USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası başladı

İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen İstanbul Challenger TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası başladı.

TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası başladı
13-09-2022 20:00
Google News

Türkiye'nin en köklü spor organizasyonlarından biri olan İstanbul Challenger TED Open, bu yıl QNB Finansbank’ın katkılarıyla 74. kez Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenecek. İstanbul Challenger TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası’nın geleneksel basın toplantısı 13 Eylül Salı günü TED Spor Kulübü’nde gerçekleşti.

ATP Challenger takviminin prestijli turnuvalarından biri olan İstanbul Challenger TED Open basın toplantısına TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, QNB Finansbank Üst Gelir Segmenti ve Varlık Bankacılığı Direktörü Feyyaz Bicak ve Turnuva Direktörü Melis Yafe ile birlikte turnuvada mücadele edecek sporcular Radu Albot (MD) ve Koray Kırcı (Tur) katıldı.

Bu yıl erkekler tenisinin önemli isimlerini ağırlayacak organizasyonda Türk tenisçilerden , Berk İlkel, Koray Kırcı, Berk İlkel, Sarp Agabigün, Tuncay Duran ve Cegiz Aksu mücadele edecek. Ayrıca turnuva için İstanbul’a gelen geçen yılın şampiyonu James Duckworth, Dünya eski 7 numarası Fernando Verdasco da korta çıkacak oyuncular arasında yer alıyor.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz şunları söyledi: “Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü olarak tamamen kendi imkânlarımızı kullanarak ve zorlayarak her zaman bu turnuvanın oynanmasını sağlayacağız.”

"TÜRK SPORUNU DESTEKLİYORUZ

QNB Finansbank Üst Gelir Segmenti ve Varlık Bankacılığı Direktörü Feyyaz Bicak toplantıda yaptığı açıklamada, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana odağında insan olan bir bankacılık anlayışını benimsiyoruz. Sadece sunduğumuz hizmetlerde değil, çevreye, topluma ve insana katkı sunan çalışmalarla içinde yaşadığımız toplum için değer üretmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar “İşimiz rakamlarla değil, insanlarla” diyerek Türkiye'nin dört bir yanındaki gönüllü finansçılarımızın desteği ile
birçok toplumsal proje hayata geçirdik. Özellikle sanat, çevre ve spor alanlarında insanı odağına alan birbirinden değerli projeler ile paydaşlarımıza katkı sunmaya gayret ettik. Bu yaklaşımımızın bir parçası olarak fiziki gelişimde pozitif etkiye sahip olan spor faaliyetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.
Bicak sözlerine şöyle devam etti: “Spor, toplumların gelişimindeki en önemli aktörlerden biri ve farklı kültürleri bir araya getiren birleştirici bir gücü var. Bu nedenle sporu ve sporcuları desteklemeyi, onların gelişimine katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz. Bu anlayışımızın bir parçası olarak İstanbul Challenger TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası gibi kendi alanında dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birinin paydaşı olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Son 10 yılda Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü (TED) ile birçok proje için iş birliği yaptık. İstanbul Challenger TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası, İstanbul Seniors Cup, TED Doktorlar Tenis Turnuvası ve İstanbul Champions Cup Tenis Turnuvası bu iş birliklerinden bazılarıydı. İki kurum olarak benzer tutkuları paylaştığımıza inanıyorum. Ayrıca bu süre zarfında basketbol ve futbol alanlarında ülkemizin güzide kuluplerine destek vererek Türk sporunun kalkınmasına katkı sunmaya çalıştık. Kurumsal olarak tenis sporuna verdiğimiz desteğin amacına ulaşacağına inanıyoruz. Gelecek yıllarda tenis sporunu daha geniş kitlelere ulaştırmak için tenis ile bağ kuran başarılı sporcularımıza desteğimizi sürdürmek istiyoruz. Gelecekte sektörümüz için atacağımız adımların yanı sıra, finansman sağladığımız projeler, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımız ve yenilikçi ürün ve hizmetler ile ülkemizin iktisadi olduğu kadar gelecek nesillerle beşerî olarak da kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz.”

1946 YILDAN BERİDİR ORGANİZE EDİLİYOR

Dünya tenisini idare eden ‘Association of Tennis Professionals ATP Tour’ güdümünde gerçekleştirilen ve Challenger serisi turnuvalarından biri olan İstanbul Challenger, ülkemizde aralıksız olarak 74 yıldır gerçekleştiriliyor. Eski adı ile Uluslararası İstanbul Tenis Turnuvası, yeni adıyla ‘İstanbul Challenger’, 1946 yılından beridir Türkiye'de hiç aksamadan uluslararası olarak düzenleniyor. 2003 yılında organize edilen ATP tarafından seride yer alan 129 turnuva içinde en başarılı organize edilen turnuva seçilerek ‘2003 Challenger Award’ ödülüne layık görüldü. Ödül, bizzat dönemin bir numarası Roger Federer tarafından TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz Fransa'da takdim edildi.

DÜNYA TENİSİN YILDIZLARI SAHNE ALDI

İstanbul Challenger geçtiğimiz yıllarda, Fabrice Santoro, Ivo Karlovic, Mario Ancic, Garcia Lopez, Phillip Kohlschreiber, Richard Gasquet, Robin Söderling, Thomas Berdych ve Nikolay Davydenko, Karen Khachanov, Alexsander Zverev, Grigor Dimitrov, Stefanos Tsitspas gibi dünya tenisinin zirvesinde yer alan yıldızları ağırladı. Turnuvaya dünya klasmanında ilk 200 içerisinde yer alan tenisçilerden yaklaşık olarak 50'si katılıyor. İstanbul Challanger, Türk tenisçiler için bir sıçrama tahtası niteliğinde olmakla birlikte Türk tenisine dünya arenasında sınıf atlatıyor.

8 GÜNDE 74 MAÇ OYNANACAK

İstanbul Challenger'da tek erkekler ve çift erkekler kategorileri bulunmaktadır. Eleme turu, ana-tablo ve çiftler de dahil olmak üzere 8 gün içerisinde 3 set üzerinden 74 maç oynanacak. Her sette Tie-Break sistemi uygulanıyor ve her maçta asgari 4 top, her 7 ve 9 oyunda değiştiriliyor. Turnuvada yaklaşık olarak toplam 3000 adet top kullanılıyor. Çeyrek finale kadar her maçta 4 ve sonra 7 çizgi hakemi, 3 ile 5 top toplayıcı görev yapacak. Turnuvada yabancı 5 orta hakem görev alacak. Gelmiş geçmiş en iyi tenis hakemlerinden Lars Graff, Mohammed Lahyani ve Carlos Sanches gibi önemli isimler yakın geçmişte İstanbul Challenger'da başhakem olarak görev almışlardı. Prestijli organizasyon, 18 Eylül Pazar günü saat 15.00’da tekler finali ile sona erecek. Oynanacak final maçının ardından ödül töreni ve Enbe Orkestrası konseri ile turnuva sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47