USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

İnşaat mühendislerinde genel kurul heyecanı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu Toplantısını Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi. Yarınki seçimlerde Yaşar Poyraz ve Maksut Kaya'nın listeleri yarışacak.

İnşaat mühendislerinde genel kurul heyecanı
20-02-2016 14:43
Google News

Genel Kurul Toplantısı’na CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Erkan Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak TMMOB’a bağlı oda başkanları, temsilcileri ve İMO Bursa Şubesi üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığı’nı Uludağ Üniversitesi İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün’ün yaptığı Genel Kurul toplantısında veda konuşması yapan İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, ülkemizde geçtiğimiz günlerde yaşanan ve artarak devam eden terör saldırılarını kınadı. İMO Bursa Şubesi’nin, 1988 yılında bu yana mesleğe ve meslektaşlarına katkı sağlayarak, haklarını savunarak, kenti ilgilendiren uygulamalarda kamu yararını gözeterek çalıştığını kaydeden Akyıldız, “Yönetim Kurulu olarak 14. Çalışma Dönemini tamamlamış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bu dönemde de taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle mesleğimizin ilke ve doğruları çerçevesinde hareket etmekten vazgeçmedik. İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak, kente yönelik kararlarda tepkimizi dile getirmekten asla kaçınmadık” dedi.

Hiçbir siyasi görüşün güdümünde kalmadık…

Yönetim Kurulumuz, ideolojik kaygılardan arınarak herhangi bir siyasi görüşün güdümünde kalmaksızın tüm siyasi anlayışlara eşit mesafede durduğunu söyleyen Akyıldız, “Yönetim Kurulumuz, uygulamalarında akademik meslek odası kimliğinin gereği mümkün mertebe akademik yaklaşımlar sergilemiş. oda-üye-üniversite üçgeni içerisindeki bağların güçlendirilmesi için çaba sarf etmiştir’’ dedi.

‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun’, Bursa’daki çarpık ve kaçak yapılaşmanın çözümünde yetersiz kaldığını belirten Akyıldız, ‘’Kentsel dönüşümün özel sektör ve kamu işbirliği ile planlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini, bu süreçte kamunun denetim görevini üstlenmesi gerektiğini ifade ettik. 0,50’ye varan emsal artışı kararı parsel bazında yapılan uygulamalar oluşu nedeniyle eleştirdiğimiz kararlardan biri oldu. Emsal artışının, parsel bazında değil bölgesel planlamalarla, altyapı, yol, sosyal donatı alanı, sağlık alanı, eğitim alanı ve yeşil alanlar gözetilerek planlama kriterleri çerçevesinde hazırlanacak yeni imar planları ile sağlanmasının doğru olacağını bir kez de buradan sizlerin huzurunda söylemek istiyorum’’ şeklinde konuştu.

Genç mühendislere deneyimlerimizi aktardık…

İnşaat mühendisliğinin medeniyetleri inşa ettiğini kaydeden Başkan Akyıldız, şantiyelerde yaşanan iş kazalarına ve iş güvenliğine dikkat çekti. İMO Bursa Şubesi olarak genç mühendis ve mühendis adaylarına mesleki deneyimleri aktaracak etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Akyıldız, üyelere yönelik sorumluluğun unutulmadan çalışmaları yürüttüklerini vurguladı.

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak, Deprem Yönetmeliği ile ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanarak uygulamaya sokulması gerektiğinin altını çizen Akyıldız, “Bursa gibi lodos ve kar yüklerinin olumsuz etkilediği bölgelerimiz için özel kar ve çatı yükü hesapları hazırlanması gerektiğini, meslektaşlarımızın düzenlenmesini beklediği Müteahhitlik Yasası, Kamu İhale Yasası, Yapı Denetim Yasası, Mühendislik ve Mimarlık Hakkındaki Yasası ile ilgili değişikliklerin gerçekleştirilmesi gerektiğini her platformda dile getirdik” dedi.
Akyıldız, İMO Bursa Şubesi’nin büyük bir aile olduğunu belirterek, iki yıllık hizmet süresi boyunca kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Aydın: Odaların bilimsel katkıları çok önemli…

Genel Kurul Toplantısı’na katılan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İnşaat mühendisliğinin hayatımızı direkt etki eden bir meslek olduğunu söyleyerek, “Akademik odaların çalışmalarını ilgili kuruluşlara ilettiklerinde sağlıklı sonuçlar ortaya çıkıyor. Odaların bilimsel katkıları çok önemli. Yeni seçilecek başkana başarılar diliyorum” dedi.

Ödünç: Kazanan mesleğimiz olacak…

Her iki adaya da 21 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek seçimde başarılar dileyen Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Atilla Ödünç ise, “Her iki adayımız da mesleklerine uzun yıllar emek vermiş, bizleri aydınlatmış yöneticilerimizdi. Seçim sonunda kazanan mesleğimiz olacak. Ben İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız ve yönetimine de değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin Bursa ve Türkiye için hayırlı sonuçlar getirmesini dileyen AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak da, şöyle konuştu: “Fikirlerin çatışmasından her zaman hayırlı sonuçlar ortaya çıkar. Yeter ki dozunu iyi ayarlayalım. Ülkemizin meyve veren ağaç gibi sürekli taşlanıyor. Bizden öncekiler nasıl kolladıysa bizden sonrakiler de böyle devam edecek.”

İMO Bursa Şubesi Genel Kurul Toplantısı’nda ayrıca TMMOB’a bağlı oda başkanları ve temsilcileri de görüşlerini dile getirdi. Genel kurulda Mimarlar Odası üyeleri, çalışma raporu ve gündem maddeleriyle ilgili görüş ve temennilerini belirtmesiyle son buldu.

İMO Bursa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu Toplantısı 21 Şubat Pazar günü yapılacak seçimlerle sona erecek. Seçimlerde Yaşar Poyraz ile Maksut Kaya'nın listeleri yarışacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47