USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem!

Tokat'ta 18,11'de deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.6 olarak açıklarken, sarsıntı Samsun, Sivas, Kayseri, Çorum gibi çevre illerde de hissedildi.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem!
18-04-2024 18:48
18-04-2024 22:45
TOKAT
Google News

Tokat'ta akşam saatlerinde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.6 olarak açıkladı. Deprem Samsun, Sivas, Kayseri, Çorum gibi çevre illerde de hissedildi. AFAD yaptığı açıklamada gelişmelerin takip edildiğini ifade etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından yaptıığı açıklamada saha taramalarının başladığını paylaştı. 

 

Tokat'ta saat 18.11'de bir deprem meydana geldi. AFAD, yerin 6 km altında meydana gelen depremin merkez üssünü Sulusaray, büyüklüğünü 5.6 olarak açıkladı. Deprem Samsun, Sivas, Kayseri, Çorum gibi çevre illerde de hissedildi. Tokat'ta dün gece saatlerinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

 BAKAN YERLİKAYA: 'SAHA TARAMALARI BAŞLAMIŞTIR'

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı payalşımda şu ifadeler yer aldı:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.  

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

TOKAT VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

okat’ın Sulusaray ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Numan Hatipoğlu, "İlk gelen haberlere göre can kaybının olmayışı bizim için en büyük teselli kaynağı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" dedi.


Vali Hatipoğlu yaptığı açıklamada, “İlk gelen haberlere göre can kaybının olmayışı bizim için en büyük teselli kaynağı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Biz devlet olarak İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın talimatları doğrultusunda tüm vatandaşlarımızın barınma sorunu, iaşelerinin halledilmesiyle gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Tekrar tüm hemşerilerimize ve aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

SAMSUNLULAR DA SOKAĞA FIRLADI

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Samsun’da da hissedildi.   Sarsıntı çevre illerden Samsun’da da hissedildi. Panik yaşayan bazı vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Depremi hisseden vatandaşlar, panikle kendilerini dışarı attıklarını ve yakınlarını aradıklarını söylediler.

TOKAT DEPREMİ AMASYA'DA DA HİSSEDİLDİ

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem komşu il Amasya’da da hissedildi.

Amasya’da da hissedilen depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı ilişkin inceleme başlatıldığı öğrenildi. AFAD’dan yapılan açıklamada, "Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir" denildi.

 TOKAT DEPREMİ KAYSERİ'Yİ DE SALLADI

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Kayseri’de de hissedildi.  Yerin 5.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Kayseri’den de hissedildi. Kayseri’de vatandaşlar ikametlerini ve dükkanlarını boşaltarak, güvenli alanlara geçmeye çalıştı.

 

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat’ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak açıklama yaptı. Depremin Kayseri’de de hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını söyleyen Çiçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tokat ili Sulusaray’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremden dolayı, Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle ekiplerimiz saha taramasına başlamış, şu ana kadar her hangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır.”

 

.BAKAN KOCA: 'DEPREMDE BİR KİŞİ ETKİLENDİ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremde bir kişinin etkilendiğini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında şunları ifade etti:

"Tokat Sulusaray İlçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat’ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat’ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat İlinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı bölgeye görevlendirilmiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun."

 

AFAD'DAN SON HASAR AÇIKLAMASI

AFAD yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"Bugün, saat 18.11'de Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Tokat ve Yozgat il AFAD, Jandarma, Emniyet ekipleri ve diğer görevli personelle saha taramaları yapılmaktadır.

Yozgat ve Tokat illerindeki 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne toplam 231 ihbar gelmiştir.

Can kaybı bulunmamaktadır.

TOKAT ilimizde;

2 konut, 5 ahır ve 2 minare hasar almıştır.

Sivas, Samsun, Erzurum, Çorum ve Amasya AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

YOZGAT ilimizde;

2 katlı bir bina yıkılmış, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir.

Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

Yozgat ve Tokat illerimize Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 1 helikopter, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 1 İHA sevk edilmiştir."

"BAZI KÖY EVLERİ YIKILDI"

Tokat Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu, "Tokat merkezde ciddi bir durum yok" açıklamasını yaparken Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, "Buğdaylı köyünde bazı evler yıkıldı. 150 civarında nüfusu olan bir köyümüz" dedi.

Tokat Valisi ise "Eski binaların yıkıldığına dair ihbarlar var" diye konuştu.

CAMİ MİNARESİ HASAR ALDI

Sulusaray'da depremin etkisiyle bir caminin minaresi hasar aldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53