UZAK DURUN !

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

UZAK DURUN !
18-12-2023
Bursaspor'un kurtulabilmesi için her yönüyle yetersiz isimlerin artık kulüpten uzak durmaları gerekiyor.
Geçtigimiz hafta yaşadığım rahatsızlık nedeniyle kulüpte yaşanan gelişmeleri yorumlayamamıştım. Şimdi birkaç kelam etmek istiyorum.
Mevcut yönetimin çağrısı üzerine iki aday kulübe gidip "Kongre kararı alırsanız aday olacağız" diyerek kamuoyu önüne çıktılar.
Sonrasında da Recep Günay Yönetimi'nin ise adayları yetersiz bulduğu için göreve devam edecekleri bilgisi yayıldı.
Ben de mevcut yöneticilerle aynı görüşteyim. Ortaya çıkan adaylar iyi niyetli olabilir ama yaraya merhem olacak güce sahip değiller. 
İyi niyetle Bursasporlulukla falan düzelecek noktada değiliz.
Para lazım, güç lazım, lobi lazım.
En önemlisi futbol aklı lazım.
Bursaspor'un ilk etapta mevcut futbolculara alacaklarını ödeyebilmesi, tahtayı açıp transfer yapabilmesi için 300 milyon Lira'ya ihtiyacı var. 
Bu para cebinde olmayan, sponsorla veya acil hayata geçecek 'Hayal değil, uygulanabilir'  projelerle bu mali kaynağı kulübe aktaramayacak olanlar hiç bu işe soyunmasın.
Bursa şehri önce yönetimin icraatını görmek istiyor.
Gelirsin yönetime futbolcuların borçlarını ödersin, iyi bir hocayı başa geçirirsin, transferini de yaparsın ondan sonra "Hadi Bursa destek lütfen" dersin. Tüm bunlari yapmadan daha en baştan ağlamaya başlayınca olmuyor işte olmayacak da.
Bu iki aday dışında son dönemde görev yapmış ama son derece başarısız olmuş mali durumu yetersiz eski başkanların da adaylık hazırlığı yaptığı kulislerde konuşuluyor.
Onlar da artık derslerini alıp bu işe kalkışmamalı. 
Bu işin altından kalkamayacak insanların ısrarla o koltuğa oturmaya çalışması Bursa şehrine de Bursaspor'a da kötülüktür.
Bursaspor mum gibi erirken ve acil paraya ihtiyacı varken parasız pulsuz kim varsa bu kulüpten uzak durmalı.
Bakın iyi bir Bursasporlu olduğumu tüm Bursa bilir. Bütün Bursa "Gel sen başkan ol" dese arkama bile bakmadan uzaklaşırım. 
Zira haddimi bilirim. 
Herkes de haddini bilmeli.
Yerel seçim adaylarının netleşmesini bekleyen bu işe niyeti olan, hazırlık ve   görüşmeler yapan adayların önünü de bu tip adaylar tıkıyor. 
Nasıl olsa birileri yönetime aday veya yönetimde diye güçlü bir oluşum için çalışma yapılamıyor.
Bursaspor'un bu darboğazdan çıkışı her alanda güçlü bir yönetimle olur.
Diğer her şey zaman kaybıdır.
Sonucu olarak kulübün yok oluşudur.
O yüzden tüm şehir ve camia güçlü bir başkan ve yönetimi başa getirebilmek için çalışmalıyız.
ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mesut Çakır 4 ay önce
Merhaba, neden yine siyaset bekleniyor bunu anlamış değilim, ne demek yerel seçimleri beklemek? Siyasi otoritenin gölgesinde bir oluşum hayır getirir mi ? Gücünü siyasetten mi alacak ?