İDRAK EDİN ARTIK!

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

İDRAK EDİN ARTIK!
15-09-2022

Elde öylesi dar ve mütevazı bir kadro var ki, maç analizi yapacak bir durum yok. 

Çünkü sahada daha fazla mücadele dışında beklediğimiz bir şey yok. 

Özellikle deplasman maçlarında o da yok.

Tahsin Tam’ın bir puana razı çekingen futbolu ve gerektiği anda oyuna müdahale etmemesi. Hasan ve Kubilay başta olmak üzere tecrübelilerin yeterli mücadeleyi vermemesi. Şahsen geçen seneyi unutmadığımdan pek mücadele etmelerini de beklemiyorum ya ! İlaveten gençlerin kapasitelerini zorlayamamaları, rakibin de diğer rakipler gibi Bursaspor’u karşısında görünce ekstra motivasyonu yeni bir mağlubiyet getirdi. 

Aslında bu mağlubiyetleri bunların hiçbiri getirmiyor. 

Bursaspor’un bu şehir için ne kadar önemli olduğunu idrak edemeyenler, Bursaspor’u hadsizce önemsemeyenler yüzünden koskoca camia bu hallere düşüyor. 

Yüzlerce kilometre uzaklıktaki basın mensupları, o şehrin kulübünün gerçek taraftarları (Aralarına sızan ve Bursaspor’a kin duyan İstanbul hayranlarını dikkate almıyorum)  yeşil beyazlı kulübün büyüklüğüne saygıda kusur etmezken, hayranlıklarını pankartlarla, sözlerle dile getirirken bizim kendi şehrimizde Bursaspor’un büyüklüğüne yakışır hareket etmesi gereken yetkililer koskoca Bursaspor’un bu durumunu öylece izliyorlar. 

Ama şunu bilsinler ki bu böyle gitmez. 

Sportif başarı olmadan hiçbir şey düzelmez. 

Tekrar tekrar yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim. 

Bu şehrin gücü Bursaspor’un sıkıntılarını çok rahat bir şekilde giderecek seviyedeyse –ki kesinlikle öyle- ve o gücü harekete geçirecek olanlar hiçbir şey yapmıyorlarsa veya göstermelik yardımlar yapıyorlarsa, Bursa ve Bursaspor’a karşı görevlerini yapmıyorlardır. 

Şehrin en büyük markasını ayağa kaldırmak şehrin ileri gelenlerinin boynunun borcudur.  

Koskoca bir şehrin yıllardır büyüttüğü markası mum gibi eriyor görmüyor musunuz?

Bursaspor’un bu şehir için ne kadar önemli olduğunu artık idrak edin ve ona göre hareket edin. 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?