USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'da Mursi'nin idam cezası kararına protesto

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği  (Özgür-Der) üyesi bir grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam cezası kararına tepki gösterdi.

Bursa'da Mursi'nin idam cezası kararına protesto
17-06-2015 01:14
Google News

Orhangazi Parkı'nda toplanan grup, idam kararını protesto ederek sloganlar attı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Serdar Taybova, verilen kararı kınamak için toplandıklarını söyledi.

Mısır'da ki İslami hareketin önde gelen isimleri dahil 17 kişi için çıkan idam kararını şiddetle kınadıklarını belirten Taybova, şöyle konuştu:

"Bu karar bizim için sürpriz değildi. Beklediğimiz bir karardı. Çünkü Biltaci, mahkemede yaptığı konuşmada vurguladığı gibi, mahkeme heyetine dönüp, 'Sizler bugün mahkemeden çekilme kararı alsanız da bize idam kararı çıkarmasanız da er yada geç Sisi, zorla birilerine bu kararı aldırtacak. Bu davadan çekilmeniz sizin hayrınızadır. Çünkü bunun hesabını Allah'a veremezsiniz. Bu Allah'a hesap verebilmeniz için yapmanız gereken bir şeydir' dedi. Bu yüzden bugün zalim Sisi ve arkasına başta Almanya olmak üzere Suud'u, ABD'yi, Batı ülkelerini yanına alarak daha yakın zamanda Avrupa turuna çıkarak, Avrupalılardan onay alarak, Suud'a şirin görünmek için Mursi ve yanındaki arkadaşlarını İran'a ajanlıkla suçlayarak bu idam kararını çıkarttırdı."

Taybova, Mısır halkının daha önce direndiği gibi bugün de direneceğini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ