USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursaspor

Harun "BJK maçında formamı öptüm"

Bursaspor’un ilk yarıda kazandığı 27 puanda Harun Tekin’in kuşkusuz çok büyük bir katkısı vardı. Yeşil-beyazlı takımın kaptanlarından  olan milli eldiven Antalya kampında Bursa.com Bursaspor muhabiri Adnan Batır’a  özel açıklamalarda bulundu.

Harun
07-01-2017 18:18
Google News

-Bursaspor ligin ilk yarısında puan anlamında çok güzel bir performans sergiledi. Bu ilk devredeki takım performansında senin de çok büyük bir katkın var. Sence nasıl bir ilk yarı geçirdin?

“Puan anlamında iyi bir konumda olduğumuzu düşünüyoruz. Daha da iyi olabilirdik. Bazı maçlarda kötü oynadık fakat iyi mücadele ettik. İyi oynadığımız maçlarda oldu ve bunu ikinci yarının tümüne yaymak istiyoruz.”

-Ligin devresinde ligin en iyi kalecisi seçildin bu konuda neler diyeceksin?

“Çok mutlu oluyorum bu gibi değerlendirmeler olduğu zamanlarda.  Ben takımıma katkıda bulunmak istiyorum. İnşallah ligin ikinci yarısında da en iyiler arasında olurum.”

-Penaltılarda çok başarılısın. Rakiplerini analiz ediyor musun? Özel bir çalışman var mı?

“Evet penaltı atana oyuncuları takip ediyoruz. Penaltı daha çok vuran oyuncunun avantajı oluyor. Biz kaleciler olarak daha çok sezgilerimiz ile hareket ediyoruz. Bende hem çalışarak, hem de sezgilerimle penaltı kurtarıyorum. İnşallah bu şekilde devam etsin.”

-Bursaspor’daki performansınlar milli takıma kadar yükseldin. Ancak ilk 11 başlama şansın olmadı. Sence milli takımda 1 numaralı kaleci olmanın kriteri nelerdir?

“Evet uzun bir zamandır milli takımdayım ve önümde Volkan Babacan gibi iyi bir kaleci var. Ben sıramı bekliyorum. Mutlaka oynayacağım bir gün gelecektir. Bende o günü sabırsızlıkla bekliyorum.

-Hamza hoca seninle ilgili olarak Ziraat Türkiye Kupası maçı olan Aydınspor 1923 karşılaşmasında izinli olmana rağmen takımdaki üçüncü kaleci olan Muhammet Şengezer’in sakatlığı nedeniyle kadroya alınmanı istediğini belirtmişti. Bunu bize anlatır mısın? 

“Ben o maçta izinliydim. Tesislere geldiğimde Muhammet’in sakatlandığını öğrendim. Bende görevim olduğu için seve seve maça gidip kulübede oturdum. Takımıma yardımcı olmak istedim. Olay bu şekilde gerçekleşti.”

-Uzun zamandır Bursaspor forması giyiyorsun. Trabzonspor maçında yeşil-beyazlı forma ile 100. maçına çıkacaksın bu sende bir heyecan yaratıyor mu?

“Ben öyle olduğunu bilmiyordum. Bana iki gün önce siz söylemiştiniz. Çok heyecanlandım, böyle özel bir maç olacağını beklemiyordum. Gerçekten çok maç olmuş. İnşallah burada nice yüzlerce maç oynarım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum.”

-Bursaspor’un kampı nasıl geçiyor. Çok rüzgarlı ve sağanak yağış altında idman yapıyorsunuz?

“Tüm takım olarak özverili bir şekilde çalışıyoruz. Dün akşam çok zor şartlarda çalıştık ancak kimseden bir şikayet duymadım. Bu sabah idmanı fırtınadan dolayı iptal oldu. Biz sadece işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.”

-Bursaspor’un ikinci yarıdaki hedefleri nedir?

“Takım olarak hedefimizde Avrupa kupalarına katılmak var. Ligde 5. sıradayız ve oyunumuzu geliştirerek yukarıya da çıkmak istiyoruz. İkinci devreye iyi başlayıp sıralamada daha da yükselip hedefimizi yakalayacağımızı düşünüyorum.”

-Beşiktaş maçında tribünlerden büyük tepki gördün. O tepki sonrası soyunma odasına giderken Bursaspor armasını öptün o anı bize anlatır mısın?

“O pozisyonda Marcelo ayağıma kasti bir şekilde bastı. Beni sakatlamak istediğini düşünüyorum. O anda sinirler gerildi. Onların seyircisi de bana tepki gösterdi. Halbuki bana tepki göstereceklerine oyuncularına tepki göstermeleri gerekiyordu. O anda kasti bir hareket yaptığı için daha kötü bir sakatlık da olabilirdi. Ayağını orada çekebilirdi ama bilerek bastı, bende soyunma odasına giderken bir tepki ile karşılaştım. O anda formamı öptüm bu içimden gelen bir şeydi.” 

-Takım kaptanlarından  birisin, takımdaki diğer oyuncular ile iletişiminiz nasıl?

"Sizler de bizi yakından takip ediyorsunuz. Takım arkadaşlarım ile gerek saha içi, gerekse saha dışında çok iyi anlaşıyoruz. Herkes birbirine saygılı, sevgili ve arkadaşlık üst seviyede. Bende bu takımın kaptanlarından birisi olmakta gurur duyuyorum.”

-Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle Süper Lig takımlarındaki bir çok yabancı oyuncu ayrılmak istiyor. Sen takım kaptanlarındansın ve bu konuda takım içindeki yabancıların çekinceleri var mı?

“Takımdaki arkadaşlarım bu olayları görünce üzülüyorlar. Ama onlardan en ufak bir serzeniş veya şikayet duymadım. Ne buradan gitmek gibi nede durumumuz çok kötü gibi şeyler duymadım. Terör her yerde var. Aksine bizlere destek oluyorlar.”

-Taraftarlara ne söylemek istersin?

“Onlar bizim en büyük gücümüz. Stadı doldursunlar ve bizler de onlara daha iyi bir oyun sunalım.”

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45