TEŞEKKÜRLER SAYIN BAKAN!

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

TEŞEKKÜRLER SAYIN BAKAN!
18-08-2023

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayserispor’un transfer tahtası sorununu 1 haftaya kalmadan çözeceklerini söyledi.

Bakan Özhaseki, “Kayserispor’un büyük bir sıkıntısı vardı biliyorsunuz. Daha doğrusu birkaç senedir belki de biraz futbolcularla anlaşıp daha sonra gönderirken onlarla rızayla sulh olup, bir mutabakatla işi çözüp göndermekten ziyade git kardeşim başımızdan diyerek gönderilen futbolcuların daha sonra FİFA’ya giderek üzerimize gelen büyük bir yükü vardı. Tam 51 tane futbolcuyla anlaşmak zorundayız. Oradan da ciddi bir rakam çıkıyor ortaya. Sayın valim, büyükşehir belediye başkanım, milletvekili arkadaşlarım hepsi bir gayrete düştüler. Kayseri’de olabilecek kim varsa, kimden ne bulunabilirse ben de katkıda bulunarak çözmeye çalışıyoruz. Tahmin ediyorum ki birkaç gün içerisinde 40-45 tane arkadaşın mutabakatı sağlanır, Pazarlık ediyoruz onlarla. Böylece tahtasını açma konusunda ciddi bir adım atmış oluruz. Bir haftaya kalmaz inşallah biz bunu çözeriz Kayserispor’un transfer tahtasının yasaklılığı bitmiş olacak, kapı açılmış olacak ve hocalarımız herhalde ihtiyaç duydukları yerlere oyuncu alabilecekler. İnşallah açıyoruz tahtayı, uğraşıyoruz” dedi.

Evet yazı başlığını gören okuyucuların “Hangi bakan ve niçin teşekkür ediliyor acaba? 

Diye sorarak yazıyı okumaya başladıklarının, benim de bu kısma kadar da “Teşekkürümün” nedenini hala ortaya koymadığımın farkındayım.

Evet bakana teşekkür ediyorum; çünkü Kayseri'nin ileri gelenleri olarak bizim bu güne kadar defalarca ele alıp Bursa'nın ileri gelenlerine anlatamadığımız ya da anlamak istemedikleri örnek bir davranışı ortaya koymuşlar.

Sorumluluklarının gereğini yerine getirmişler de diyebiliriz.

Bakan Özhaseki organizasyona liderlik ederek siyasilerin şehirlerine ve o kentin kulübüne nasıl sahip çıkılması gerektiğini, şehrin nasıl harekete geçirebileceğini, milletvekillerinin, iş adamlarının, kentteki tüm makamların organizasyona nasıl dahil edileceğini çok net göstermiş.

Bunu daha önce Giresunlu milletvekilleri de yapmışlardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini alarak Giresunspor’un transfer yasağını kaldırmışlardı.

Hem Kayserililer hem de Giresunlular şehirlerine, kulüplerine nasıl sahip çıkılacağını yani aldıkları oyu nasıl hak edeceklerini gösterdiler.

Peki kime göstermiş oldular ?

Tabii ki en başta Bursalıların oyları ile meclise gidenlere, Bursa'nın ileri gelenlerine, Bursa iş dünyasına.

En başta da seçim dönemi şehre kamp kuran, Bursaspor atkısını boynundan, Cantığı, Tahanlıyı elinden düşürmeyen, hemen her taşın altından çıkan, sandığa gidene kadar yedi göbek Bursalı gibi davranan; ama seçim sonrası sırra kadem basanlara göstermiş.

Evet Bursalı siyasiler, kentin ileri gelenleri ve iş dünyası...

Bizler yıllardır yazıp çiziyoruz, sizler kulaklarınızı tıkıyorsunuz.

Bakın bizim size anlattığımızı yani olması gerekeni yapan mevkidaşlarınız var.

Demek ki yapılabiliyormuş değil mi? 

Sizler yapmıyormuşsunuz.

Peki merak ediyorum hala ve ısrarla Bursaspor için vurdumduymaz tavrınıza devam mı edeceksiniz?

Yoksa bu son Kayseri örneği ile kendinize gelip bir kez olsun aldığınız oyu hak mı edeceksiniz ?

Evet bunu hep birlikte göreceğiz.

Nasıl olsa ilkbaharda yine seçim var. 

Yine Bursa'ya oy istemeye geleceksiniz.

Bursa ve Bursaspor için kim ne kadar çalışmiş degerlendirmesini Bursalılar o zaman yapacaktır. 

En azından bu kez yapmalıdır.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?