BURSASPOR’DA NELER OLUYOR? 

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

BURSASPOR’DA NELER OLUYOR? 
02-07-2021

Önce Divan Kurulu seçiminden başlamak istiyorum...

Gerçi Camianın Divan'a ilgisinin azaldığı dünkü seçimin yankılarından anlaşılıyordu; ancak yine de iki kelam edelim. 

Öncelikle Kadir Şankaya konusunda bir itirazım olacak. 

Bursaspor başkanlığı ve Divan Kurulu başkanlığı dönemlerinde performansı ortada olan Sayın Şankaya dün de  Kongre Divan Başkanlığı yaptı.  

Yaptı da, yine o bildiğimiz Kadir Şankaya'ydı ! 

Bursaspor’daki sıkıntıları konuşmalarında anlatmak isteyen özellikle iki adayı sürekli susturmaya çalıştı, başardı da.  

Aynı başkanlık yaptığı dönemdeki gibi yani.  

Burası yeri değilmiş? Neresi yeri Sayın Şankaya?  

Nedir bu kafanıza göre veya aldığınız talimatlara göre sürekli sorunların üzerini örtme çabası! 

Neyse yaşınıza hürmeten çok fazla uzatmıyorum ama artık bu tip organizasyonlarda sadece konuk olarak yer almanız çok daha iyi olacak diye düşünüyorum.

Kazanan Galip Sakder ve ekibi Divan’ın kaderi ile ilgili çok önemli bir misyon üstlendi. 

Şöyle ki Kadir Şankaya ve İdris Sevinç dönemlerindeki pasif yönetim nedeniyle Divan’ın neden var olduğu sorgulanır oldu. Aynı yönetim anlayışı devam ederse Camia Divan’ın artık gereksiz olduğuna karar verebilir. 

O yüzden “Bursasporluyuz” vurgusunu yapan yeni başkan Sakder ve arkadaşlarından gerçekten Bursasporlu gibi davranmalarını hepimiz bekliyor ve başarılar diliyoruz. 

TAHTA VE TRANSFER 

Gelelim transfer tahtası konusuna… 

2. Başkan Emin Adanur

"Alacaklılara %10 peşin+ 5 ay içinde %15 ödeme kalan %75’i de seneye Süper Lig’e çıkına ödeyelim” diyoruz şeklinde pazarlık detaylarını verdi. 

Pazarlıkların ne aşamada olduğu ile ilgili olarak da “Alacaklıların birçoğu bunu kabul etti. Biraz fazla isteyenler var. Maalesef durumdan faydalanarak tamamını isteyenler var; bunlar da 5-6 kişi. 20-25 günlük bir süreye daha ihtiyacımız var” diye de ekledi. 

Şahsen Bursaspor’dan alacaklı olsam bu teklifi hiç düşünmeden kabul ederdim.  

Borçlunun, borcunun tamamını ödeyebilmesi için yaşaması gerekiyor. 

Alacaklılar da bu mantığı yürütmeli. Kolaylık gösterip 1 yıl içinde alacaklarının tamamını mı almak isterler yoksa Bursaspor’u zor durumda bırakıp uzun yıllar boyunca 5 kuruş alamamayı mı?  

Burada akıllı hareket etmeleri gerektiğini sürekli vurguluyorum.  

Bursaspor tahtayı açamazsa ve Süper Lige çıkmazsa kişiler alacaklarının üzerine bir bardak soğuk su içsinler. Birilerinin gazına gelen ve açgözlülük yapan O 5-6 kişiye daha çok söylüyorum bunları. 

Adanur temmuz sonuna kadar tahtayı açmak için süre istedi. Bu süre gayet normal. Uğraşılan işler gerçekten kolay değil. Hepimiz sabırlı olmalıyız. Zira Adanur “Tahtayı açacağız” sözünü kararlı bir şekilde tekrarlamaya devam ediyor.

Zaten tahta açılmazsa hiçbir şeyin anlamı yok. Zira Mevcut kadro ile Süper Lig'e çıkma ihtimali yok gibi.

Bu arada transfer çalışmaları da devam ediyor. Takıma kazandırılması istenen isimler netleşmeye başladı hatta temaslar da başladı. Tabi ki hepsi sır. Ben de artık çok fazla öğrenmeye çalışmıyorum. Zira menajerlerden aldığım haberleri yazma gibi bir adetim yoktur. Zaten onlarla görüşmem de. Yöneticiler de “Aman yazma kulüp zarar görür” dediklerinden mesleki açıdan transferleri bilmenin bir esprisi kalmıyor.

Eldeki oyunculara talipler var. Değerini bulan her oyuncu doğru zamanda satılabilir. Ama değerini bulması gerçekten önemli. Kulübün paraya ihtiyacı olduğunu bilen talipler bu yüzden rakamları düşük tutuyorlar. Görüyorum ki yönetimde bu taktiğe kanmıyor. Doğru da yapıyor. Genç ve yetenekli oyuncuyu almak istiyorsan paraya kıyacaksın. Elin yabancılarına gelince 3-5 milyon Euroları vermeyi biliyorlar. 

KRİPTO PARA KONUSU 

Biliyorsunuz eski başkan Erkan Kamat Kripto para şirketi Socios ile bir anlaşma yapmış ve o anlaşmadan kulübe 500 bin Euro gelmişti. Emin Adanur, Socios yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşme detaylarını bilemiyoruz; ancak şartların Bursaspor lehine iyileştirilmesi için bu toplantının talep edildiğini biliyoruz. Galatasaray Kulübü’nün bu işten şu ana kadar 100 milyon lira kazandığı ifade ediliyor. Eski başkan Ali Ay’a kripto para işine kulübü sokması için teklif gitmişti. Benim de şahit olduğum o toplantıdan bir sonuç çıkmamıştı. Keşke o zaman kulüp bu işe girebilseydi. Neyse olan oldu artık. Adanur’un, Socios ile olan anlaşmayı Bursaspor lehine sonuçlandıracağını ümit ediyorum . Aksi takdirde kulüp farkı alternatiflere yönelebilir. 

YENİ SEZON FORMALARI 

Nike ile yapılan anlaşma ile yeni sezon formaları daha bir merakla beklenir oldu. Formalar için 6 model seçileceği bunlardan resmi sitede yapılacak oylama ile 4’ünün seçileceği kulüp tarafından duyuruldu. Daha önce yapılmamış bir uygulama. İnşallah modeller de güzel olur da kötünün iyisini seçmek zorunda kalmayız.  

Yalnız kulübün forma satış rakamları ortada 3-5 bini geçmiyor. O yüzden oradan gelecek para konusunda fazla umutlanmamak lazım. 

Malum 2 yılın ardından tribünler % 50 kapasite ile açıldı. 22 bine yakın yeşil beyazlı taraftar stada girebilecek. Takımını ve tribünleri özleyen Bursasporluların tanınan kontenjanı dolduracağını düşünüyorum. 

Kombinelerin yanı sıra tek tip canlı bir yeşil tonu ile tasarlanacak bir tişörtün kombine + tişört şeklinde sunulması kulübe maddi açıdan katkı sunacağı gibi tribünlerde de hoş bir görüntü oluşturur. İfade ettiğim gibi herkes forma almıyor. Bu şekilde tribünlerde güzel bir bütünlük olur.

Bu öneriyi eski yönetimlere de yapmıştık; ancak uygulayan çıkmadı.

Bakalım belki Adanur ve arkadaşları dikkate alır.  

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?