“Güçbirliği halinde Bursa’mızı ileri seviyeye taşıyacağız”

Yeni kabinede başbakan yardımcılığı görevine getirilen Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Bizim partimizdeki hukuk, kardeşlik hukuku üzerine kurulmuş bir hukuktur. Görevin nerede olduğu, hangi makamda olduğunun da bir önemi yoktur. Önemli olan ülkemizin geçmiş olduğu bu süreçten güçlenerek çıkmasıdır. Mesele budur” dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

yeni kabinedeki görev değişimini değerlendiren Çavuşoğlu, haberi Ankara’da bir arkadaşının ofisinde Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarını takip ederken aldığını belirtti. Kabine değişikliğini bayrak yarışı olarak gördüğünü ifade eden Çavuşoğlu, “Öncelikle yeni kabinemizin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Allah nasip ederse bundan sonra bir önceki kabine üyelerimizin bıraktığı yerden bizler de bu bayrağı ülkemize hizmet noktasında ileri bir seviyeye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Bize güvenenler ve milletimize layık olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

“Güçbirliği halinde Bursa’mızı ileri seviyeye taşıyacağız”Yeni görevinin Bursa’ya da hayırlı olmasını dileyen Hakan Çavuşoğlu, “Bursa'mız Türkiye'mizin yüz akı şehirlerinden bir tanesi, bir kuruluş şehri. Bu manada Bursa'mızı bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak, ülkemize katkı sağlayacak potansiyeline bütün verileriyle birlikte ortaya çıkarmak en önemli görevimiz olacak. Bursa’daki bütün toplumsal katmanlarla sivil toplum olsun, meslek örgütleri olsun, hep beraber güç birliği halinde Bursa’mızı ileri seviyeye taşıyacağız. Bursa’nın kazanması Türkiye’nin kazanması, Bursa’nın büyümesi Türkiye’nin büyümesi demek. Biliyorsunuz bizim sloganımız bu aynı zamanda. İnşallah elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.Haberi Ankara’da aldığını anlatan Çavuşoğlu, “Şükrediyoruz. Allah’ım bizleri mahcup etmesin. Bu sorumluluğu bizlere layık gören başta cumhurbaşkanımız ve başbakanımıza mahcup olmayalım. Milletimizin bize emanet ettiği bu mükellefiyeti bizden sonra gelecek olanlara alnımızın akıyla teslim edelim. Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan makamlara yaptığınız hizmetlerdir” dedi.Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bursa’nın yakından tanıdığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yeni kabinede yer almayışı ile ilgili olarak, “Onlar bizim ağabeylerimiz, büyüklerimiz. Biz her daim onların tecrübelerinden istifade etmek için her şeyi yapacağız. Onların da bize bu manada tecrübelerinde katkı sunacaklarını biliyorum. Düşünüyorum. Bizim partimizdeki hukuk, kardeşlik hukuku üzerine kurulmuş bir hukuktur. Görevin nerede olduğu, hangi makamda olduğunun da bir önemi yoktur. Önemli olan, ülkemizin geçmiş olduğu bu süreçten güçlenerek çıkmasıdır. Mesele budur” dedi.“İlk fırsatta sevincimi Bursalılarla paylaşmak istiyorum”Devir teslimin ardından ilk fırsatta Bursa’ya geleceğini belirten Hakan Çavuşoğlu, “Bursa benim evim. Seçim bölgem. Bursalı olarak buradaki devir teslimi sağladıktan sonra, eğer şartlar da uygun olursa, başka bir acil görev söz konusu olmazsa, ilk fırsatta Bursa’ya gelip, Bursalılarla buluşarak sevincimi onlarla paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa’da Kerimcan Durmaz rüzgarı

2017-07-17 17:24 - Magazin

"Bursa'da deprem ciddiye alınmalı"

2017-07-14 17:51 - Röportajlar

Survivor Nagihan, ünlü şarkıcının eski eşiyle aşk yaşıyor

2017-07-17 20:15 - Magazin

Bursa'da göl manzaralı okul öğrencilerini bekliyor

2017-07-15 18:14 - Eğitim

Gemlik'te karate turnuvası

2017-07-19 19:34 - Yerel Haberler

İznik Vergi Dairesi yeni yüzüyle hizmette

2017-07-15 17:55 - Bursa

Paketli yiyeceklerin içinde gerçekte ne var?

2017-07-19 21:23 - Sağlık

Genç hemşirenin feci sonu!

2017-07-19 16:42 - Asayiş

Bursa'da genç spikerden yürek yakan paylaşımlar

2017-07-18 18:04 - Bursa

Aşk iddiası sonrası Müge Boz'un telefonu susmuyor!

2017-07-18 12:30 - Magazin

İlgili Haberler

TBMM Başkan Kurtulmuş: “Kadına karşı şiddetin önlenmesinde Türkiye olarak son yıllarda önemli mesafeler kat ettiğimizi sevinerek ifade ediyorum"

23:50 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmen atamaları ile ilgili açıklama

22:16 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan ile görüştü

22:18 - Siyaset

Çin Devlet Başkanı Xi, Paris’te Macron ve von der Leyen ile bir araya geldi

22:19 - Siyaset

Çin Devlet Başkanı Xi: “Gazze’de kapsamlı ve sürdürülebilir bir ateşkesin derhal gerçekleştirilmesi çağrısında bulunuyoruz”

22:21 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bursa’da 3 çocuğu ısıran köpeklere polis müdahale etti

18:54 - Bursa

Seçil Erzan davasında mağdur sayısı 27’ye yükseldi

17:16 - Gündem

Irak'ın kuzeyinde 16 terörist öldürüldü

17:11 - Gündem

Bursa’da sinir krizi geçiren genç kız sevgilisini bıçakladı

15:47 - Bursa

3 ilçe, 4 beldede 2 Haziran'da seçimler tekrarlanacak

15:46 - Gündem