USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Diyete başlamadan önce bu haberi okuyun

Sağlığını korumak ve kilo vermek isteyen erkekler, diyete eşleri ya da sevgilileriyle birlikte başlamalı. Çünkü diyet, bir ortak ile yapıldığında çok daha başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor. İstenmeyen kilolardan kurtulmak çok daha kolay oluyor ve daha kısa sürüyor

Diyete başlamadan önce bu haberi okuyun
13-06-2015 12:24
Google News


Evlilik ve kilo artışı birçok çiftin karşılaştığı bir sorundur. Eşinizin ağırlığının seneler içinde arttığını fark ettiniz ve ona yardımcı olmak, kroner kalp hastalığı, yüksek tansiyon, tip 2 diyabet gibi kronik hastalıklardan ve onların yaratacağı risklerden eşinizi korumak mı istiyorsunuz? O halde eşiniz ile birlikte diyet yapın! Diyetisyen Banu Kazanç, Şamdan Plusdergisi için kaleme aldığı yazısında, çiftlerin çoğu kez sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz bir yaşam tarzını paylaştıkları için kilo aldıklarını söylüyor. İşte Kazanç'ın birlikte kilo vermek isteyen çiftlere önerileri... İki taraf birlikte yaşam tarzı değiştirme konusunda iş birliği yapmaz ise başarı şansı düşük olur. Her birinizin kilo kaybı hedefleri farklı olabilir, yine de çiftler birbirini yaşam tarzı değişikliği için motive edebilir. Kadın ve erkeklerin, fiziksel özelliklerine boykilo gibi, kalori ihtiyaçları arasında farklılıklara ya da vermek istedikleri kilo miktarına dikkat edilmeli. Diyetleri arasında bazı değişikliklere ihtiyaç olsa da, deneyimlerime dayanarak eşlerin birlikte diyet yapmaları ile kilo kaybı konusunda daha fazla başarı sağladıklarını söyleyebilirim.

İŞ BİRLİĞİ YAPMAk DİYETİ KOLAYLAŞTIRIR
Diyetinizi monotonluktan kurtarın; hatta yaratıcılığı bazen eşinize bırakın. Bırakın ara sıra size yemeği eşiniz hazırlasın. Birlikte bitkisel çay içmeyi alışkanlık olarak benimseyin; baharatlarla birlikte lezzetli ve hoş kokulu sıcak içeceklerin keyfini çıkarın. Su şişeleriniz size özel olmalı, üzerine birbiriniz için sevgi dolu notlar yazabilirsiniz. Yemek konusunda birbirinizin hafiyeliğini yapmayın, birbirinizi eleştirmeyin ve sabote etmeyin. Yıkıcı değil, yapıcı olmaya çalışın. Rekabetçi bir tutum izlemeyin; diyeti bir yarışma olarak görmeyin. Erkekler ilk ayda kadınlara göre daha fazla kilo vereceklerdir. Bu sonuç hiçbir zaman sürpriz olmasın. Bunun, erkeklerin fiziksel yapılarından kaynaklandığı bilincinde olun.

DİYET NASIL PLANLANMALI?
Kadın ve erkeklerin kalori ihtiyaçları farklıdır. Erkekler, kadınlara oranla daha uzun boylu ve daha fazla kaslı yapıdadır ve metabolizmaları daha hızlı çalışır. Bu nedenle, birlikte diyet yaparken; erkeklerin porsiyonları, kadınlara göre daha fazla olacaktır. Birlikte diyet yapmanız, yediğiniz içtiğiniz her şeyin aynı olması gerektiği anlamına gelmez. Bütün yiyecekleriniz zaman zaman aynı olmasa da birbirinize uyumlu olun.

ERKEKLER TATLI KRİZİNE GİRMİYORLAR
Erkekler tatlı krizine girmiyorlar, ama onların hayır diyemediklerinin başında alkol geliyor. Kadın ve erkeklerin besin tüketirken, farklı tercihleri oluyor. Kadınlar, fazla yağlı gıdalara 'hayır' diyebiliyor. Sebze ve meyveleri istekle tüketme eğiliminde oluyorlar. Tatlılara, özellikle çikolataya 'hayır' diyemiyorlar. Erkekler ise et yemeyi tercih edip, daha fazla yağlı yiyecekler tüketme eğiliminde oluyorlar. Sebze ve meyvelere itibar etmiyorlar.

ERKEK VE KADININ MOTİVASYONU FARKLI
Kadınlar, erkeklere oranla daha fazla çeşit ama daha az miktarla yetinirler. Ancak her zaman atıştırmaya meyillidirler. Erkekler, diyete, sağlıklı olmak adına ikna edilebilirler; kadınlar gibi bir küçük bedene girme veya incecik olma hayalleri, takıntıları yoktur. Erkeklerin kilo kaybı için daha makul hedefleri olur. Kadınlar ise imkansızı başarmak ister; çıtayı hep yukarda tutmak isterler. Erkekler çok sıkı diyetler uygulayamazlar; zaten bir aceleleri de yoktur. Kadınların ise daima aceleleri vardır. Bu uğurda bünyelerini zora koşacak diyetlere başlayabilirler, gereksiz kısıtlamalar ile kendilerine zulmetmeye bayılırlar.

ERKEKLER SPOR YAPACAĞIM DERKEN KENDİLERİNİ FAZLA ZORLAYABİLİYORLAR
Kadınlar, kilo vermek için daha az yemeği yeğlerken; erkeklere, spor yaparak kilo vermek daha kolay gelir. Erkekler ise pişmanlık duymak yerine, egzersiz sürelerini arttırarak, kaçamaklarını telafi etmeye çalışırlar. Erkekler, diyetlerini, kadınların yaptıkları gibi, tatlı krizi, stres gibi nedenlerle sabote etmezler. Onların sabote nedenleri farklıdır. Örneklemek istersek; maç seyrederken kendilerinden geçerler ve takımları ister gol atsın, ister gol yesin, bir avuç kuru yemişi midelerine indirirler. Şuursuzca bira kutularını açarlar. Pazar brunch'larında açık büfeden ayrılmak istemezler ve alkol ile kontrollerini kaybedip daha fazla yerler.

BİRBİRİNİZİ ELEŞTİRMEK YERİNE DESTEKLEMEYE ÇALIŞMALISINIZ
Bu süreçte mümkün olduğu kadar birbirinizi eleştirmekten kaçının. Pozitif düşünce kalıplarıyla birbirinizi motive edin.
Öncelikle sağlıklı beslenmeye, abur-cubur satın almamakla başlayabilirsiniz.
Eşinizi dışarıda değil, daha çok evde yemek yemeye ikna edin. Restoranlardaki yemeklerin yağ ve kalori oranları daha yüksek, porsiyonları daha büyüktür.
Birlikte spor yapacağınız bir merkeze üye olabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35