USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursaspor

Teksas "Bursasporlu Vekiller İstiyoruz"

Teksas Grubu düzenlediği basın toplantısında partilere seslenerek "Listelerinde Bursasporlu vekilleri görmek istiyoruz" açıklaması yaptı.

Teksas "Bursasporlu Vekiller İstiyoruz"
05-04-2023 21:15
05-04-2023 21:49
BURSA
Google News

Haber : Tarık Çapçı


Teksas Grubu düzenlediği basın toplantısında son zamanlarda 6222 yasasının Bursasporlu Taraftarlara haksızca uygulandığı belirterek üzerlerinde baskı oluşturulmak istendiğini belirttiler. Grup liderleri ayrıca siyasi partilere seslenerek "Listelerinde Bursasporlu vekilleri görmek istiyoruz" şeklinde konuştular.

Tribün liderleri Selim Kurtulan, Mehmet Güzelsöz, Enes Aydın ve Mesut Ulusoy yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler.  

Derneğin Onursal Başkanı Mehmet Güzelsöz, Dernek Başkanı Ertuğ Toker, tribün liderleri Selim Kurtulan, Enes Aydın ve Mesut Ulusoy iftar sonrası açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaların ortak noktası ise 14 Mayıs’ya yapılacak genel seçimlerde listeye Bursa’yı ve Bursaspor’u önemseyen adayların listebaşı yapılmasıyla yeşil beyazlı taraftarlara uygulanan baskılar oldu. 

İlk olarak söz alan Selim Kurtulan şunları söyledi:  “Basınımıza teşekkür ediyoruz. Bir araya geldik. İnşallah hep birlikte Bursaspor’u desteklemeye devam edeceğiz. Tribünlere yapılan baskılar gerçekten içimizi acıtıyor. 6222’den insanlar maça gelmiyor, statlar boş kalıyor. Büyük bir baskı var. Burada bir Amed maçı oynadık ırkçı olduk. İsterdim ki oradaki maçtan sonra da açılan paçavraları konuşsalardı vekiller. Bizde olunca konuşanlar onlar yapınca konuşmuyorlar. Bursa milletvekillerinden bunu duyunca daha çok üzülüyoruz. Bursaspor taraftarı milliyetçi bir taraftardır. İnegöl maçından sonra yine gündem olduk Meclis’te. Konuşurken olayın iç yüzünü öğrendiler mi? Sadece konuşmakla olmuyor. 

Teksas'tan siyasi partilere çağrı; Bursasporlu vekil istiyoruz

Teksaslı Bursasporlular Derneği, iftar organizasyonunda bir araya geldi. Açıklamalarda bulunan Teksas tribün liderleri milletvekili listelerinde Bursasporlu aday istediklerini duyurdular.


Derneğin  Onursal Başkanı Mehmet Güzelsöz, Dernek Başkanı Ertuğ Toker, tribün liderleri Selim Kurtulan, Enes Aydın ve Mesut Ulusoy iftar sonrası açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaların ortak noktası ise 14 Mayıs’ya yapılacak genel seçimlerde listeye Bursa’yı ve Bursaspor’u önemseyen adayların listebaşı yapılmasıyla yeşil beyazlı taraftarlara uygulanan baskılar oldu. 

İlk olarak söz alan Selim Kurtulan şunları söyledi:  “Basınımıza teşekkür ediyoruz. Bir araya geldik. İnşallah hep birlikte Bursaspor’u desteklemeye devam edeceğiz. Tribünlere yapılan baskılar gerçekten içimizi acıtıyor. 6222’den insanlar maça gelmiyor, statlar boş kalıyor. Büyük bir baskı var. Burada bir Amed maçı oynadık ırkçı olduk. İsterdim ki oradaki maçtan sonra da açılan paçavraları konuşsalardı vekiller. Bizde olunca konuşanlar onlar yapınca konuşmuyorlar. Bursa milletvekillerinden bunu duyunca daha çok üzülüyoruz. Bursaspor taraftarı milliyetçi bir taraftardır. İnegöl maçından sonra yine gündem olduk Meclis’te. Konuşurken olayın iç yüzünü öğrendiler mi? Sadece konuşmakla olmuyor.İnegöl’e giderken bizi tahrik ettiler. Bursa’da Diyarbakırlılarla arkadaşız. Paçavra açıp bizi tahrik ettiler. Sonra biz ırkçı olduk. Kimse kusura bakmasın. Bursa’daki partilere sesleniyorum. Allah rızası için milletvekillerini Bursasporlu olanlardan seçin. İç yüzünü bilmeden konuşuyorlar. Biz ırkçılık yapmıyoruz. PKK sempatizanlarına isyan ediyoruz.”

ŞEHRİN HAVASINI BİLMEYENLERİ LİSTEBAŞI YAPMAYIN 

Mehmet Güzelsöz de şu ifadeleri kullandı: “Yoğun bir gündemle bir aradayız. Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Haktan ve hakikatten yana olan avukatların günlerini kutluyorum. Baro’ya rağmen bizim yanımızda olan avukatlara teşekkür ediyorum. Olayları seri kanlı dinleyip Meclis kürsüsünden açıklama yapan sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Birçok haksız soruşturmaların durmasına neden oldu. Haksız işlemlerin son bulmasını temenni ediyoruz. İnegöl maçı sabahı evlerinden alınan kardeşlerimiz oldu. Ayırmaksızın tüm partilere sesleniyoruz. Şehrin havasını bilmeyen insanları listebaşı yapmayın. Bursasporluları liste başı yapın. Bursasporlu olmayanların listebaşı olmasını istemiyoruz.”

BURSA’YA BURSALI VEKİL YAKIŞIR 

Tribün liderlerinden Enes Aydın ise, “Bu süreci en içten yaşayanlardanız. Tribün grupları ayırt etmeksizin 6222 yasa gereğince bütün arkadaşlarımız fişleniyor. Sezonun ilk yarısında Diyarbakır’da paçavralar, İstiklal Marşı ıslıklanırken hangi bakan, siyasi bir açıklama yaptı. Hangimiz faşist, ırkçıyız? Faşist biz miyiz bu süreçte? Öncelikle Bursa milletvekilleri bizi ağzınıza alıyorsunuz. Faşistin ne anlama geldiğini biliyorlar mı acaba? Burası Bursa. Bursa’ya Bursalı vekiller yakışır. Bunun için kamuoyu baskısı yapacağız. 

6222 yasasını bizim üzerimizde kobay olarak kullanmaktan vazgeçsinler. Bu yasağıyla 500 arkadaşımız fişlendi. Bununla ilgili neden siyasiler açıklama yapmıyor. İlk maçta olanları kimse yok sayamaz. Biz yıkılmadık ve yıkılmayacağız. Ellerinden geleni ardına koymasınlar.”

KİMSE ÜZERİMİZDEN OYUN OYNAMASIN 

Son olarak söz olan Mesut Ulusoy ise şunları söyledi: “Bursa şehri ve Bursaspor üzerinden kimse siyaset yapmasın. Kirli oyunlarına alet etmeye çalışmasınlar. Biz takımımızı destekliyoruz. Her türlü siyasi görüşe sahip insanlarla tribün yapıyoruz. Ülke milliyetçisiyiz. Kimse üzerimizden oyun oynamasın. Tüm derdimiz Bursaspor’dur. Uygulanan yasaklar, cezalar neden bizim üzerimizden oynanıyor? Üzerimize bu kadar gelinmesin.” 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47