son derece olumlu bir görüşmemizin olduğunu burada size bildirmek isterim" açıklamasında bulundu.

"ERKEN SEÇİMDEN ZİYADE HERKES KOALİSYON HÜKÜMETİNİN KURULABİLMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR"

Parti liderleriyle yapılan görüşmelerde erken seçim ihtimalinin ortadan kalktığına yönelik güçlü bir irade alabildiniz mi, sorusu için Başaran; "Şöyle bir iradeyi çok net gördük. Erken seçimden ziyade herkes buradan bir koalisyon hükümetinin kurulabilmesi için ciddi çaba gösteriyor. Tabi hayal de görmeyelim. Partilerin kendi ilkesel duruşları var. Bunlar üzerinde görüşmeler devam ediyor anladığımız kadarıyla. Bu çok doğaldır. Koalisyonlar zaten bütün dünyada böyle kurulur. Dolayısıyla biz de şunu hayal ediyoruz ki hayalimiz bence çok uzak değil. Türkiye'nin güçlü ve iyi çalışan bir koalisyon ile dünyaya güzel bir örnek vermesi" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35