Yaşam

Bitlis Eren Üniversitesinde sanat rüzgarı

Bitlis eren üniversitesi güzel sanatlar fakültesi öğrencileri tarafından resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Bitlis Eren Üniversitesinde sanat rüzgarı
08-05-2024 14:09

BİTLİS (İHA) – Bitlis Eren Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından resim sergisi düzenlendi.


Bitlis Eren Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları eserleri ‘Resim ve Baskı Resim Sergisi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Üniversitenin merkezi derslik binasında düzenlenen sergi, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın katılımıyla açıldı. Fakültenin resim bölümü 3. sınıf öğrencileri, bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergiledi.


Rektör Elmastaş, sergiyi gezerken öğrencilerin eserleri ve gösterdikleri çaba hakkında övgülerde bulundu. Özellikle öğrenci Murat Akkoyun’un "Bitlis’te Bir Minare" adlı eserini kendisine hediye etmesi, serginin önemli anlarından biri oldu. Dr. Öğretim Üyesi Müsebbih Fındık Tütün ve öğrencilere teşekkür eden Elmastaş, serginin sanatsal etkinlikler açısından üniversitenin önemli bir etkinliği olduğunu belirtti.


Serginin iki hafta boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacağı belirtildi.


Serginin açılış törenine Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Dilek Özşahin Kireçci, Genel Sekreter Doç. Dr. Behçet Kocaman ve birçok akademisyen ile öğrenci katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER