USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Haydi çocuklar 31 Mayıs'ta Kültürpark'a

Bursalı minikler 31 Mayıs Pazar günü Kültürpark'ta buluşuyor.

Haydi çocuklar 31 Mayıs'ta Kültürpark'a
26-05-2015 16:19
Google News

 Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri işbirliğinde organize edilecek 8. Çocuk Şenliği’nin tanıtım toplantısı, Özgen Çay Bahçesi’nde yapıldı. Şenliğin tanıtımı yapıldığı toplantıda Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri’nin sorunları da dile getirildi. 

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı ruhsatlı Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri işbirliği ile 31 Mayıs Pazar günü Kültürpark’ta düzenlenecek 8. Çocuk Şenliği tanıtım toplantısı Özgen Çay Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Cevdet Akaç, Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nden sorumlu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Muzaffer Taşdemir, Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri Temsilcileri katıldı. Toplantıda yaklaşık bir buçuk ay önce verdikleri start ile şenliğin gerçekleştirilmesi noktasında önemli bir yolu geride bıraktıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Muzaffer Taşdemir, “Çalışmalarımızın neticesinde 8’incisini gerçekleştireceğimiz Çocuk Şenliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin tanınırlığına ve marka değerinin artmasına katkı sağlamış olacağız. Çocukların yararına olacak bir sistemi resmiyete uygun bir şekilde başvurmaları halinde şenlikte olduğu gibi bizler bütün kreşlerimizin yanındayız. Bu vesile ile Çocuk Şenliği’nin geleneksel hale gelmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

TÜM BURSALILARI 8. ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BEKLİYORUZ

Şenliğin içeriği hakkında bilgi veren Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evleri Temsilcisi Huriye Özcan, ‘Çocuk Şenliği’ ile okul öncesi eğitimi alamayan çocukların ailelerine okul öncesi eğitiminin farkındalığını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Bu senenin ayrı bir amacı olduğuna işaret eden Huriye Özcan, “Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün işbirliği ile Kültürpark’ta bulunan Lunapark’ın üst alanında bu yıl 8’incisini, gerçekleştireceğimiz şenliğimize Bursa’nın merkez ilçeleri başta olmak üzere çeşitli ilçelerinden 33 ruhsatlı özel kreş katılacak. Kreşler şenliğe sponsorluklarıyla destek olurken, bazı firmalar da stant açarak destek verecek. Katılan kreşlerin isimleri hiçbir şekilde ön plana çıkarılmadan her kreşin standında değişik el becerilerine yönelik etkinlikler şenliğe gelen çocuklara yaptırılacak. Ayrıca anne-baba-çocuk yarışmaları, animatörler, müzik, şişme oyuncaklar gibi etkinliklerle aile ve çocukların güzel bir gün geçirmeleri sağlanacaktır. Bu yıl şenlikten elde edilecek gelirle de ‘Tiyatroya gidemeyen çocukları, biz tiyatroya götürelim’ projesi ile maddi imkânı olmayan ailelerin çocuklarına tiyatro gösterisi ve tiyatro eğitimi verilmesini planlıyoruz. 8. Çocuk Şenliği’miz 31 Mayıs Pazar günü Sabah 10.00’da başlayıp akşam 19.00’da sona erecek ücretsiz olan şenliğimize tüm Bursalılar davetlidir” diye konuştu. 

RUHSATLI ÖZEL KREŞ VE BAKIMEVLERİ'NİN ANA SORUNU ‘KAÇAK VE RUHSATSIZ KREŞLER’

Tanıtım toplantısında Vali Yardımcısı Ergün Güngör’e sıkıntı ve taleplerini ileten Özcan, “Sektördeki en büyük sorunumuz kaçak ve ruhsatsız faaliyet gösteren kreş ve gündüz bakımevleridir. Kaçak faaliyet gösteren kreş ya da gündüz bakımevleri maalesef kentimizde her geçen gün mantar gibi türemektedir. Birçoğu okul öncesi eğitim ve pedagoji bilgisi olamadan, gerekli şartların sağlanmadığı izbe bir yerde bu işe kalkışabilmektedir. Bu gibi yerleri sadece kapatmanın yeterli bir çözüm olmadığına da şahit olabiliyoruz. Çünkü burada kapatsanız aynı kişi, başka yerde yine ruhsatsız ve kaçak bir şekilde bu işi yapabiliyor. Gerek valiliğimizden gerekse diğer yetkili mercilerden bu sorunun önüne geçilmesi adına gereken adımların atılması en büyük arzumuz” şeklinde konuştu.

GÜNGÖR: “KAÇAK VE RUHSATSIZ KREŞLERE TAVİZ YOK”

Valilik olarak kaçak ve ruhsatsız kreşlerin kapatılması noktasında yapılan çalışmaların takipçisi olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Ergün Güngör, “Geleceğimiz ve yarınlarımızın teminatı yavrularımızın gelişiminde önemli rolü olan 0-5 yaş arası dönemi kapsayan okul öncesi eğitimde miniklerimizin daha sağlıklı ve kaliteli koşullarda eğitim alması konusuna hassasiyetle yaklaşmaktayız. Bu anlamda Bursa’da valilik olarak kaçak olan kreş ve gündüz bakımevlerinin tereddütsüz kapatılması, ruhsatsız olanların bir an önce gerekli işlemleri tamamlaması ve tamamlamamaları halinde ise kapatılması noktasında direk ilgili mercilere talimatımız iletilmiştir. Bu konuda da asla taviz verilmemektedir. Teşvik hususunda sıkıntıların ise üst makama iletilmesi sağlayarak konunun da bizzat takipçisi olacağız" diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Bu anlamda hem okul öncesi eğitimi layıkıyla yaptıkları hem de böylesine anlamlı bir organizasyonu her yıl tertipledikleri için ruhsatlı özel kreş ve gündüz bakımevi temsilcilerini tebrik ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35