Eziyet!

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

Eziyet!
10-03-2018

Bursaspor’un sistemi, oyun planı falan yok bunu zaten herkes görüyor. Lig başından beri ne oynadığı belli olamayan bir ekip var sahada. Buna ilaveten yeşil beyazlı oyuncuların maçlara motivasyon sorunu yaşadığı da çok açık. Geçen hafta sezonun başarılı ekiplerinden Kayserispor’a karşı verilen mücadele ve kazanma isteği ile zayıf Osmanlıspor’a karşı sergilenen arasında dağlar kadar fark var.

Duran toplarla yenen goller, savunmada doğru düzgün adam paylaşımı olmayışı hep bu konsanrtasyon eksikliğinin göstergesi. Bu tüm duran toplarda hissediliyor. Tek işi futbol oynamak olan insanların işlerine konsantre olamamasının açıklaması yok.

Bursaspor oyuncuları aldıkları paranın karşılığını kesinlikle vermiyor. İşlerine saygıları yok.

Hepsini geçtim yapılan hatalardan ders de çıkarılmıyor. Galatasaray maçında Gomis’in boş bırakılmasıyla yenen golün aynısından 2 gol bu maç yenebilirdi de neyse ki ev sahibi ekip oyuncuları son vuruş sıkıntısı yaşadı. Hiç mi çalışılmıyor, maçlar tekrardan izlenmiyor mu?

Fransız Le Guen merkezden hücumdan çok oyunu genişleterek kanatları kullanmak istedi; ancak özellikle Kembo’nun ayarsız ve kalitesiz pasları ve O’na ayak uyduran arkadaşları atakların gollük şekle dönüşmesini engelledi.

Bursaspor rakip alana yerleşemeyen bir takım, topa da hakim olamıyor. Hücuma çıktığında da ifade ettiğimiz gibi beceriksizce topu kötü kullanıyor. Reaksiyon desen zaten hiç yok.

Topu rakip sahaya taşıyamıyorsun, Bostock neden kenarda?

Uzun toplar işe yaramıyor hala niye ısrar ediyorsun?

Ne desek boşuna!

Hoca diye kenarda duran da, sahada futbolcu diye gezenler de, yönetici diye koltuklarda oturanlar da, mevcut profesyoneller de Bursaspor camiasının olması gereken hedef ve beklentilerine cevap verecek seviyede isimler değil.

Bursasporlular için adı “aşk” değil “beceriksizlik ve ruhsuzluk” bu eziyetin.

Beceriksizce oluşturulan kadroların ruhsuzca oyunları camiayı kahretmeye devam ediyor.

Bu eziyet bir an önce kazasız belasız bitsin diye dua ediyoruz.

 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?