Bursaspor Tüm Bursalıların Takımı Olmalı

Şemsi GALFA
Şemsi GALFA
Bursaspor Tüm Bursalıların Takımı Olmalı
17-04-2021

Bursaspor’da yaklaşık son 6-7 seçimdir Bursaspor’a milyon dolarlar vereceğini söyleyip başkan ve yönetim olanlar giderlerken Bursaspor’a çok büyük ekonomik külfet bırakarak gitmişlerdir.      

Şimdide önümüzde tarihinin ne zaman olacağı pandemi ve değişik gerekçeler gösterilerek belli olmayan Bursaspor başkan ve yönetim seçimleri için geçmişteki aynı senaryo tekrar gündemde işlemekte, yönetime talip olma adına değişik görüşler kamuoyunu meşgul etmekte, görülüyor ki Şampiyon büyük Bursaspor’un kaybedilecek bir dakikası olmamasına rağmen ve ifasın eşiğinde olmasına rağmen yönetime taleplerin geçmişten de edinilen tecrübelerden ders alarak bir konsensüs kültürü dahilinde talep olunması gerekirken, Büyük Bursaspor’u kullanarak bazı reklam kokan hareketlerle ortaya çıkanlara ‘’samimi olanlar hariç’’ prim verilmemelidir.

Şampiyon Bursaspor’un bu saatten sonra şehir ile bütünleşerek Bursaspor un tüm sorunlarını tüm Bursa’ya yaymak şeffaf,adil,dürüst ahlaklı bir yönetime ihtiyacı vardır!Bu nasıl olur?

Evrensel endüstriyel Futbolun tüm sorunlarını bilen Bursaspor gerçeklerinin farkında olup bu farkındalığa farklı bakış açılarıyla inovasyon kültürü oluşturarak hayata geçirecek yönetime ihtiyacı vardır.Bu yönetimin içinde başkan olacak insanın önce çağdaş yönetim ve yönetme becerisi olması gerekirken ekibinde. Ekonomi yönetimi uzmanı, toplum bilimcisi, spor hukukçusu, futbolun içinden gelmiş futbolu bilen vb insanların bulunması ve bu değişik alan hâkimiyeti olan insanları yönetme kabiliyeti olması gerek.

Bu tür anlayışı benimseyen Bursaspor yönetimi oluşturulduktan sonra tüm Bursa’yı İçine alacak bir kanun ve yönetmelikle oluşacak ekonomik katkı oluşturulması gerek,bu nasıl oluşacak,Bursada bu şehrin havasını soluyan,suyunu içen, ekonomisinden beslenen 1,349,180 e varan su abonesi vardır,her aboneden aylık 5 tl kesilse 6,745,900 tl varan yılda 80,950,800 tl varan ekonomik kaynak ile Bursaspor diğer gelirler ile birlikte paralı başkanlar tarafından soyulması önlenecek,şeffaf, adil, dürüst ahlaklı ve liyakatli yönetim anlayışıyla düzlüğe çıkaracak ve şampiyonluklara koşar iken de kendi futbol kültürünü oluşturarak Bursaspor da  büyük çoğunluk ile Bursa coğrafyasındaki çocuk ve gençlerden oluşacaktır.

Durum ortadayken denenmişleri deneyerek Bursaspor a yönetim oluşturmanın bu saatten sonra Bursaspor’a hiçbir faydası olmayacaktır. Kurtuluş belli bir zümrenin değil, karşılıklı güvene dayalı, tüm Bursa şehrinin az ya da çok taşın altına elini sokarak Bursaspor a ekonomik desteği ile olacaktır.

Armaya yüzünü dönmek değil, Armaya gönlünü vermek Bursaspor a sahiplenmektir…

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?