Ekonomi

Manisa’da indirimli su sevinci yüzleri güldürdü

Manisa büyükşehir belediye başkanı ferdi zeyrek, suya indirim sözünü tuttu. Manisa’da, mesken ve türevlerinde ilk 2 ton su 1 tl sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimli fiyat tarifesi 1 mayıs itibarıyla uygulanmaya başlandı. ?ndirim öncesi ve sonrasını değerlendiren manisalılar, aradaki farkı anlatarak indirimden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Manisa’da indirimli su sevinci yüzleri güldürdü
03-05-2024 12:53

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, suya indirim sözünü tuttu. Manisa’da, mesken ve türevlerinde ilk 2 ton su 1 TL sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimli fiyat tarifesi 1 Mayıs itibarıyla uygulanmaya başlandı. İndirim öncesi ve sonrasını değerlendiren Manisalılar, aradaki farkı anlatarak indirimden duydukları memnuniyeti ifade etti.


Seçim çalışmaları süresince, Manisalıların Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından mesken ve türevlerinde ilk 2 ton su 1 TL, sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimli fiyat tarifesini Manisalıların kullanımına sunacağının sözünü vermişti. Sözünü kısa sürede tutan Başkan Zeyrek, Manisalılara müjdeli haberi MASKİ Olağanüstü Genel Kurulu’nda duyurdu. Manisalılar, 1 Mayıs itibarıyla, ilk 2 ton suyu 1 TL sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimli fiyat tarifesiyle kullanmaya başladı. Gencinden yaşlısına tüm yurttaşların ekonomik olarak zor günler yaşadığı bu günlerde, Başkan Zeyrek’in su fiyatlarında uyguladığı indirim Manisalılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Yapılan indirimin aile ekonomilerine katkı sağlayacağını belirten vatandaşlar Başkan Zeyrek’e teşekkür etti. “Kullanmadığımız suyun paralarını ödüyorduk”


Su yüklemesi yapan vatandaşlardan Seval Çakmak, “Ben her ay 12- 13 ton su yüklüyorum. Önceki ay, 480 lira ödemiştim, şuan 320 lira ödedim. Allah razı olsun başkanımızdan. Daha önce su çok pahalıydı. Önceki fatura ile şu anki arasında çok fark var. İndirimden çok memnunum. Ferdi başkanımıza çok teşekkür ederiz. Allah ondan razı olsun.” derken, Selçuk Kalkan, “Daha önce su faturaları çok yüksekti. Kullanmadığımız suyun paralarını ödüyorduk. Şimdi, ilk 2 ton su 1 TL, ayrıca ana faturadan da yüzde 30 indirimli faydalanıyoruz. Gayet memnunuz. Başkana çok teşekkür ederiz. Ferdi Başkan verdiği sözleri yerine getiriyor. Tabi, yavaş yavaş olacak. Her şeyin birden olmasını beklemiyoruz. Daha da güzel hizmetler verecektir.” şeklinde konuştu. “Şuan su faturaları konusunda çok rahatız”


Kartlı sistemden mekanik sisteme geçeceğini kaydeden Tarık Aslan, “Daha önce 200 liraya 6 ton su almıştım. Şuan 200 lira yükleme yaptım ve 8,37 metreküp su geldi, demek ki başkan sözünü tutmuş. Şuan için çok memnunuz. Kartlı sistemden normal sisteme geçişi de kolaylaştırdı. Biz de kartlı sistemden mekanik sisteme geçmeyi düşünüyoruz. Biz Ferdi Başkan’dan çok memnunuz. Daha güzel günler gelecektir.” ifadelerini kullanırken, ucuz su almak için haftalardır beklediğini anlatan Sevil Üren, “Ucuz su alacağım diye, haftalardır bekliyordum. Çok mutluyum. Verdikleri sözleri tuttukları için ayrıca teşekkür ederim. Yüzde elli ucuzlama var. Aynı ücrete 4,7 metreküp su alıyordum. Şimdi 8,5 metreküp su aldım. Ben emekliyim, yapılan indirimden dolayı çok mutluyum. Ferdi Başkan’a çok çok teşekkür ederim.” dedi.


Yapılan indirimle su fiyatlarının çok fark ettiğini dile getiren Rıfat Okal, “Su fiyatlarının çok fark ettiğini gördüm. Memnun oldum. Daha önceki yüklememde 4,91 metreküp su yüklemiştim. Şimdi aynı paraya 8,37 metreküp su aldım. Bundan mutlu olmayacak bir Manisalı yoktur. Şuan su faturaları konusunda çok rahatız.” diye konuştu.


“Cebime kalan fark ile torunumu mutlu edebilirim” diyen Halil Akın, “Faturalarda fark var. Daha önce 360 lira ödediğim suya şimdi 160 lira ödedim. Aradaki bu fark, benim en azından üç dört günlük ufak tefek masrafım anlamına geliyor. Ya da, ben bu cebime kalan farkı torunuma verebilirim. Onu mutlu edebilirim.” dedi.


Su faturalarında en az 4-4 buçuk metreküp kazançları oluğunu kaydeden Bilal Türk, “İndirimi kesinlikle fark ettim. Aynı para yüklesem de her geçen ay 300 litre kadar eksik geliyordu. Şimdi yine her ay yaptığım gibi aynı miktarda yükleme yaptım. 7,3 metreküp geliyordu, şimdi aynı paraya 11 metreküp su geldi. Bu bana, 1 ay yeter de artar bile. Şimdi, bir diğer işim de kartlı sayacı değiştirmek. Daha önce dilekçe yazmıştım neden değiştirildi diye. Dikkate alınmadı. Gece değiştirmişler. Ama su faturalarında kesinlikle indirim var. 4- 4,5 ton gibi bir kazancımız oldu. Benim gördüğüm kadarıyla yüzde 50 gibi bir indirim var.” derken, İrfan Önatlı şunları söyledi: “Çok iyi oldu. Garibanlara daha iyi oldu. Ben de emekliyim. Sadece ben değil herkesin ekonomisini olumlu etkiledi. Ferdi Başkan verdiği söz tuttu. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. İnşallah bundan sonra daha da iyi olacak.”


Aynı paraya 5 metreküp daha fazla su yüklediğini kaydeden Kadriye Aydoğan, “Ben genelde 400 TL’lik su yüklüyorum. Bir önceki ay 10 ton olmuştu. Ama şuanda 15 ton su yükledim. 5 ton karımız var. Bu da bana 1 ay yeter. Ekonomimizi de etkiledi. Kalan parayla başka bir ihtiyacımızı karşılayabilirim. Çok büyük bir destek. Biz çok mutluyuz. Biz iki kişiyiz. Kalabalık bir aile için daha fazla bir destek bu. Ferdi Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz, çok mutluyuz.” diyerek mutluluğunu dile getirirken, Arif Anlar şunları söyledi: “Geçen ay 400 liraya yüklettiğim suyu bu ay 250 liraya yüklettim. Gayet memnunuz. Kalan paramızla da başka faturaları öderiz. Ferdi beye çok teşekkür ederiz. Vatandaşa büyük bir hizmet oldu bu. Söz vermişti verdiği sözü de tuttu. Kendisine teşekkür ederiz. Başarılar diliyoruz. İnşallah büyük başarılar elde eder.”


Vatandaşlardan Fatma Aydın, “Biz Ferdi Başkanımızdan memnunuz. Mahallemize de temizlik güzellik istiyoruz. Ben tek başıma yaşıyorum. 200- 300 lira su faturası ödüyordum. Şimdi baya değişti. Çok iyi oldu. İnşallah başkanımız daha da güzel işler yapar. Biz bu başkanı çok seviyoruz. Vatandaşın durumunun ne olduğunu biliyor. Onu çok seviyoruz. İnşallah mahallemize de güzel bakarlar. Sadece benim mahalleme değil her yere iyi baksınlar. Bütün insanlara değer versinler isteriz.” derken Berfin Yemez de şunları söyledi: “Biz Ferdi Başkan’dan çok memnunuz. İnşallah bu şekilde sözlerini tutarak devam eder. Biz zaten kendisine oy verdik. Bundan sonra, her şeyin çok güzel olacağını düşünüyorum. Biz evde üç kişiyiz. Bize 400 - 500 bazen 600-700 lira su faturası geliyordu. Şuan bakıyorum faturaya baya fiyat farkı var. Çok teşekkür ederiz. Zaten Türkiye’de en pahalı suyu Manisa kullanıyordu. İnşallah, artık daha iyi olacak. Bu indirimle çok rahatladık, zaten Ferdi Başkan’ın gelmesiyle de bir oh çekmiştik.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER