Gündem

Emet Tahtalı’daki Hıdrellez Şenliğine yoğun katılım

Emet tahtalı’daki hıdrellez şenliğine yoğun katılım

Emet Tahtalı’daki Hıdrellez Şenliğine yoğun katılım
13-05-2024 13:00

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Yeniceköy Muhtarlığı tarafından Tahtalı’da düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenliklerine binlerce insan katılarak baharın gelişini kutladı.


Geleneksel hıdrellez şenlikleri için vatandaşlar Emet Yeniceköy İsmail Altınay Mesire alanına akın etti. Emet ve Hisarcık olmak üzere çok sayıda vatandaşın akın ettiği bölgeye Yeniceköy Muhtarlığınca 13 tuvalet daha yaptırılarak toplam 33 tuvalet şenlik öncesi hizmete sunuldu.


Emet Belediyesince açılan çadırda halka meyve suyu ve kek ikram edilirken, Emet Kaymakamı Furkan Seyman, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca’da bölgede kurulan pazarı gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet ettiler. Şenliklere Hisarcık Kaymakamı Muhammet Samet Bahar’da katıldı.


Yaklaşık 150 esnafın sergi açtığı Tahtalı Hıdırellez Şenliklerine 10 binden fazla insan katıldı. Şenlik yapılacak alanda Emet İlçe Jandarma Komutanlığı öncülüğünde Gediz, Çavdarhisar, Tavşanlı, Hisarcık’tan gelen takviye kuvvet ile 70 personel ile güvenlik tedbiri alırken, Emet Dr. Fazıl Doğan Devlet Hastanesinden 1 ambulans 3 sağlık görevlisi, Emet Belediyesinden 15 personel arazöz, kepçe, vidanzör ile Orman Müdürlüğünden arazöz ve 10 personel gün boyu alanda görev aldı.


Mesire alanına yaklaşık 3 bin aracın giriş yaptığını söyleyen Yeniceköy Muhtarı Akın Gürkan," Hıdırellez alanında kurulan pazar yerinde 150’ye yakın esnaf sergi açtı. Bölgede hareketlilik akşam saatlerine kadar devam etti. Şenliklere Emet ve Hisarcık halkının yanı sıra başta Kütahya ve Tavşanlı olmak üzere çok sayıda il ve ilçeden katılım gerçekleşti. Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve güvenlik güçleri ile tüm görevli arkadaşlara çok teşekkür ediyor, halkımıza bereketli, sağlıklı bir bahar ve yaz dönemi diliyorum “ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER