Bursaspor’da Çıkış ve Kaçış

Şemsi GALFA
Şemsi GALFA
Bursaspor’da Çıkış ve Kaçış
30-04-2021

Yönetim zafiyetlerinden dolayı bu sezon transfer yapılamaması genç oyuncular açısından Bursaspor üzerinden geleceklerini kurma adına bir fırsat olmuştur. Oluşan mevcut durumu kendi lehlerine çevirmek için coşkularını, arzuların, ideallerini düşünerek bu durumu yetenekleriyle örtüştürüp performansa döndürmeleriyle hem Bursaspor a bu ligde bu şartlar altında zaman kazandırmışlar hem de teknik kadronun öne çıkmasını sağlamışlar hem de kariyer başlangıçlarına iyi bir başlangıç yapmışlardır. Burada bakıldığı zaman etkileşim içerisinde herkes kazanmış fakat koskoca Bursaspor yine kaybetmiştir; Bu kaybediş üniversitelerde tez konusu olacak derinlemesine irdelenip dersler çıkarılacak bir kaybediştir. Tabi Bursaspor’un kaybetmesi şuan için futbolcuların ve teknik kadronun lehine gibi gözükse de gelecekte kazananın hiç olmayacağı bir durumun habercisi olduğu da unutulmamalıdır.

Bu sezon içerisinde ilk önce Ali Akman iyi yönetilememiş Bursaspor’dan ayrılmış ve hain ilan edilmiş sezon sonuna kadar oynama fırsatı verilmeyerek amatörce bir yaklaşımda bulunulmuştu, son dönemde Ataberk ile sözleşme imzalamadığından sorun yaşanarak kadro dışı olması sağlanmış ve şimdide Burak ve Emirhan alacaklarını öne sürerek TFF ye başvurmuşlar hak arama yoluna gidip bir kaçış senaryosu içine girmişlerdir. Ha yönetimin kalan maçlarda Ali ve Ataberk e yaptığı gibi Burak ve Emirhan’a hain yaftası yapıştırıp taraftarın önüne atarak her hangi bir yaptırımı olacak mı merak konusu! Gelinen bu noktadan sonra durumböyle devam edecektir, palazlanan her genç oyuncu hedefleri ve geleceğini kurma adına Bursaspor’dan kaçışı bir şekilde gerçekleştireceklerdir. Her anlamda kaybedende hep Bursaspor olacaktır

Futbolcu bir insandır her insan gibi hayalleri ve idealleri vardır geleceğini de düşünmek zorundadır. Artık bu kapitalist düzende çağdaş endüstriyel futbol ekonomisinde çocuk ve gençlik geliştirme bölümlerini modernize etmediğinizde,oraları arka bahçe gibi gördüğünüzde, oyuncuları futbolculuğa geçiş süreçlerinde profesyonelliğe hazırlamayıp duyu ve duygu yönetimini aksattığınızda, endüstriyel futbolun gereklerini yapmadığınızda, oyuncu futbolcu olduğunda en ufak bir fırsat bulduğunda en doğal hakkı olan geleceğini ve ailesini düşünme noktasında profesyonel ve endüstriyel futbolun gereğini yapacaktır, bu durumda size pahalıya patlayacaktır.

Çözüm nerdeyse Amerika’yı yeniden keşfetmek gibi, doğru bilinen denenmiş yanlışlardan bir an önce sıyrılıp Şampiyon Şehirde oluşacak bir uzlaşı kültürü ile her alanda çok iyi bir İNOVASYONdan geçmektedir!

              

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?