BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ !

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ !
08-11-2023

BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ !

Vakıfköy'ün önemini belki de en fazla hissettiğimiz bir dönemdeyiz. 

Oradan yetişen ürünlerin kalite seviyesi Bursaspor'un kaderini hiç bu kadar belirler durumda olmamıştı.

Maalesef ki bu anlamda şanssız bir dönemde olduğumuz da aşikar.

Daha önce bazı yazılarımda "Vakıfköy'den çok oyuncu çıkıyor; ama üst düzey yıldız hiç çıkmıyor" Bunun nedeni sistemsizlik, antrenörlerin büyük çoğunluğunun yetersizliği ve en kötüsü adam kayırmacılığı" demiştim. Tabii ki işini iyi yapma gayretinde olan istisnalar da var.

Vakifköy'deki sistemsizlik ve bahsettiğim yanlışlar yüzden futboldan uzaklaşan, futbolcu olabilecekken olamamış yüzlerce küskün insan var bu şehirde. Bursaspor'un bu anlamda uğradığı zarar çok ama çok büyük. Yıllardır birçok gerçek yetenek ehil olmayan daha kötüsü adaletli olmayan ellerde heba olup giderken "Neden futbol?" Diye sormak istediğimiz seviyedekiler altyapı ürünü diye önümüze kondu, konmaya devam ediyor. 

Şimdi daha fazla uzatmadan sözü Vakıfköy'de uzun süre çalışmış Şemsi Galfa Hocaya bırakıyorum.

Zira orada yapılması gerekeni çok net olarak ortaya koymuş. Bunları sitemizdeki köşe yazısında da dile getirmişti; ancak kaçıranlar olmuştur.

Bir kez de ben hatırlatmak istedim

Zira teşhis de tedavi de var.

Evet bakalım Şemsi Hoca ne diyor...

1963 yılında kurulan Bursaspor’da günümüze kadar amatör takımlardan, mahalle aralarından, çocuk ve gençlik bölümlerinden gelerek Bursaspor forması giymiş onlarca futbolcu vardır bunların içinden ulusal ve uluslararası başarı elde etmiş futbolcularda vardır. Bu arada olanlardan çok çok fazla futbolcu olma potansiyeline sahip olupta olamamış yüzlerce de genç vardır, bunlar yakınları hariç kimsenin umurunda değildir.

Vakıfköy de ise Bursaspor’un en iyi olduğu dönemlerde bile çocuk ve gençlerin tam donanımlı futbolcu olmaları adına çağdaş liyakatli ortamlar sağlanmamış, gerek barınmada, gerek eğitimde, gerek eğitimcide, birçok verimsizlikler yaşanarak yarışma ve şampiyonluklar ön plana konarak oyuncuların üzerinden beslenilip tesadüfen kendi psikolojik dirayetleriyle çıkan oyuncular ilede avunularak bugünlere gelinmiş Vakıfköy adeta gelenekçi, liyakati yok sayan,yenilikten uzak ahbap çavuş ilişkileri ile yaşam sürmeye mahkûm edilmiş ve halada kral çıplak diyen yok, kimsede burnundan kıl aldırmıyor, Bursaspor’un altyapısından yetişen futbolcularında son durumları herkesçe de malum.

NE YAPILMALI? 

DOUBLE PASS PROJESİ 

TFF nin Belçikalı Double Pass şirketiyle 2023-2024 futbol sezonunda süper ligden başlayarak hayata geçirmek istediği proje, ama satın alınarak, ama TFF kanalıyla Vakıfköyde ivedilikle hayata geçirilmeli.

Bu proje çağdaş anlamda çocuk ve gençlik futbolunu anlayan tanıyan her evrenin liyakatli eğitim ve eğitimci kalitesiyle çocuk ve genç futbolunun gelişimine hitap eden bir projedir. İvedilikle şehrin futbol dinamikleri bu projeyi Bursa futboluna ve Bursaspor’a kazandırmaları gerekmektedir.

Evet Antrenör Şemsi Galfa çok önemli bir noktaya dikkat çekip, uyarısını yapmış.

Dikkate alıp almamak da yetkililere kalmış.

Yönetim bu konuda kendisinden destek isteyebilir.

Vakifköy'ü çok daha verimli hale getirmek için acilen bu sistemi entegre etmek gerekiyor.

Aksi takdirde Bursaspor altyapısı bugüne kadar olduğu gibi sayıca belki fazla; ancak çoğunlukla vasat oyuncular yetiştirmeye devam eder.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Kamil 6 ay önce
Şemsi Galfa vakıfköyde ne zaman çalışmış ? Uzun süre ne zaman çalışmış ? Çalışmışmı ?
Tuncay çalışkan 6 ay önce
Torpille gelen topçular bu kadar nice gençlerin hakları yendi bursaspor okulu kapatılmalı.hakeden.futbolcu olmalı yetenekli futbolcu yetiştirilmeli para ön.pilanda olunmamalı.gerikirse scat ekibi oluşturulup.amotör takımları takıp edilmeli.futbolcunun tipine parasına bakılmamalı.sadece yeteneklerine bakılmalı.ilk önce torpili kaldırmak.lazım .hocalarda dahil buda.yönetimin.işi düşüncelerim.bu.saygılar....