BURSASPOR 2024 !

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

BURSASPOR 2024 !
01-01-2024
Yeni bir yıla girdik. Öncelikle hepinize, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, başarılı mutlu bir yıl dilerim.
Tabii ki biz Bursasporlular için bu biraz da, aslında "Biraz" ne kelime en fazla Bursaspor'a bağlı. Bursasporlular için mutluluğun anahtarı Bursaspor'un eski günlerine dönmesi olacaktır.
O yüzden de yeni yıl dileklerimi dualarımı Bursaspor üzerinden dile getirmek istedim.
Aslında dilek ve dua kadar herkesin yapması gereken özeleştiriler de diyebiliriz.
Başlayalım...
-Yeni yıl Bursaspor camiasının yeniden sadece Bursasporluluk bilinci ile sadece Bursaspor'un menfaatlerine göre göre hareket etmeye başlayacağı günlerin başlangıcı olsun. 
Zira bütün sorunlarımızın ana kaynağı bu bilinci yitirmiş olmamız. 
Kulübü herkesin kafasına, menfaatine göre bir yerlere çekiştiriyor olması.
Camialığı yitirmiş olmamız.
Aslında o eski ruhu tekrar kazanabisek aşağıdaki dilek ve dualarımız zaten gerçekleşir. 
Çünkü yeniden güçlü bir camia oluruz.
Devam edelim...
-Kenti yönetenlerin, mecliste temsil edenlerin ve iş insanlarının Bursaspor'un, Bursa için önemini idrak edebilecegi ve ona göre davranmaya başlayacağı bir yıl olsun.
-Aslında en başta Bursalılar, Bursa'yı ve Bursaspor'u gerçekten düşünecek, çalışacak insanları o makamlara getirsinler.
-Bursaspor'u menfaat aracı olarak kullananların camiadan silinip gidecegi günlerin baslangıcı olsun.
-Yine bu kesimin arkasından konuşup; ancak karşılaştıklarında veya sosyal medyada yüzlerine gülen yani onlara prim veren samimiyetsiz camia fertlerinin de artık bu ikiyüzlü tavırlarından vazgectikleri bir yıl olsun.
-Bursaspor, aklı, futbol aklı, zekâsı, donanımı, gücü, kudreti, çevresi olmadığı halde Bursaspor'u yönetmeye kalkanlara fırsat vermeyen bir camia haline gelsin.
-Bursaspor umurunda olmayan sadece reklam yapmak, kulübü basamak olarak kullanmak daha kötüsü kulübü soymak için göreve gelmek isteyenlere artık fırsat verilmesin.
-Menajer görünümlü at hırsızlarından hep kulüp hem de altyapı oyuncuları yakalarını kurtarsın.
Başta kulüp yönetimi olmak üzere camianın hemen her noktasında düşen kalite, çıta yeniden yükselmeye başlasın.
-Bursaspor'u iş bilmezlikleri ile zarar ettiren veya soyan 'bazı' başkan ve yöneticilere karşı açılan davalar Bursaspor lehine sonuçlansın.
-Kongrelerde ya da başarıda ortalığa çıkıp reklamını yapan; ancak bu zor günlerde  piyasada olmayan sözde duayenler ya kendilerine verilen o payeye göre hareket etsinler ya da hak ettikleri gibi muamele görsünler yani bundan sonra olması gerektiği şekilde Bursaspor'la ilgili hiçbir konuda dikkate alınmasınlar.
-Taraftar, başkan, eski başkan, yonetici, divan üyesi, medya mensubu kim varsa özellikle son yıllarda yaptıkları hataları kabul edip, özeleştiri yapıp kendilerini düzeltsin.
-"Sevgi eylem gerektirir" mottosundan hareketle Bursaspor Taraftarı da üzerindeki ölü toprağını atsın. İçerisindeki bölünmüşlükleri gidersin. Buna neden olan ve hâlâ yanlışlarında ısrar edenleri içlerinden atsın.
-Daha düne kadar adları Bursaspor'la yanyana gelmeyecek kulüplerle ve taraftarlarıyla muhatap olmanın üzüntüsü, çıkaracağımız derslere ve eski günlere dönüş için motivasyona ve hırsa dönüşsün.
-Adeta başka kulüplerin altyapısına dönüşen Vakifköy gercekten yetenekli ve en önemlisi nankör olmayan, karakter sahibi yani Bursaspor aidiyeti olan oyuncular yetiştirsin.
-Bursalıların hayali Atatürk Stadı'nı yeniden yapacak ve bunu amaçlayan cesur insanlar görevlere gelsin. 
-Atatürk Spor Salonu ihtiyaca cevap veren, Bursa'ya layık büyüklükte ve projede yapılsın.
Özetle Bursa Şehri ve Bursaspor camiası her ögesi her ferdi ile özelleştirisini yapıp, yanlışlarından dönüp sadece Bursalılık ve Bursaspor ruhu ile hareket etsin.
Sonrası zaten gelir.
Çünkü şu an içinde bulunduğumuz durumun en büyük suçlusu bizleriz, kimse değil. 
Bunu artık kabul etmemiz gerekiyor.
Biz kendimizi düzeltirsek yine eski günlerdeki gibi karşımıza çıkan herkesi herkesi -kibarca söyleyeyim- hizaya sokarız.
Kısacası her şey bizim elimizde.
2024'ün bunu idrak edip, ona göre hareket ettiğimiz yılların başlangıcı olması dileğiyle hepinize samimi Bursasporluluklar ve sevgiler dilerim...
ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?