Transfer ve sözleşmeler

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

Transfer ve sözleşmeler
03-10-2017

Bursaspor yarım asırlık bir kulüp; ama yabancı transferinde başarısız. Bu konuda istisnalar çok az.

İyi çıkarsa elimizden kaçırmayalım ve ucuza gitmesin veya futbolcunun dayatmasıyla yapılan uzun süreli sözleşmeler kulübün başına bela oluyor.

İsabetli transfer oranı düşük olan bir kulübün uzun süreli sözleşme yapması adeta intihar.

Futbolcu ve menajer taifesi aç gözlü. Kulüpleri düşünmelerini beklemiyoruz. Bu durumda Bursaspor kendini düşünmeli ve ya maç başı ve 1+1 dışında sözleşme yapmamalı.

Bu şartları kabul etmeyen futbolcu iyi niyetli değildir zaten.

 

İNSANLAR BU YÜZDEN UZAK

Oynadığı maçlarda performans vermeyen bu nedenle de takımdan uzaklaştırılan yeteneksiz ve kötü niyetli futbolculara ve menajerlerine kulübü soydurmaktan kurtarmak lazım.

Bakın sırf bu hatalar nedeniyle kulüpten uzak duran insanlar var.

“Benim verdiğim para çarçur olacaksa neden vereyim” diyen çok kişi var Bursa’da.

Öncelikle transferi bu işten anlamayan, tecrübesiz devşirme kişilere değil, bilen kişilerle yapmak gerekiyor.

Bakın seneye çok daha yoğun bir transfer dönemi yaşanacak dış transfer için şimdiden bu işte tecrübeli birileriyle anlaşılmalı. Aynı isimlerle transfer harekatı yürütülürse aynı sıkıntıları yaşayacağımızı tahmin etmek zor değil.

Yabancı transferi kadar alt liglerin taranması da çok önemli.

 

DEVRİM ÇETİN’DEN NEDEN YARARLANILMIYOR?

Mesela Devrim Çetin’den Bursaspor neden yararlanmıyor?

Kendisi Bursalı, Bursasporlu ve alt liglerdeki futbolcuların babaannelerini bile tanıyacak kadar konuya hakim. Alt liglerdeki tüm maçları izliyor. Bir futbolcu ismi söyleseniz anında seceresini sayacak donanıma sahip Birçok kulübün transfer için kendisinden tavsiye aldığı bilinirken, kendi kulübü Bursaspor’un O’na uzak durması anlaşılır gibi değil. Şimdiden kendisiyle anlaşırsınız seneye kadar O, size alt liglerden birçok yıldız adayını önünüze koyar. Yani böyle değerlerimiz varken yararlanmamak mantık dışı.

Sözün özü

İş adamları işletmelerinde satın almayı nasıl işi bilen kişilere yaptırıyorsa, kulüpte de transferi o işi gerçekten bilenlere yaptırmalı. Çünkü söz konusu paralar çok fazla.

Sözleşmeleri de ifade ettiğim gibi kesinlikle uzun süreli yapmamalı.

Bu zararında sıkıntısını tüm camia çekiyor. Artık lafta değil, şu hatalardan gerçekten ders almış gibi davranalım lütfen.

 

 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?