TEKNİK BİR HATA!

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

TEKNİK BİR HATA!
22-01-2023

Bursaspor iyi mücadele ettiği maçta teknik heyet hatası ile 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. 

Bursapor ve konuk Afyonspor maçı kazanma isteğinde olduklarını hakemin başlama düdüğü ile birlikte gösterdiler. Bursaspor topa daha hakim bir kurgu ile rakibin üzerine giderken konuk ekip kaptığı toplarla hızlı çıkarak yeşil beyazlıların kalesine inme gayretindeydi. 

Maçın ilk bölümünde tehlike derecesi yüksek gol girişimlerine baktığımzda bunların daha çok Ege temsilcisinden geldiğini gördük. Aksayan ve çıkamayan bekler rakibin akınlarına büyük zemin oluşturdu.

Özellikle fizik gücü son derece düşük olan Mustafa Genç o mevkii de rakip için büyük bir avantajdı. O bölgenin gerçek adamı dururken Mustafa ile başlamak yanlıştı. Neyse ki o hatadan ikinci yarı dönüldü. 

Afyon ataklarına ilk dakikadan itibaren adeta duvar ören kaleci Deniz’de daha ilk yarıda beklenmedik bir skorun önüne geçiyordu. Ki genç kaleci maçın son anına kadar da takımın en iyisiydi.

Diğer yandan takıma dönen Çağatay fizik, istek ve mücadele açısından umut verici göründü. Oyun içinde de genel anlamda başarılıydı.

Ancak topla biraz daha az oynaması gerekiyor. Müsait pozisyondaki arkadaşlarına pas atması takım adına çok daha faydalı olacaktır. Bir de kendisini uyaran ağabeylerine trip atmak yerine onları dinlemeli. Takımın en skorer ismi Enver Cenk Şahin de istekliydi, iyi mücadele etti. O da topla oynamada dozunu kaçırdı zaman zaman; ancak oyunun genelinde rakip için sürekli tehlike oluşturdu. 

Biraz şanssız biraz da kötü gününde olan Hasan Sabri Karaca’nın ilerleyen haftalarda toparlanacağına inanıyorum. 

Bursaspor bir maçı tek farkla önde götürüyorsa bu skor avantajı değildir.  

Bunu yıllardır yaşıyoruz. Bursaspor bir farklı skorla öndeyse ve geriye yaslanıyorsa o maçı kazanamıyor. Hele ki böylesi tecrübesiz kadro ile bu mümkün değil. 

O yüzden tecrübeli oyuncuları sahada tutup, topu kalenden uzak tutacaksın. Peki bizim teknik heyet yani İsmail Hoca ne yaptı? 

Bunun tam tersini ! 

Enver Cenk gibi en tehlikeli silahını çıkartırsan rakip “Oh be” deyip üstüne daha rahat gelir ve golünü de bulur, buldular da . 

Sahada mücadele eden Bursasporlu futbolcuların mücadelesi resmen teknik bir hata ile boşa gitti. 

Hakemler de bildiğiniz gibi. Dünya Kupası’nda moda olan uzatmalara fazla dakika verme hevesi ile Bursaspor’un puan kaybına bir neden de onlardı.  

Süper Ligden, Birinci Lig’e, oradan 2. Lige düşerken başroldeki hakemler istikrarlı bir şekilde bu rollerini kaptırmamaya gayret ediyorlar !

Bursaspor'da buna da dur diyen kimse çıkmıyor.

Neyse olan oldu artık. 

İç sahada kaybedilen puanın telafisi olmaz tesellisi olur. 

O teselliyi de deplasman galibiyeti ile elde edebiliriz. 

Evet bu puan kaybının ana nedeni teknik bir hataydı. 

Yanlış bir 11, sonrasında yanlış bir değişiklik ve oyunu okuyamama.

İsmail Hoca’da bunun farkındadır diye düşünüyorum. 

Bursaspor çok tehlikeli bir noktada bulunuyor ve artık başta tekik heyet olmak üzere kimsenin hata yapma lüksü yok.  

Herkes bundan sonraki maçlarda çok daha dikkatli olmalı. 

Bu camia fazlasıyla travma yaşadı. Bir yenisini daha kaldıramayız.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?