KONGRENİN MESAJI ! 

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

KONGRENİN MESAJI ! 
21-01-2024
Haber : Tarık Çapçı
Karacabey'e de mağlup olan futbolcular aldıkları sonuçlarla camianın umudunu kırsalar da kongre sonrası bir umut ışığı yok değil.
Evet Bursaspor'da Recep Günay dönemi sona erdi. Yaptığımız tüm eleştirilerde fazlasıyla haklı çıkmış olmak Bursaspor ve dolayısıyla bizim adımıza üzücüydü. 
Hatta yaşananlara bakarak "Az bile eleştirmişiz" diyoruz. 
Günay açtığı davalarda haklıydı; ancak Bursaspor'un içinde bulunduğu durum nedeniyle öncelik bu çukurdan kurtuluştu. Bu önceliğe uygun bir yonetim görevde olmalıydı.
Bunu anlatmaya çalıştık ancak Günay ve çevresi anlamamakta ısrar etti. O da yetmedi eleştirenlere kulplar takıp asılsız ithamlarda bulunmaya başladılar. "Kör kendinden paha biçermiş" deyip üzerinde durmamak en iyisi.
Neyse artık o defter kapandığına göre gündemi değiştirip bundan sonrasına odaklanmak gerekiyor.
KONGRENİN VERDİĞI MESAJ 
Gelelim kongreye...
Cumartesi işlerin en yoğun olduğu saatte yapılan kongreye gösterilen katılım aslında dosta, düşmana en önemlisi Bursa'da kritik noktalarda olup da Bursaspor'u umursamayanlara çok önemli bir mesajdı.
Makam, mevkii sahiplerine o mesajı şimdi kendi adlarına geç olmadan almalarını öneriyorum. 
Özellikle seçim öncesi !
Bursaspor Camiasınin sarsılsa da dimdik ayakta olduğunun mesajıydı bu. 
SİNAN BÜR ve ARKADAŞLARI 
O kalabalığı görünce inanın cok mutlu oldum. Zira aynı durumda bir başka kulüp olsa 30 kişi zor toplanırdı. Bizde ise bin kişilik salon kalabalığı almadı.
Bursaspor en zor durumdayken bile farkını  büyüklüğünü ortaya koyuyor.
Bursa şehrine sadece bir kıvılcım gerekiyor.
Bursaspor efsanesi Sinan Bür ve arkadaşları sağolsunlar son yıllarda iyice yerlere düşen yöneticilik çıtasını yukarıya çektiler.
Sahip oldukları futbol aklı ve güvenirlikle camiayı toparlayıp ihtiyaç duyulan kıvılcımı yakacak kapasiteye fazlasıyla sahipler. 
Bu özelliklerini yönetim anlayışlarına yansıtabilirlerse Timsah eski günlerine dönüş adımlarını atmaya başlayacaktır.
O dönüş adımlarından biri de transfer yasağını kaldırmaktır.
Evet Bür yönetiminin böyle bir mali gücü olmayabilir; ancak şehri harekete geçirecek guvenirlige ve saygınlığa sahipler.
Bu oyuncu kadrosunu yenilemek gerekiyor. Zira bu cocuklarla Bursaspor'un durumu ortada. Öyle yüzde yüz altyapıdan oluşan kadrolarla bu liglerde olmuyor. 
Bür ve arkadaşları veya mayısta görevde olacak yönetimin transfer tahtasının açması şart. En azından Sinan Bür ve ekibi mayısa kadar o altyapıyı yani güven ortamını şehre yeniden tesis edeceklerdir diye düşünüyorum.
Burada en önemli görev camiaya düşüyor. Öncelikle yeni yönetimin bu konuda büyük desteğe ihtiyacı var.
Madem efsane futbolcular yönetime geldi, efsane Bursaspor taraftarı da kimliğine geri dönüp ona göre destek vermek çok önemli ve olması gerekendir.
Bursaspor Camiası her hattıyla eski haline dönerse şu an Bursaspor'u umursamayanlar da akıllarını başlarına almaya başlar. 
Tüm şehrin desteğini alan bir Bursaspor da ait olduğu yere en kısa zamanda döner.
Bunun için herkes, hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?