USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursaspor

Arena'da Bursaspor'u şampiyonluğa oynatacağız

Timsah Arena Stadyumu'nda incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yaptığımız yatırımlar sayesinde hedefimiz Bursaspor’u Türkiye şampiyonluğuna oynayan değil, Avrupa’da şampiyonluğa oynayan bir takım haline getirmektir" dedi.

Arena'da Bursaspor'u şampiyonluğa oynatacağız
20-05-2015 14:25
Google News

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan ve dünyanın en heyecan veren 10 stadyumu arasında gösterilen yeni stadyumda sona gelindi. Stadyumdaki çalışmaları yakından takip eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Hedefimiz Bursaspor’u Türkiye şampiyonluğuna oynayan bir takım haline getirmek değil, Avrupa’da şampiyonluğa oynayan bir takım haline getirmektir. Hedefimiz büyük. Barcelona bugün Avrupa’da devamlı şampiyonluğa oynuyorsa, neden biz oynamayalım. Bizim neyimiz eksik. Ona göre eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. 3 milyonluk Bursa her şeyin en iyisini yapabilecek güçtedir. Timsah Arena Stadyumu belediyenin yaptığı bir eserdir. Bu eser Türkiye’nin gücünü gösteriyor. Avrupa’ya gittiğiniz vakit bu kalitede stadyum göremezsiniz. Almanya’da gördüğümüz ve beğendiğimiz stadyumdan bile daha modern. Çünkü onların stadyumlarında kolonları var bizim yok. Bu tabi ki biraz imalat zorluklarını da beraberinde getirdi. Ama bunlar anıt bir yapıdır. Şehrin timsalidir. Bunlar dünyanın önem verdiği inşaatlar. Bunlar aynı zamanda hem Bursa’nın hem de Türkiye‘nin prestiji demektir. Her şey tamamlandıkça, bu anıt daha da ortayla çıkacaktır. Stadyumun içinden dışına bütün mekanları hatta her koltuğun açısı bile özel. Saha her yerden aynı yakınlıktadır. Özellikle bizim stadyumumuzun 44 bin kişilik olması da büyük bir avantaj. Çünkü bazı büyük stadyumlarda kuyu gibi oluyor. Seyir zevki olmuyor. Kuyunun içinde seyreder gibi maç seyrediyorsun” dedi.

DİĞER TAKIMLAR YAPTIKLARI STADYUM YATIRIMLARIYLA 15 YILLARINI İPOTEK ALTINDA ALDI
Stadyuma ulaşım sıkıntısı olmayacağının altını çizen Altepe, “Stadın önünde metro istasyonu var. Arka tarafında bulunan Nilüfer çayı üzerine 3 tane köprü inşaatı gerçekleştiriliyor. Ön caddeler genişletilecek. Kavşak bağlantıları yeniden elden geçiriliyor. Mudanya köprülü kavşağı yeniden yıkılıp tekrar yapılacak. Misafir takımın geldiği yol ve köprü hepsi ayrı ayrı olacak. Acemler kavşağına ayrı olacak. İnsanlar buraya gelip de stadyumun içine araçları iye girmeyecekler. İnsanlar buraya yürüyerek. Toplu taşıma araçlarını kullanarak gelecekler. Bunun haricinde master planlarımız tabi ki de var. Burası sadece Bursaspor için yapıldı. Çünkü dünyada futbol konuşuluyor ve takip ediliyor. Bursaspor’un her aldığı galibiyet her başarı her golü Bursa için bir reklamdır. Yani Bursa’nın Türkiye şampiyonluğu bizim projemizdi. İlk yılımızda şampiyon yaptık. Kimse inanmıyordu. Ama şimdi olacak dediğimiz de kimse bir şey diyemiyor. İnşallah önümüzdeki yıl şampiyonluğa oynayacağız. Bu stadyum ile birlikte Bursaspor’da tabi ki bir hamle yapacaktır. Çünkü burası başlı başına bir değer. Baktığınız zaman başka takımlarda stadyum yapıyor. Ama 15 yıllık gelirleri ipotek altına alınıyor. Burada tertemiz bir stadyum Bursaspor’a veriyoruz. Bursaspor bunu işleterek kendine gelir elde edecek. Bunun altında ticari alanları var. Sadece maç izlemekten ibaret değil. Bu başlı başına bir tesistir. Bu aynı zamanda bir cazibe merkezidir. Stadyumun dışında spor dallarına en çok yatırımı yine Bursa Büyükşehir Belediyesi yapıyor” diye konuştu.

BURSASPOR BİR DÜNYA MARKASI OLACAK
Bu stadyumun amacının Bursaspor’u bir dünya markası yapmak olduğunu ifade eden Altepe, “Bu anlamda Bursaspor’u Avrupa’da başarılı olan bir kulüp haline getirmektir. Türk futboluna da katkı sağlamak ve dünyada ses getirmektir. Bu amaçla da takımımızın para araması ve maddi krize girmemesi için bir destek amaçlı bu stadyumun yapılması düşünüldü. Aynı zaman bize bir prestijdir. Bundan sonra Bursaspor buranın isim hakkını da kiralayabilir. Diğer her türlü alanları kiraya verebilir. Biz burayı Bursaspor’a kiraya verdik. Biz burayı kiraladık diyoruz ama burası Bursaspor için yapıldı. Maksadımız Bursaspor’un kapı kapı para aramasına gerek bırakmamaktır. Artık kendi yağı ile kendi rahatça kavrulabilecek. Bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor. Bu kapsamda buranın her şeyi paradır. Tabi ki bu yöneticilerin çalışmasına ve kabiliyetine bağlıdır. Bizim burada maliyetimiz inşaat ve inşaattan sonraki işlerdir. Ama sadece şu inşaat açısından 220 milyondur. Daha sonra kamulaştırmalar olacak. Yollar yapılacak. Bunların hepsi tamamlanacak. Ama bununla beraber belediyenin de tüm işleri devam ediyor. Tüm yatırım işleri hız kazanmış durumda. İnşaat aşamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 50 milyon liralık desteğini aldık. Geri kalan bütün harcamalar belediye tarafından karşılanıyor. Hatta bu arsanın da belli bir kısmı büyükşehir belediyesinindi. İnşaatın başladığı günden bugüne kadar kamulaştırması gerçekleşen 10 tane bina yıkıldı. Ama bundan sonra yıkılacak 10’larca daha bina var. Belediye tarihinde yapılan en büyük inşaatı olacak. Yeni yapılan belediye binasından bile 4 kat büyük. Orası 45 bin metrekare burası ise 185 bin metrekaredir” ifadelerini kullandı. Futbol akademisiyle ilgi de projeleri olduğunu anlatan Altepe, “Şu anda Bursaspor Lisesi var. Bursaspor ile ilgili kamp tesislerimiz var. Spor okullarımız var.

BURSASPOR, FUTBOLCU FABRİKASI GİBİ
Bütün takımlarda Bursalı futbolcu olduğunu hatırlatan Altepe, "Kaliteleri yükseldiğinde ise Avrupa’ya gideceklerdir. Bizim alt yapımız çok güçlü, çünkü hem Özlüce Tesisleri, hem de Vakıfköy var. Alt yapıya yönelik okullar da kuruluyor. Eskiden beri Bursaspor’un alt yapısı çok güçlüydü. Alt yapıda hep biz şampiyonluğa oynuyoruz. En çok futbolcu üreten kulüplerin başında Bursaspor geliyor. Bu daha da artacaktır. Daha da müesseseleşecektir. Amatör kulüplerin eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Barışa ulaşmak için nerede aksıyorsa oralara yatırım yapıyoruz. Bir yere gelmek kolay değil” diye kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35