Söz ileri gelenlerde

Tarık ÇAPÇI
Tarık ÇAPÇI

tarikcapci1963

Söz ileri gelenlerde
09-09-2017

Bursaspor mali yönden güç durumda. Başkan Ali Ay’ın daha önce görülmemiş mali fedakarlıklarıyla kulüp ayakta durmaya çalışıyor. Bu atmosferde bir transfer mevsimi yaşandı ve geride kaldı. Çok doğru oyuncular tespit edildi. Özellikle hücum hattı için üzerinde çalışılan isimler alınabilseydi tam anlamıyla ‘tabanca gibi’ bir takım olacaktı. Ancak özellikle fayda sağlamadan yattığı yerden para alan oyuncuların getirdiği büyük yük ve diğer maddi imkansızlıklar nedeniyle bu iyi oyuncular kaçırıldı. Buna rağmen kadroya dahil edilen isimler de şuana kadar ki performanslarıyla ümit verdiler.

 

Şimdi artık yapılması gereken bu kadroyu iyi bir takım haline getirebilmek.

 

Bursaspor olarak her zaman şampiyonluk sezonu yani Bursaspor tarihinin en başarılı sezonu örnek alınmalı.

 

O sezon dillere destan bir kadro kalitesine sahip değildi Bursaspor.

Hatta O sezonun ‘en kaliteli oyuncusu’ hala kadroda yer alıyor.

 

Taraftarın verdiği müthiş sinerci, hoca oyuncuların uyumu ile iyi bir takım olunmuş, sonrasında yakalanan ivme ile tarihi bir başarı gelmişti.

 

Yani Bursa’da taraftarın vereceği pozitif enerji her şeyden çok daha önemli.

Artık eleştirileri bir kenara koyup destek olma zamanı.

 

Son Trabzon deplasmanındaki “Bursaspor sen çok yaşa ve Bursa’mıza yemin olsun” tezahüratlarındaki ruh ve güç ile verilecek destek, Bursaspor’un en büyük avantajı olacaktır.

 

Bursaspor forması giyen oyuncular nerede oynadıklarını, rakip oyuncular nereye deplasmana geldiklerini, hakemlerde de nerede maç yönettiklerini çok iyi anlamalı.

 

KÜFÜRE DİKKAT!

Kulübün içinde bulunduğu mali durum ortadayken küfürden ceza aldırmak Bursaspor’a büyük zarar vermektir. Özellikle tribün liderleri bu otokontrolü sağlamalı. Çünkü toplu halde edilen küfürler cezaya neden oluyor. Toplamda bir futbolcu parası kadar ceza ödedi geçen yıl kulüp. Tribün liderleri maç öncesi uyarı yaparak bunu önleyebilirler. Bu parasızlıkta şu kulübe ceza ödetmeyelim yazık günah.

 

Bursa kenti ve Bursaspor Camiasının ileri gelenleri bu şehri ve kulübünü koşulsuz seven Bursaspor taraftarıdır diye ısrarla vurgularım.

 

Evet şimdi söz sırası işte O ileri gelenlerde.

 

Bu takımı isterlerse yine başarıya taşıyacaklardır.

Akhisar maçıyla birlikte Trabzon deplasmanındaki tribün atmosferi oluşturulursa, Bursa’dan kimse çıkamaz.

 

Ve son bir not:

Altyapıdakiler ve A takım, Volkan Şen örneğini iyi görmeli. O mevkide, o tarz birine çok ihtiyaç olmasına rağmen Bursaspor Camiası ‘O’nu istemedi.

Çünkü bu cami, yapılan yanlışı asla affetmez.

 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?