Yaşam

Köy seyirlik oyunlar konulu panel ve belgesel film gösterimi yapıldı

Düzce üniversitesi sahne sanatları bölümü tarafından ıı. Sahne sanatları günleri dahilinde düzenlenen “geleneksel türk tiyatrosunda köy seyirlik oyunlar: Muapbet” başlıklı panel ve belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.

Köy seyirlik oyunlar konulu panel ve belgesel film gösterimi yapıldı
11-05-2024 02:33

Düzce Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından II. Sahne Sanatları Günleri dahilinde düzenlenen “Geleneksel Türk Tiyatrosunda Köy Seyirlik Oyunlar: Muapbet” başlıklı panel ve belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.


İstiklal Konferans Salonu’nda 2023-2024 Eğitim Yılı Bahar Dönemi’nin altıncı etkinliği olan ve Dr. Öğretim Üyesi Pınar İnceefe’nin yönetiminde gerçekleştirilen programda, Dr. Öğretim Üyesi Hatice Şaşmaz köy seyirlik oyunların tarihi, işlevi, temel unsurları ve yapısal özellikleri hakkında sunum yaptı. Programın diğer konuşmacısı Öğretim Görevlisi Naciye Aksoy ise, köy seyirlik oyunların kümelenmesi üzerine konuşmasını gerçekleştirirken, Balıkesir Balya ilçesi Bengiler köyünde, 2023 yılında çekimleri tamamlanan ve Geleneksel Türk Tiyatrosu örneklerinden biri olan Deve Oyunu konulu “Muapbet” adlı belgesel filmin gösterimi de katılımcılarla paylaşıldı.


Belgesel filmin yönetmenlerinden biri olan Senad Kutay Sipahioğlu’nun da katılım sağladığı etkinlik, öğrencilere teorik anlatımın yanı sıra belgesel gösterimiyle uygulama deneyimi de sağladı.


Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER