USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bu proje ülkemizin alanındaki en büyük yatırımıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a 3. Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreninde konuştu

Bu proje ülkemizin alanındaki en büyük yatırımıdır
19-10-2015 14:59
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 3. Havalimanı Finansman Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Bugün ülkemizin geleceği açısından son d erece önemli, son derece tarihi anlardan birine şahitlik etmek üzere bir aradayız. İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanı kazandırma projemizde kritik bir adımı daha bugün hep birlikte atıyoruz. Yap işlet devret şeklinde yapılan bu havalimanının temelini atmıştık. bugün ise 3,5 milyar avrosu devlet bankaları 1,1 avrosu özel bankalar tarafından ödenecek kredi törenini gerçekleştiriyoruz.

BU PROJE ÜLKEMİZİN ALANINDAKİ EN BÜYÜK YATIRIMIDIR

Türk müteahhitlik sektörü için farklı bir lige geçişin sembolü olacak bu projede görev alan tüm yüklenici firmalarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bu sadece bankacılık ve müteahhitlik sektörü için değil ayrıca Türk Sivil havacılık sektöründe de yeni bir kapı aralayacak. İstanbul artık dünya hava trafiğinde küresel bir merkeze dönüşecek. Kasım 2002 göreve geldiğimizde Sabiha Gökçen sıfırdı. Herhangi bir uçuş söz konusu değildi. İstanbul bugün ile mukayese edilemeyecek kadar geri plandaydı. Sabiha Gökçen artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi ve yeni pist yapımı ile ilgili adımlar atıldı. Aynı şekilde İstanbul ihtiyaca cevap veremez hale geldi orada da ilave pist yatırımlarına girildi. Bütün bunlarla uçak sayılarımız ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Bütün bunlar Türk Havacılık sisteminde rekabetin ne kadar önemli olduğunu göstermek için önemliydi. Sabotaj, engellemelere rağmen bizlere bu unutulmaz anı yaşattığı için Rabbim'e şükrediyorum. İnşallah açılışını da beraber yapacağımıza inanıyorum. İstanbul yeni havalimanı Avrupa yakasında Yeniköy ve Akpınar'da yer alan 76 milyon mküp alanda yer alıyor. Bu alan birilerinin iddia ettiği gibi tesadüfen seçilmedi. Bölgenin rüzgar verileri, durum tespitleri yapılarak belirlendi. Başbakanlığım döneminde Binali Yıldırım beyle bölgeyi gezdik hatta ekolojik çalışmaları yerinde incelemek suretiyle bu işin kararını verdik. Bu proje toplamda 32 milyar 399 milyon avro en büyük yatırımdır. Hani çılgın proje diyorduk ya işte bu. Bu projenin yatırım bedeli geçtiğimiz on yılın on katı büyüklüğüne tekabül ediyor. Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılacak bu proje ile devlet üste 26 milyar avronun üzerinde bir kazanç elde edecektir.

2023'TE HEDEF 60 HAVALİMANI

Atatürk Havalimanı artık talebi karşılamıyor. Rakamlar yeni havalimanının ne büyük ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Projeyi hazmedeyenlerin aksine bu havalimanı çevre hassasiyeti açısından dünyada örnek olacaktır. Kendi enerjisini üreten çevreci ve engelsiz olacak şekilde tasarlanmıştır. Yolcu kapasitesi bakımından dünyanın sayılı havalimanlarından biri olacaktır. Halka hizmeti hakka hizmet gören bir anlayışın bu ülkenin son 12 yılına baksın. yapılamaz denilenlerin yapıldığı hayal denilenlerin tek tek hayata geçtiği bir dönem olmuştur 12 yıl. Çok lüks olan havayolunun halkın yolu olduğuna herkes şahit oldu. Şu an ülkemizde faaliyet gösteren 55 havalimanı eskiden bu rakam 26 idi. Öyle illerimiz vardı ki buraya havalimanı hadi canım. Muş'a, Hakkari'ye, Ağrı'ya havalimanı mı olurmuş diyenler şimdi gördüler.

HER ALANDA DÜNYANIN ÖNCÜSÜ OLMAYA ADAY BİR ÜLKEYİZ

Ordu Giresun Havalimanı'nı da hayata geçirdik yani denizin üstünde havalimanı. Tehditlere rağmen Hakkari'de Selahaddin'i Eyyubi havalimanını yaptık. 2023 yılına kadar Türkiye'nin havalimanı sayısını 60'a çıkaracağız. Büyük projelere girişmek için büyük ideallerinizin hayallerinizin hedeflerinizin olması gerekiyor. Evinizden çıktığınız zaman yarım saatte havalimanına ulaştığınızı düşünün. Çünkü vakittir nakittir anlayışını bununla değerlendireceğiz. Türkiye hamdolsun küresel ölçekte projeler yapan bir ülke haline geldi. Şu anda dünya pek çok alanda dünyanın öncüsü olmaya aday bir ülkeyiz. Vatandaşlarımızdan aldığımız her dua bizim en önemli motivasyon kaynağımızdır. Türkiye'nin bu atılımlarının güçlenmesiyle beraber artan özgüvenin birilerini rahatsız ettiğini görüyoruz.

AYNI LOBİ SABOTAJLARA DEVAM EDİYOR

Bunun çok farklı araç ve yöntemlerle dışa vurulduğunun farkındayız. Rahmetli Menderes, Özal, siyasetçiler olarak Nuri Demirağ her zaman bu odakların bu yıkım ekibinin saldırılarına maruz kalmıştır. Nuri Demirağ uçak fabrikası kurmuş önünü kesmişler bunu gaz fabrikasına çevirmişler. Şöyle gazete sayfalarında yolculuk yaparsanız milli projelerimizin nasıl hor görüldüğünü çelme takıldığını görürsünüz. Aynı lobi bugün de sabotajlarına devam ediyor. 2013 yılında üç-beş ağaç yüzünden başlatılan gezi olaylarının başlangıç sebeplerinden biri de bu havalimanıydı. 17-25 Aralık darbe girişiminin amacı şahsım ve hükümetin yanında bu proje için elini taşın altına koyan firmalarımızdı.

ARTIK 3-5 MANŞETLE GÜNDEMİ BELİRLENEN TÜRKİYE YOK

Yerli oto prototipleri paylaşıldı. Bunun üzerine birileri hemen yerli değil çakma diye manşet atarak ilk aşamada projeyi itibarsızlaştırmaya sabote etmeye başladı. Oysa bu çalışma dünyada nasıl yapılıyorsa ülkemizde de o şekilde yapılmaya başlandı. Testinin içinde ne varsa unutmayın dışına da o sızar. Malesef bunların testisinin içinde yerli ve milli olan düşmanlık olunca dışarıya da o sızıyor malesef. Biz şimdiye kadar eserlerimizle konuştuk, hizmetlerimizle konuştuk hayata geçirdiğimiz mega projelerle konuştuk. Biz böyle büyük projeler üretmeye devam edeceğiz. Bugünkü Türkiye 1960'ların 1970-1980'lerin Türkiyesi değildir. İstikrarsızlık ve gerilim dönemleri geride kalmıştır. 3-5 manşetle gündemi belirlenen Türkiye dönemleri artık geride kalmıştır. Türkiye artık her alanda yapması yapılması gereken çalışmaları kararlılıkla hayata geçirmeye devam edecektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42