ALİ AY ve ADAYLIĞI

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

ALİ AY ve ADAYLIĞI
16-06-2023
Bursaspor'da kongre yaklaşırken aday çıkacak mı, çıkacaksa da kulübü yönetebilecek yeterlilikte biri olacak mı? Soruları şehrin her yanında  soruluyor.
Diğer yandan güçlü bir yönetim kurulmasına liderlik etmesi istenen şehrin ve camianın  ileri gelenleri ölü taklidi yapmaya devam ediyorlar!
Yarın öbür gün bir başarı geldiğinde hemen kellelerini gösterirler ama ! 
Hemen başarı fotolarında kareye girmeye çalışırlar. Camiadaki balık hafızalılar da onları alkışlar. En azından ben ve benim gibi adalet ve vefa takıntılı birileri bugünlerde ortalıklarda olmayanları asla unutmayacağız. Onu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Şu an kim ne yapıyor tek tek not alıyoruz.
Evet asıl konuya gelelim. 
Adaylığı en çok konuşulan isimlerden biri de Ali Ay. Bu konudaki haberlerde sürekli "Yakın çevresine şöyle söylemiş, böyle söylemiş" şeklinde haberler çıkıyor. Ben bizzat bana söyledigi ve konuşmalarımız sırasında söylediklerinin satır aralarındaki düşüncelerini size aktarmak istiyorum.
ALİ AY ADAY OLACAK MI ?
Bilirsiniz lafı dolaştırmayı sevmem. O yüzden net olarak söyleyebilirim ki ALİ Ay, Bursaspor'a tekrar başkan olmak istiyor. Hem de çok istiyor. Ancak göreve geldiği anda maddi manevi gereken desteği alamayacağını düşündüğü için adaylıktan uzak duruyor. Ay aynen şunları söylüyor "Ben Bursasporluyum, takımın durumuna çok üzülüyorum. Buradan çıkarmak istiyorum; ancak yeniden başkan olursam yine tüm mali yük benim omuzlarıma biner. Ben de dayanamam yine elimi cebime atarım. Bir kere bu konuda ağzım yandı, o yüzden de şehirden destek olmayacaksa ben de adaylığı düşünmem" Evet Ali Başkan'ın düşüncesinin özeti bu. 
Kendisine mali konuda destek olunma sözünü kentin en tepe noktasından bekliyor. Divan veya başkalarının ikna çabaları ile adaylığı pek mümkün görünmüyor.
PEKİ ADAY OLMALI MI ?
Bu konudaki kendi görüşümü de ifade edeyim.
Bursaspor'a ekonomik yönden güçlü ya da kısa sürede kulübe büyük para kaynaklı sponsorlar projeler getirecek birinin başkan olması gerekiyor. 
Proje anlamında şirketleşme ile mali sorunları çözmeyi hedefleyen bir oluşum vardi ancak yoğun çabalarla ! Vazgeçirildiler. Büyük sponsor bulacak birileri de ortalıklarda görünmüyor.
Bu durumda da en mantıklı aday olarak Ali Ay'dan başkası görünmüyor.
Evet Ali Ay'a her iki döneminde de son derece sert eleştirilerde bulunmuş biri olarak mevcut durumda adaylığına sıcak bakıyorum. 
Daha net ifade ile aday olmasını istiyorum. Ancak tabii ki geçmişte yaptığı hataları yapmaması kaydıyla. 
Yüzyüzeyken ve telefonda kendisine defalarca söylediklerimi buradan tekrar edecek olursam şunları söyleyebilirim. 
Ali Başkan futboldan anlamıyor. Dolayısıyla hiçbir şekilde transfer edilecek oyunculara karışmaması gerekiyor. En önemlisi de o dönemlerde yanında olan, görev verdiği çalışanlarını, dostlarını, bazı gazetecileri kesinlikle uzak tutmalı. Tribünlerle de mesafeli olmalı. 
Yepyeni, tecrübeli isimlerden -Şampiyonluk yönetiminden olabilir-  buna ilaveten genç ve projeleri olan isimlerden oluşan bir yönetim ve  transferi yönetecek dürüst, futbol aklı ve gözü olan iyi bir kulüp menajeri ile çalışması şart.
Zaten eskisi gibi hareket ederse yine aynı sorunları yaşayacağını mutlaka idrak ediyordur diye düşünüyorum.
Evet bu şekilde bir kurgu ile gelecekse Ali Ay aday olmalıdır. Zira en büyük alacaklı da kendisi olduğu için kulübü bu kez doğru yönetmek zorunda. Konuya duygusal bakanlar haklı olarak Ay'ın adaylığına karşı çıkacaktır; ancak mantık çerçevesinde düşünürsek şu an daha iyi bir isim görünmüyor. 
Eski ve tecrübeli Bursasporlu yöneticiler de ego falan yapmadan Ali Ay'ın listesinde yer almalılar. Evet şampiyonluk yönetiminden isimler, futbol şubenin başına mesela  Ekrem Senal, bazı konulardaki sıkıntıları ilişkileri ile çözebilecek Yüksel Çolak, Ay'ın yönetiminde yer almalı. 
Çolak'a da tepkili olanlar var; ancak bu liglerde her konuda güçlü olacaksın. 
O yüzden geçmişte kızıp eleştirdiğimiz isimlere de olumlu bakıyorum.
Ali Ay'ın mali konulardaki çekincesi kendince haklı olabilir; ancak işler iyi gittiği takdirde destekler de gelmeye başlayacaktır.
Kulübü yeniden mali gücü, tecrübesi olmayan, futbolcularla, hocalarla ilişkileri kötü isimlere emanet edersek her şey daha da kötüye gidecekir.
O yüzden de Ali Ay ve bu kez etrafında doğru isimlerin olduğu bir yönetime ben mantık çerçevesinde sıcak bakıyorum. 
ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Recep karaoglu 10 ay önce
Kulüp sahipsiz kalmasın önemli olan da o şu ikilikler kalsın artık sahiplenelim