USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Yıldırım 'ideal şehir' olacak

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, '5. Olağan Muhtarlar Toplantısı’nda İlçedeki mahalle muhtarlarıyla buluştu

Yıldırım 'ideal şehir' olacak
29-08-2015 16:28
Google News

İlçedeki mahalle muhtarlarıyla '5. Olağan Muhtarlar Toplantısı’nda bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Muhtarlarımızla koordineli çalışarak ‘Yeni Yıldırım’ hedefine birlikte yürüyoruz" dedi.


Katılımcı yönetim anlayışı ile belediyecilik hizmetlerine yenilikçi bir sistem getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘5. Olağan Muhtarlar Toplantısı’nda ilçedeki 69 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, belediye bürokratları ve muhtarlar katıldı. Toplumun nabzını ölçen belediyecilik anlayışı gereği muhtarlarla her fırsatta bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunduklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ı 'ideal şehir' kavramına bir adım daha yaklaştırmak adına yerel yönetimin vatandaşa en yakın tarafı olan muhtarlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu.


BAŞKAN EDEBALİ'DEN ORTAK AKIL VURGUSU

Yıldırım’ın hak ettiği konumuna gelmesinin ‘ortak akıl’ ile mümkün olacağını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği toplumun tüm kesimleriyle yakın temas halindeyiz. Yıldırım’ı yaşanabilir şehir yapmak adına, ilçe sakinlerimizi mutlu edebilmek için toplumun her kesimi ile ortak hareket ediyoruz. Bu noktada mahalle muhtarlarımızın ortaya koyacakları çalışmalar önemli bir rol oynuyor” şeklinde konuştu. Yıldırım Belediyesi’nin yapılan çalışmalarda mahalle muhtarları ile iyi bir uyum içinde olduğunun da altını çizen Başkan Edebali, “Yerel yönetime verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ederim. Mahalle sorunlarına karşı duyarlı olmanız yaptığımız hizmetlerde bize yol gösterici oluyor. Bundan sonra da birlikte el ele vererek hedefe emin adımlarla ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı


'YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRIYORUZ'

Göreve geldikleri günden itibaren geçen süre içinde önemli projelere imza attıklarını kaydeden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bu projelerden en önemlisi kentsel dönüşüm. Yıldırım’a çağ atlatacak dönüşüme başladık. Dönüşümü Yıldırım'ın genelinde gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplumsal zenginliğimizi ortaya çıkaracak, şehrimizin çehresini değiştirecek dönüşüm projemizle Yıldırım’a çağ atlatacağız” şeklinde görüşlerini belirtti. Başkan Edebali, Yıldırım'a ait kültür ve gelenekleri muhafaza etmek için projeler üretmeye devam edeceklerini de vurgulayarak; “Kadim medeniyetimizin değerlerini korumak adına önemli hizmetler yaptık. Bundan sonrada kültürümüzü koruyarak yerleşim, kültür-sanat, sağlık, çevre, güvenlik ve toplumsal dayanışma alanındaki projelerle yaşam kalitesini artıracağız. Yıldırım'ı Türkiye’nin rol modeli yapacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA SUNUM YAPILDI

Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin her zaman kendilerine destek verdiğini söyleyerek, “Her sorunumuzla ilgilenen, mahallelerimizin kalkınması adına hizmetleri aksatmadan yerine getiren başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan İsmail Hakkı Edebali'nin göreve geldiği ilk günden itibaren mahalle sorunlarına kayıtsız kalmadığına dikkat çeken Eroğlu, "Mahalle sakinlerinin istek, şikayet ve önerileri yerinde dinleyen her fırsatta vatandaşla iç içe olan Başkan İsmail Hakkı Edebali'nin çalışmalarında en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede bulunan 69 mahallede hayata geçirilen ve proje aşamasında olan çalışmalar hakkında sunum yaptı. Soru-cevap şeklinde geçen programın son bölümünde ise Başkan Edebali ve muhtarlar karşılıklı fikir alış verişinde bulundular. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47