USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Özel Makine İmalatı

Özel Makine İmalatı
02-06-2022 13:42
Google News

Özel makine imalatı; endüstri ve sanayi alanında faaliyet gösteren işletmeler için büyük önem taşır. Fabrikaların, inşaat firmalarının ve pek çok iş kolunun ihtiyaç duyduğu özel makine üretimi, günümüzün modern teknolojileriyle oldukça pratik bir hâl almıştır.

Üretim bandını genişletmek, maliyetleri azaltmak, rakiplere karşı üstünlük sağlamak ve daha fazla gelir elde etmek özel makinelerin etkin kullanımına bağllıdır.

Üretimde yüksek standartlara ulaşmanın yolu özel makine imalatından geçer. Teknoloji, verim, mühendislik gibi kavramların bir sonucu olan özel makine imalat süreci, yenilikçi bir bakış açısı ve inovatif teknolojilerin kullanımını gerektirir.

Özel Makine İmalatı Neden Önemli?

İşletmelerin üretim sürecini hızlandırması, işlerini daha pratik bir hâle getirmesi için özel makinelere ihtiyaçları vardır. Bunlar, seri üretimde büyük rol üstlenir. İş hacmini ve müşteri portföyünü genişletmek, sektöründe ön plana çıkmak isteyen her firma özel makinelerden yararlanmak durumundadır.

Bunlar insan gücüyle uzun sürede yapılabilecek işleri kısa bir zamana sığdırır. Operasyonel süreçlerde yüksek performans sağlar, çalışanların verimlilik düzeyini artırır; daha kaliteli ürün ve hizmetler ortaya koymayı mümkün kılar.

Firmalar ve şirketler özel makinelerle çağdaş bir yapıya kavuşur. Globalleşen ve dijitalleşen dünyaya adapte olur. Modern dünya düzenine ayak uydurur, teknolojinin gerisinde kalmaktan kendini korur. Ürün çeşitliliğini artırarak mevcut ve potansiyel müşterilerine daha fazla alternatif sunma imkânı elde ederler. Bu ise onları, kıyasıya bir mücadelenin hâkim olduğu sektörel rekabette daha da ileri taşır.

Ayrıca özel makine üretimisayesinde hem alandan, hem paradan, hem de personel sayısından tasarruf edilir. Daha düşük maliyetle daha fazla iş yapılmasına olanak tanıyan özel makineler, giderleri azaltır ve bütçe yönetimine katkıda bulunur.

En Çok Kullanılan Özel Makine Çeşitleri

Bunlar, gereksinimler doğrultusunda birçok model ile karşımıza çıkar. En yaygın özel makine türlerine şunları örnek göstermek mümkündür:

  • Bobin dilimleme makinesi
  • Hidrolik pres makinesi
  • Alüminyum işleme ve kesme makinesi
  • Otomotiv plastiği işleme makinesi
  • Hidrolik pres atölye makinesi
  • Otomatik istifleme ve kasalama makinesi
  • Kolileme, vidalama makineleri
  • Tonaj malzemelerini çevirmek için kullanılan makineler

Bu gibi ürünlerle işler hızlı, kusursuz, firesiz bir biçimde gerçekleştiirilir. Mamüllerin ve yarı mamüllerin üretim sürecine ivme kazandıran bu makineler çalışanların iş yükünü omuzlarından alır.

Özel Makine İmalatı Nasıl Yapılır?

Bu sorunun cevabı makinenin kimler tarafından nerede ve hangi amaçlarla kullanılacağına, hangi tür ihtiyaçları karşılayacağına göre değişir.

Genelde özel makine imalatı için Solidworks ve benzeri teknolojilerden yararlanılır. Sürecin ilk aşaması, özel makine tasarımına karar vermektir. Uygulama, belirlenen bu tasarım üzerinde şekillenir.

Tabii ki her şey bununla bitmez. Makinenin vücut bulmasından sonra, iş güvenliği testlerinden geçirilmesi gerekir. Bu, kullanım sırasında oluşabilecek riskleri önceden tespit etmek adına son derece önemlidir. Makinenin istenen amaca uygun verimliliği sağlayıp sağlayamayacağı bu testler yardımıyla belirlenir.

Özel Makine İmalatında Öncü Firma: Yektamak

Faaliyetlerine 2013 yılında başlayan Yektamak, özel makine imalat sektöründe prestijli bir isim olarak öne çıkıyor. Farklı endüstriyel alanlarda geniş bir müşteri ağına sahip olan Yektamak Makina ve Mühendislik, efektif çözümleriyle tüm ihtiyaçları kusursuz olarak karşılıyor.

Dayanıklı, taleplere uygunluk sağlayan, kaliteli, ergonomik ve işlevsel ürünleriyle Yektamak; işletmelerin kârlılık oranını artırmalarında ve büyüyüp gelişmelerinde kritik rol üstleniyor.

‘Tasarım Merkezi’ ünvanıyla varlık gösteren Yektamak,global çapta markalaşmış ürünleriyle tanınıyor.

Bunların başında ise; Pres Besleme Sistemleri, MekanikelRollforming, WallkerPnömatik Personel Platformları, Endüstriyel Transfer Arabaları geliyor.

Tabii ki firmanın zengin kapasitesi başka pek çok ürün ve hizmeti daha içine alıyor. Örneğin; orbital frezeler, halatlı döndürme sistemlerizincirli kaldırma ekipmanları, pergel vinç bunlardan bazılarını oluşturuyor.

Ürünlerini 20’yi aşkın ülkeye pazarlayan Yektamak, ününü hem Türkiye’ye yaymış, hem dünyaya açılmış bir firma olarak biliniyor.

Firma hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve hizmetlerini incelemek için https://www.yektamak.com  adresini ziyaret edebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47