USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Özel Sağlık Sigortası ile Neler Yapabilirsiniz?

Sağlık hayattaki önemli konulardan biridir ve birçok kişi daha sağlıklı bir yaşam için çaba sarf eder.

Özel Sağlık Sigortası ile Neler Yapabilirsiniz?
04-04-2023 15:19
04-04-2023 15:23
Google News

Fakat hastalık veya kaza gibi birçok beklenmedik sorunla karşılaşılabilir ve bu durum kişinin sağlığını etkileyebilir. Özellikle eğer tedavi ihtiyaçlarınız için özel hastaneleri tercih ediyorsanız beklenmedik bir hastalık durumunda birçok masrafla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu riske karşı maddi bir güvence olarak Özel Sağlık Sigortası (ÖSS) yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Özel Sağlık Sigortası teminatları kapsamında anlaşmalı sağlık kurumlarından ücretsiz veya daha düşük ücret ödeyerek hizmet alınabilir. Yazımızda Özel Sağlık Sigortası avantajları ve bu sigorta çeşidinin kapsamı hakkında bazı bilgileri bulabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu sigortanın ne tür hizmetleri kapsadığından ve nasıl avantajlar sağlayabildiğinden bahsetmeden önce Özel Sağlık Sigortası’nın ne olduğunu kısaca açıklayalım. Temel olarak Özel Sağlık Sigortası, anlaşmalı özel hastanelerde belirli teşhis ve tedavi hizmetlerinden yararlanırken ortaya çıkabilen masraflara karşı alınabilen bir güvencedir. Bu sigorta ile anlaşmalı hastanelerden alınan ve poliçe kapsamında olan hizmetlerin masrafları karşılanır. ÖSS, düzenli olarak gerçekleştirilen kontrollerden muayene masrafları, laboratuvar testleri ve fizik tedavi gibi hizmetlere kadar pek çok sağlık hizmetinin masraflarının karşılanmasında işe yarayabilir.

Özel Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?

Eğer Özel Sağlık Sigortası yaptırmayı planlıyorsanız bu sigorta türünün teminatları hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Öncelikle, sağlık hizmetleri alırken Özel Sağlık Sigortası’ndan yararlanmak için bu hizmetleri anlaşmalı bir sağlık kurumundan almak gerekir. Anlaşmalı kurumlar arasında poliçeye bağlı olarak belirli hastaneler, poliklinikler, fizik tedavi merkezleri ve eczaneler yer alabilir.

Özel Sağlık Sigortası teminatları arasında yatarak tedavi teminatları ve ayakta tedavi teminatları bulunabilir. ÖSS ayakta tedavi teminatları muayene, kontroller, belirli tahliller, röntgen ve MR gibi hizmetleri içerir. ÖSS yatarak tedavi teminatları arasında laboratuvar testleri, yoğun bakım, fizik tedavi, belirli ameliyatlar, kemoterapi, diyaliz ve radyoterapi gibi hizmetler bulunur. Ayrıca tercih edilebilen ek teminatlar ile Özel Sağlık Sigortası daha kapsamlı bir hale getirilebilir.

Özel Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?

Ayakta ve yatarak tedavi teminatları ile oldukça geniş bir kapsama sahip olan Özel Sağlık Sigortası, anlaşmalı özel hastanelerden alınan çeşitli sağlık hizmetleri için kullanılabilir. Bu bağlamda, bu sigorta çeşidi sigortalıya sağlık hizmeti alma konusunda önemli bir avantaj sunmaktadır. Özel hastanelerde alınan sağlık hizmetleri ciddi masraflara sebep olabilir. Bu sigorta ile anlaşmalı hastanelerde belirli sağlık hizmetlerini almak ücretsiz veya daha hesaplı bir hale gelebilir. Bunun yanı sıra gerekli ek teminat tercih edildiği takdirde ÖSS ile yurt dışında da anlaşmalı kurumlarda belirli sağlık hizmetlerinden faydalanmak mümkündür. Ayrıca Özel Sağlık Sigortası avantajları arasında gerekli şartlar sağlandığında elde edilebilen vergi indirimi fırsatı da yer alabilir.

Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Eğer Özel Sağlık Sigortası yaptırmak ve bu sigortanın avantajlarından yararlanmaya başlamak istiyorsanız, bunu nasıl gerçekleştirebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Bunun için öncelikle farklı sigorta şirketlerinin sunmakta olduğu seçenekleri inceleyebilirsiniz. Bu seçenekler arasından tercihinizi yaptıktan sonra gerekli şartları sağladığınız takdirde sigortanızı birkaç adımda yaptırabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Fiyat Teklifi Alın

Sigorta teminatlarının yanı sıra Özel Sağlık Sigortası yaptırırken dikkat ettiğiniz bir diğer konu da fiyatlar olabilir. Sigortam.net ile farklı şirketlerin Özel Sağlık Sigortası fiyat tekliflerini inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Daha sonra farklı seçenekler arasından fiyat ve kapsam konularında sizin için en uygun olduğunu düşündüğünüz seçeneği tercih edebilirsiniz. Ardından Sigortam.net üzerinden kolay bir şekilde Özel Sağlık Sigortası satın alabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47