İSYAN BASTIRILDI 

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

İSYAN BASTIRILDI 
29-12-2020

Olmaması gereken kişilerin başkanlık, yöneticilik ve hocalık yapması sonucu, olmamaları gereken bir ligde mücadele etmek zorunda kalan iki önemli kulübün maçı vardı Timsah Arena’da. 

Bursaspor ve Eskişehirspor’du sahadaki bu takımlar. 

İki takımın şu ana kadarki performanslarına bakıldığında maçın favorisi Bursaspor’du. Dolayısıyla maç başlar başlamaz yeşil beyazlılardan izlemeye alıştığımız o baskın oyun karakterini beklememeye başladık. Ancak pek de öyle olmadı. Orta alan atak sürekliliği için yetersiz kalıyordu. Dağınıklık, organizasyon eksikliği, pas trafiğindeki problemler hemen göze çarpıyordu.  

Bireysel performans düşüklükleri de dikkat çekiyordu.

Özer’in çoğu maçtaki  etkisizliğine Ali Akman ve Batuhan da eklenince otomatikman Bursaspor’un o bilindik hücum gücünü göremiyorduk. 

Ali bir şeyler yapmaya çalışıyordu; ama Batuhan hiç yoktu. 

Neyse ki Cüneyt Köz iyi yaptığı işlerden birini yaparak rakip sahaya uzun bir top gönderdi. O topu alan Burak Kapacak ağları sarsarken, kendisiyle ilgili abartılı eleştiriler yaptığını düşündüğü kişilere de “Susun” mesajını göndermeyi ihmal etmedi.  

Çok da haksız bulmuyorum kendisini. Zira Burak tipi oyunculardan 90 dakika performans beklememiz yanlış. Burak gibi kreatif oyuncular bir an çıkıp fişi çekiveriyorlar.  

İlk yarıda golün harici Bursaspor adına kayda değer bir şey yoktu. Oyun anlamında kendilerini fazla sıkmıyordu yeşil beyazlı oyuncular. 

İkinci yarıda ise Bursaspor ikinci golü buldu ancak futbol olarak daha da kötüydü. Ligde henüz galibiyeti olmayan rakiplerine karşı olmadık pek çok pozisyon verildi. O pozisyonlar gol de getirdi. Bu seviyedeki bir rakibe karşı bu pozisyonları vermek can sıkıcıydı.

Hakem penaltı kararı verse belki de 2 puan kayıp olacaktı. Bu yüzden her rakibe karşı aynı ciddiyetle oynamak gerekiyor. Lakayıt olmamak gerekiyor.  

Sonuç olarak Bursaspor’un daha önce de vurguladığım ve başarıya giden yolda önemli bir özelliği yine ortaya çıktı.

Birileri kötü oynarken diğerleri açığı kapatıp maçı aldı.  

İsmail Çokçalış, Cüneyt, Emirhan, Furkan, Onur, Burak Altıparmak  

Sonuç olarak kötü oynarken kazanmak da hedefe giden yolda önemlidir.  

Taraftarlarının “İsyan edin” diyerek Bursa’ya gönderdiği Eskişehirspor’un isyanını Bursasporlular bastırmış oldu. 

Bursaspor adına ise bu maç aslında sadece üst sıralara tırmanma adına çok gerekli bir 3 puandı.

O da 2-1’lik skorla alındı.  

Önemli olan da buydu zaten.

 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?