USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bahçeli'den saldırı için flaş açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NTV canlı yayınında soruları yanıltadı.

Bahçeli'den saldırı için flaş açıklama
18-05-2015 22:15
Google News

İşte Bahçeli'nin o açıklamaları:

Bugün HDP bürolarına eş zamanlı saldırılar düzenlendi. İktidara yönelik ithamlar vardı. Önceki gün Demirtaş yaptığı bir açıklamada bugüne kadar 60 büromuza saldırı oldu ve bu bürolarda da saldırı yapan grupların Milliyetçi Hareket Partililerin ülkücülerin yaptığı işaretlerini gördük, Milliyetçi Hareket Partisi’ne soruyorum onlarla ilişkiniz var mı yok mu demişti.

Devlet Bahçeli: Bu tür bir sorunun muhatabı Milliyetçi Hareket Partisi olmaması gerekir. Milliyetçi Hareket Partisi prensip itibariyle seçimlerin barış, huzur ve esenlik içinde geçmesini arzulamakta. Bütün siyasi partilerimizle, 20 siyasi parti seçime katılmakta ve bütün siyasi partilerimize başarılar dilemekte adaylarını da tebrik etmektedir. Ancak seçimleri gölgelemek isteyenler, farklı amaçlara doğru yönlendirmek isteyenler bazı provokasyon olayları ile Türkiye'yi karşı karşıya bırakıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin HDP’nin bir binasına saldırabilmesi için bir gerekçesi olamaz. Çünkü muhatabımız değiller. HDP’lilerin Milliyetçi Hareket Partisi dışında bunu aramalarında yarar vardır. Yakinen takip ediyoruz eylemlerin başında veya sonundan herkesin rahatlıkla yapabileceği bozkurt işaretini kullanarak, sloganlar atarak dağılanlar var bir de bunun tam tersi olanlar var. 20 siyasi parti içinde provokasyona iki partiyi temel alıyorlarsa burada birilerinin fayda sağlayacağı kanaati oluyor. Bu da başta sorumlu olan siyasi iktidardır. HDP önce siyasi iktidarın etrafına bakmasında yarar var. Siyasi iktidarla her konuda diyalog içinde olan bir partinin bu defa bizim binalarımıza saldırılar yapılıyor, güvenlik unsurlarını harekete geçirmek üzere bunların çok yönlü araştırılmasını istiyoruz demelerinde yarar vardır. Aksine kalkıp böyle bir söz yerine bir partiyi bu konularla ilişkiniz var mı gibi bir davette bulunmaları bana göre siyasi edepsizliktir.

Siz yıllardır kendi içinizden eleştiriler gelse de tabanınıza sokağa çıkmama duyurusunda bulunuyorsunuz ve sağduyu çağrısı yapıyorsunuz. Bu konuda da bir uyarınız oldu mu acaba?

Devlet Bahçeli: Ben bütün siyasi partiler gibi Milliyetçi Hareket Partisi de teşkilatlarındaki düzenlemelerini genelgelerle yönlendirirler. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kayıtları incelenmiş olsa her olayda, her siyasi faaliyette, her seçimde veya parti kurultaylarının düzenlendiği dönemlerde olsun bir genelge yayınlarız ve önemi üzerinde düşüncelerimizi teşkilatlarımızla paylaşırız ve bu süre içinde dikkat etmeleri gereken konularda da kendilerini ciddi anlamda uyarırız.

Oy tahmininiz nedir acaba? 2015 seçimlerinde yüz kaç oy almayı planlıyorsunuz?

Devlet Bahçeli: Milliyetçi Hareket Partisi oy tahmininde bulunmamaktadır. Geçmişte de bu böyledir. Ankette yaptırmamaktayız. Ancak bir ilkemiz vardır. Bütün teşkilatlarımıza, davamıza gönül vermiş insanlarımıza tavsiyemiz Milliyetçi Hareket Partisi oylarını en çoklaştırmayı hedefe almalıdır. Hangi ilde çoklaştırma konusunda ne gerekiyorsa yapmalarını tavsiye ederiz.

2011 seçimlerinde 12.98’lik oy oranı vardı Milliyetçi Hareket Partisi’nin. Bu noktada hangi oy oranı başarısız sayılır sayın Bahçeli?

Devlet Bahçeli: Milliyetçi Hareket Partisi’ni oy oranı ile başarısız kılmak doğru değildir. Çünkü Türkiye'nin genelini siyasi hayatımızı ve seçim faaliyetlerini dikkate aldığımız vakit eşit şartlarda demokratik bir yarış içinde seçim olmamaktadır. Sandıklarla hileler vardır, kamuoyu araştırmaları ile insanları yanlış yollara sürüklemek vardır. Bütün bunlara dikkate aldığınız vakit başarı ve başarısızlık iktidarda aranmalıdır. Bu imkanlara sahip olan unsurlar oylarını bir puan dahi azaltmış olsalar başarısızdırlar. Bir puan dahi arttırmış olsalar başarılıdır. Muhalefeti başarılı ve başarısız gibi hele hele son günlerde bir Avrupa hayranlığı ile İngiltere’de şöyle oldu bizde de böyle olsun gibi bir telkinde bulunmak acizliğin işaretidir. Demek ki başarısız olmaya aday AKP’dir.

Seçim sonrasında tablo bir koalisyonu işaret ederse bugüne kadar yaptıkları ile icraatları ile çok eleştirdiğiniz AK Parti ile bir koalisyon söz konusu olur mu sizin için?

Devlet Bahçeli: Bu AKP’nin kuruluş amaçları, 13 yılı bulmuş olan süre içindeki uygulamaları, sahip olduğu zihniyet temel alındığında Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon yapacağı bir parti olarak görünmemektedir. Bütün partilerin amacı tek başına iktidar olmaktır. Siyasi partiler hangisi olursa olsun millet huzuruna çıktıklarında tek başına iktidar olmayı amaç edinmelidirler. Tek başına iktidar olmayı amaç edinen Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'ye üzerinde yine bir siyaset mühendisliği uygulamalarına geçen çevrelerin yönlendirmelerine kapılarak şu partilerle şöyle olur böyle olur koalisyon olur gibi bir tartışmanın içine girmek doğru değildir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin b,ir koalisyon düşüncesi yoktur hedefi tek başına iktidardır. Bu konuda bizim bir şey söylememiz doğru değildir. Koalisyonlar geçmiş dönemlerde elbette oldu. Ama uzun ömürlü olmamaktadır. Birden fazla partinin bir araya gelmesi istikrara getirmemektedir. Türkiye'nin sorunlarının çözümünde yetersiz kalmaktadır. Çok kısa başarıları siyasi malzeme olarak kullanmak için koalisyonu bozma gayretleri hissedilir hale gelmektedir. Bu kadar istikrarsızlığın yoğunlaşacağı bir koalisyon ortamında hele hele Türkiye'nin ateş çemberinde bulunduğu bir ortamda koalisyonu düşünmek demek zimmen AKP’ye iktidarınıza devam edin biz şartları size hazırlıyoruz demektir. Bu olsa olsa AKP yandaşlarının Türkiye üzerindeki yeni bir projesidir.

HDP BARAJI AŞABİLİR Mİ?

HDP, PKK'nın siyasal ucudur. TBMM'de bağımsız adaylarla seçime girmiş belli oranda da temsil kabiliyeti de bulmuştur. Bundan sonraki mesele HDP'nin kendi sorunudur. Ama AKP için HDP'nin barajı aşıp aşmaması partileri için bir sorundur. Ama burada bir rol paylaşımı söz konusudur. Türkiye'de örtülü gizli, sinsi bir koalisyon vardır.
1 Cumhurbaşkanı Erdoğan

2 Adalet ve Kalkınma Partisi başkanı (Serok Ahmet)
3 PKK ve onun temsilcisi İmralı canisi.
Koalisyonu başka bir yerde aramaya gerek yok

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Erdoğan 30 defa yurt içinde 30 yurt dışında mitingi var. Önümüzdeki günlerde hukuki süreç çok daha hızlı işleyecek. Artık Serok Ahmet'ten de bir şey olmayacağını da herkes gördü.

TSK'DA PARALEL YAPI SORUŞTURMASI

Her şey raydan çıkmış. İnandırıcılığı kalmamış. MGK'dan karar aldırıyorsunuz sonra da hakimleri ve savcıları tutukluyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan paralel örgütün kurucularından ve de 10 yıldır yardım yataklık yapanlardandır.

TSK'yı kast ederek ifade etmiyorum. Ameliyat sonrasında gazeteciler sordu ben de allahtan şifalar diledim. Gerçekten Özel bir Genelkurmay başkanı olduğu anlaşılıyor. Şahsını tanımıyorum ama uygulamalar bizi ilgilendiriyor. Süleymanşah'ı kamnyonla getirip Türkiye'ye 2 km mesafeye koymak millet vicdanında mahkum olmuşlardır.

CEMAATE BAKIŞ AÇISINIZ NE DURUMDA?

Fethullah Gülen Hoca bizim davetimize icabet edip Türkiye'ye gelmeliydi. Benim kendisiyle hiç bir görüşmem olmamıştır. Cemaatin MHP'ye yakın bir ilgisi olduğunu da çok zannetmiyorum. Biz Cemaatin hiç bir zaman yanında olmadık karşısında da olmadık.

Eğer bir gün gelir paralel yapı ile birlikte bir araya gelirse hiç şaşırmayın.

MERAL AKŞENER'LE İLGİLİ KASET İFTİRASI

Meral Akşener, aynı zamanda Meclis Başkanvekilidir. Böyle durumda biraz kapalı kalmasını tavsiye ettim. Günü saati geldiğinde türkiye'de kasetle tahribat yapan davranışların birgün hesabı verilir. Türk toplumunun geleneklerinde oluşmuş olan kan davaları var. Kan davalarının özü namusa dayalıdır. Tekrar namusa dayalı kan davalarını ortaya çıkartmasınlar. 1 yıl olur 5 yıl olur 40 yıl olur ama bunun hesabı da sorulur.

MHP'DEN KASET YÜZÜNDEN AYRILAN VEKİLLER DÖNECEK Mİ?

Onların hukuki süreci devam ediyor. Ancak ailelerine ve davalarına bir haksızlıkları varsa onların da bir bedel ödemeleri gerek. Ama hiç bir arkadaşımızı iftiradan dolayı da üzmeyiz.
Ben sayın Davutoğlu'nun konuşmalarını ciddiye almıyorum. Artık kimse televizyonlarda onları dinlemiyor izlemiyor. Ama televizyonu da çok akıllıca kullanıyor.
Bizi yolda kim durdursa önce terörü nasıl bitireceksiniz diyor. Bize kimse sormuyor ekonomide ne yapacaksınız diye.

UÇAK KORKUSU VAR MI?

Bizim böyle bir şeyimiz yok. Uçaktan niye korkayım. Eskiden bir söz var. Demirden korkan trene bilmez derler.

Şampiyon kim olacak?

Gönlümüzden Beşiktaş şampiyon olmasını isteriz ama şimdi Galatasaray daha avantajlı gibi. Beşiktaş'ın biraz daha hakkı vardı.

İçinizde ukte kalan bir şey var mı?

Şimdilik görünmüyor.

LİDERLER HAKKINDA GÖRÜŞLER

Davutoğlu: Fazla konuşuyor, az konuşmasını tavsiye ederim

Kılıçdaroğlu: Çok sağlam bir bürokrattır. Benim okul arkadaşımdır. Okulumuzun çalışkan, kendi ekmeğini kazanmak için eğitim hayatını terk etmiş değerli bir siyasetçidir

Demirtaş: Kendi partisi için çalışan bir siyasetçidir. Görüşlerini tasvip etmem imkansızdır.

Cep telefonu kullanıyor musunuz?

Özel kalem kullanıyor. Dolayısıyla dinlenmem imkansız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35